Afstand van een dier

Het kan gebeuren dat je, om welke reden dan ook, je hond of kat niet langer de zorg en aandacht kunt bieden die hij nodig heeft. Als het dier niet bij familie of vrienden terecht kan en er echt geen andere optie is dan afstand doen van je dier, kunnen wij mogelijk helpen. Als je in onze regio woont (Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Meierijstad, Sint Anthonis en Uden), kunnen wij je hond of kat opnemen en op zoek gaan naar een liefdevol, nieuw thuis.

 

Gedragsproblemen

Mocht je je dier willen afstaan vanwege gedragsproblemen, dan adviseren wij je om eerst contact op te nemen met een goede gedragstherapeut. Veel gedragsproblemen, zoals onzindelijkheid, angst of agressie kunnen worden opgelost. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld terecht bij een gedragstherapeut die is aangesloten bij Alpha, de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden, of bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren.

 

Wachtlijst

Wij doen ons best om afstandsdieren zo snel mogelijk op te nemen. Als het aanbod van zwerfdieren echter groot is, vooral in de zomer, kan het zijn dat we een wachtlijst hanteren. In noodgevallen doen we ons best een plekje vrij te maken, maar dat zal helaas niet in alle gevallen mogelijk zijn.

 

Voorwaarden

We stellen een aantal voorwaarden aan het accepteren van afstandsdieren:

  • Je hond of kat moet een gezondheidsverklaring hebben. Een recent door de dierenarts ingevulde gezondheidscheck in het entingsboekje volstaat hiervoor.
  • Je hond of kat is bij voorkeur gechipt en, in het geval van een kat, gecastreerd/gesteriliseerd. Is dat niet zo, dan kun je dat door ons laten doen c.q. regelen. Je betaalt daarvoor dan wel een bijdrage.
  • Heeft je hond of kat een aandoening of ziekte, waarvoor medische behandeling noodzakelijk is, dan kunnen wij een extra bijdrage vragen. Dit is afhankelijk van de aard en omvang van de aandoening of ziekte. Blijkt je hond of kat binnen 14 dagen na het doen van afstand een aandoening of ziekte te hebben die je niet hebt gemeld, dan ben je aansprakelijk voor de kosten van de noodzakelijke medische behandeling.
  • Als je afstand komt doen van je hond of kat moet hij een geldige inenting hebben. Dat betekent dat de inenting nog minimaal 3 maanden geldig moet zijn. Een hond moet zijn ingeënt tegen hondenziekte, Parvo en besmettelijke leverziekte. Een kat moet zijn ingeënt tegen niesziekte en kattenziekte.

Afstandskosten

Als je afstand komt doen betaal je een bijdrage voor de verzorging van je dier. Je hond of kat wordt bij ons verzorgd door gediplomeerde dierverzorgers en staat onder controle van onze dierenarts. Dierenopvangcentrum Hokazo heeft een anti-inslaapbeleid en wij zorgen voor je dier totdat we een goede, nieuwe baas hebben gevonden! Dit kan een paar weken zijn, maar ook een paar maanden en in sommige gevallen zelfs een jaar of langer.

 

Afstandskosten hond

€ 90,= indien gechipt, ingeënt en voorzien van gezondheidsverklaring

Extra:

€ 25,= chippen

Afstandskosten kat

€ 60,= indien gechipt, gecastreerd/gesteriliseerd, ingeënt en voorzien van gezondheidsverklaring

Extra:

€ 25,= chippen

€ 40 castratie kater

€ 82,50 sterilisatie poes

 

Afspraak maken

Wil je afstand doen van je hond of kat, dan kun je contact met ons opnemen. Wij zijn tijdens openingstijden in principe telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0413)26 05 46 of stuur een e-mail naar admin@hokazo.nl. We bespreken dan de mogelijkheden. Voor het brengen van je hond of kat moet je altijd een afspraak maken.

Als je afstand komt doen van je hond of kat, neem dan alsjeblieft de tijd om ons zoveel mogelijk informatie te geven, zodat wij zo goed mogelijk voor je dier kunnen zorgen. We willen graag zoveel mogelijk weten over het karakter en gedrag, de eetgewoontes en de medische geschiedenis van je dier. Al deze informatie helpt ons een geschikte nieuwe baas voor je hond of kat te vinden.