Als vrijwilliger

Help jij ook een handje?

Extra handen voor de verzorging van de honden en katten en nieuwe medewerkers voor de dierenambulance zijn altijd heel erg welkom. De hulp aan dieren kent geen weekend of vakantie. 7 Dagen per week en 12 maanden per jaar vragen en verdienen onze honden en katten een goede verzorging, voldoende aandacht en deskundige hulp bij noodgevallen. Dierenverzorgers en ambulancemedewerkers hebben we dan ook vrijwel nooit genoeg, maar ook voor andere functies zoeken wij regelmatig vrijwilligers. Naast de vacatures die hieronder staan zijn wij ook op zoek naar klusjesmannen, schilders en een huishouder.

Is een van deze vacatures mogelijk iets voor jou? Neem dan contact op het met Dierenopvangcentrum Hokazo.
Mail: admin@hokazo.nl
Tel: (0413) 26 05 46

Kattenverzorger

De katten die bij ons verblijven hebben uiteraard elke dag van de week verzorging nodig. Van maandag tot en met zondag. In de ochtend, van 8.30 uur (zondag 09.00 uur) tot gemiddeld 12.00 uur, worden de katten verzorgd en de dierenverblijven schoongemaakt.
In de middag is er tijd voor extra aandacht, spelen en knuffelen.
Voorwaarden:
Je bent minimaal 16 jaar
Je kunt zelfstandig werken (na een inwerkperiode)
Je houdt natuurlijk van katten

Hondenverzorger

De honden die bij ons verblijven hebben uiteraard elke dag van de week verzorging nodig. Van maandag tot en met zondag. Op dit moment komen we vooral op de zondag vrijwilligers tekort. Op zondag starten we om 9.00 uur ’s morgens en werken we door totdat we klaar zijn (gemiddeld rond 13.30 uur). In die tijd worden de honden verzorgd, de verblijven schoongemaakt, krijgen de honden de nodige aandacht en worden ze op de speelweides gezet en uitgelaten.
Voorwaarden:
Je bent minimaal 16 jaar
Je kunt zelfstandig werken (na een inwerkperiode)
Je houdt natuurlijk van honden

Dierenambulancemedewerkers

De vrijwilligers van de dierenambulance halen voornamelijk gevonden dieren op. Honden en katten brengen ze naar Dierenopvangcentrum Hokazo, andere diersoorten naar andere opvangcentra. Ook brengen de vrijwilligers gewonde en zieke dieren naar de dierenarts. De dierenambulance is (bij voldoende bezetting) 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt zelf je beschikbaarheid aangeven en daarmee wordt een rooster gemaakt. Natuurlijk rijd je in het begin mee met een ervaren vrijwilliger.

Voorwaarden:
Je hebt je rijbewijs B al minimaal 3 jaar
Je kunt zelfstandig werken
Je bent niet bang voor honden en katten
Je woont in (de buurt van) Uden/Veghel

Overige vacatures

We zijn altijd opzoek naar handige mensen voor klusjes in en om ons asiel
Zoals:
Tuinmannen
Klusjesmannen
Huishouder/ster

Pleeggezinnen

Ieder jaar worden we weer overspoeld met kittens. Het liefst brengen we alle katjes onder in pleeggezinnen. Dit is veel beter voor de sociale ontwikkeling en de gezondheid van de kittens en het verlaagt de infectiedruk in het asiel. We zoeken pleeggezinnen voor moederloze kittens, zwangere poezen en moederpoezen met kittens.

Moederloze kittens tot vier weken moeten nog geflest worden. Voor deze kittens is het belangrijk dat je veel tijd heeft en bereid bent om ook ’s nachts op te staan om ze hun fles te geven. De opvang van zwangere poezen en kittens vindt vooral plaats in de maanden mei tot en met november.

We zoeken niet alleen pleeggezinnen voor sociale katjes, maar ook pleeggezinnen met meer geduld voor wat schuwere katten. Het doel is deze dieren te socialiseren zodat we ook voor hen een warm thuis kunnen vinden. De opvang van bange katjes vindt het hele jaar door plaats.

Voorwaarden:
Je houdt natuurlijk van katten
Je hebt een geschikte, aparte kamer
Je bent bereid om naar een van de dierenartsen te rijden waar wij een samenwerking mee hebben voor de entingen van de kittens en wanneer een kitten ziek is
Je eventuele eigen katten zijn ingeënt
Je woont maximaal 20 km van Uden
Je bent niet bang voor katten die kunnen blazen en slaan (geldt voornamelijk voor de socialisatie van bange katjes)