Mex

Mex is een hele lieve, zachtaardige en gevoelige hond van ong. 2 jaar oud. Hij is met een dubbele breuk in zijn voorpoot gevonden, werd meteen geopereerd  en daarna naar ons, zijn pleeggezin, gebracht. Hij moest 6 weken in de bench doorbrengen om zijn poot te laten helen.

 

In deze weken werd ons al duidelijk hoe zijn leven eruit moet hebben gezien. Waarschijnlijk heeft hij alleen een schuur gekend en is nooit gesocialiseerd. Hij was bang en onzeker, kende geen riem, geluiden, het verkeer, mensen en bedrijvigheid buitenshuis waren heel griezelig voor hem. Inmiddels gaat het goed met zijn poot, bij de controle foto bleek dit ook het geval. De pin, plaat en schroeven zitten goed op de plaats. Er is een kleine kans dat er in de toekomst problemen mee kunnen ontstaan, nieuwe eigenaren moeten zich hiervan bewust zijn, al is de kans klein.

Mex kan absoluut niet van de riem af, daarvoor is hij te bang voor nieuwe, onverwachte geluiden en zijn jachtinstinct. Een lange lijn is een mogelijkheid wanneer hij meer vertrouwen heeft in zijn omgeving.
Mex heeft al grote sprongen vooruit gemaakt, we zijn trots op de knappe schat. Hij leeft hier met katten en andere honden samen en dat gaat heel goed. Hij leert veel van hen en ligt graag tegen ze aan te slapen, zoals dat vaak gaat bij windhonden. De katten kunnen hem kopjes geven en bij hem liggen, maar ze zijn honden gewend. Ook op katten buiten reageert hij niet. Het is heel belangrijk Mex met zachte hand te begeleiden en te beseffen hoe gevoelig en onzeker hij is, hij wil zó graag goed doen. Als je eenmaal zijn vertrouwen gewonnen hebt, heb je een vriend voor het leven. Hij zal overal zijn waar jij bent, zoekt je steun door tegen je aan te leunen en vindt niets zo fijn als lekker bij je liggen op de bank met een dekentje. Kussens, fleecedekens, knuffels, botten, koekjes en speelgoed? Hij heeft het inmiddels helemaal ontdekt en geniet er enorm van!

Naar vreemden toe is hij nog afwachtend en voorzichtig, dit kost even tijd en geduld, want dit manneke heeft veel meegemaakt in zijn nog korte leven. Vandaar dat oudere kinderen, die dit begrijpen, een betere optie zijn. We kunnen nog veel meer over hem vertellen en dat doen we dan ook heel graag.

 

Hij verdiend een blijvend, liefdevol thuis met voldoende tijd en aandacht van zijn baasjes en het liefst met een stabiel maatje (teefje of reu), waar hij steun aan zal hebben. Laat je ons weten of je hem dit kunt geven, heb je geduld, ervaring en liefde voor windhonden? Vul dan ons vragenformulier in en wie weet lig deze knapperd binnenkort bij jou op de bank.

 

Geslacht Reu
Geboortedatum 17/08/2021
Leeftijd 2 jaar
Kleur brindle met wit
Ras windhond
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij honden Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan alleen thuis blijven Ja
Kan in de auto Ja
Buitenhond Nee
Zie jij het helemaal zitten om je leven te delen met Mex? Vul dan het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.