Milo

Deze leuke spring-in-het-veld is Milo. Milo is een Duitse herder, geboren op 14 november 2021. Nog een hartstikke jonge hond dus! Milo kwam als kleine frummel bij ons binnen. Als veel te kleine frummel, om eerlijk te zijn. Milo is als jonge pup ondervoed geweest en daardoor heeft hij een groeiachterstand opgelopen. Het heeft even geduurd om uit te zoeken wat werkte, maar momenteel voeren we hem rauw vlees en deze jonge man is echt een puberlichaam aan het krijgen. Het is een heerlijke slungel!

Door zijn slechte start heeft hij nu pas de energie om echt pup te zijn, met momenten is hij dan ook lekker druk. Hij springt, stuitert, rent en vliegt. Dat is heerlijk om te zien, zo’n stel rondzwaaiende poten. We moeten hem wel af en toe tegen zichzelf in bescherming nemen. Milo heeft nog niet de goed ontwikkelde spieren die bij zijn leeftijd en energielevel passen. Dus bouwen we het wandelen en spelen langzaam op. Net als bij een pup die veel jonger is.

Zijn nieuwe baasje moet er wel rekening mee houden dan ondanks dat Milo een half jaar is, hij nog veel jonger gedrag vertoond. Zo kan hij bijvoorbeeld zijn plas nog niet heel de nacht ophouden en is een nachtelijke pitstop dus noodzakelijk. De basis commando’s zit en af zitten er meestal goed in (soms heeft hij nou eenmaal worst in z’n oren, het blijft een pup he…) en ook wandelt hij zonder te trekken.

Milo is een echte Duitse herder. Hij is actief en intelligent en erg op zijn baas gericht. Hij is waaks (slaat aan als iemand het erf op komt) en naar onbekenden is hij wat terughoudend. Niet dat hij hen iets doet, hij negeert ze gewoon. Milo kan met andere honden, maar heeft de neiging de baas te willen spelen en ook de aandacht van de baas op te eisen. Hier is inmiddels hard aan gewerkt en Milo heeft geleerd dat hij juist veel steun kan hebben aan een stabiele hond. Een stabiel maatje kan Milo ook helpen om in bepaalde situaties wat minder angstig te reageren. Doordat zijn karakter typisch Duitse herder is, zoeken we een baas met ervaring in dat ras. Die weet dat, ondanks dat Duitse herders hard voor zichzelf zijn, een positieve opvoeding nodig hebben. Met die gedachte in je achterhoofd, is Milo gewoon een super leuke, lieve en schattig herder pup. Wie weet ben jij binnenkort de trotse nieuwe eigenaar van deze prachtige pup.

Geslacht Reu
Geboortedatum 14/11/2021
Leeftijd 7 maanden
Kleur blond
Ras Duitse herder
Geneutraliseerd Nee
Kan bij katten Nee
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in de auto Ja
Buitenhond Nee
Zie jij het helemaal zitten om je leven te delen met dit bijzondere exemplaar? Vul dan het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.