Teckel Teun

Vanwege veranderingen in mijn leven is Teckel Teun (11 jaar) erg aanhankelijk geworden en omdat Teckeltje echt niet meer alleen kan zijn en ik toch ook wel moet werken zoek ik voor mijn lieve viervoeter een goede, warme, lief nieuw huis. Iemand die veel thuis is en Teckeltje mee op pad neemt.

Teckel Teun (TT) is een lieverd, wel beetje een luie lieverd. Hij kijkt graag vanaf de bank wat je allemaal aan het doen bent.
TT ( luistert ook naar Teuntje of Teckeltje) ligt graag tegen je aan op de bank, lekker niksen doet hij het allerliefst.
Korte wandelingen vindt hij fantastisch, langere gaan niet meer vanwege een dan opspelend nekhernia. Aan de riem loopt TT goed en ook loslopen gaat prima. TT luistert best goed voor een teckel, verwacht alleen geen politiehond het is en blijft een teckeltje! In de auto gaat hij graag mee, wordt niet wagenziek.
Soms logeert TT bij een persoon met een kat en dat gaat prima.
Hij houdt afstand van kinderen, die snapt hij niet. Andere honden gaat goed zolang ze niet erg groot zijn, die houdt hij op afstand door een beetje lelijk naar ze te doen.
TT kan, zoals een goede teckel betaamt, het bezoek laten weten dat hij jou beschermd, dit doet hij luid en duidelijk.

Aan borstelen heeft hij een hekel, ik breng hem naar de hondenkapper om de haren kort te houden en dat blijkt erg goed te werken want hij heeft nu veel minder klitten of opgedroogd modder in zijn vacht. Borstelen is dan niet nodig.
Deze type hondjes kunnen 15 – 17 jaar worden.

TT is 11 jaar en heeft speciaal voer en medicatie nodig vanwege nier problemen en voor zonodig zijn pijnstillers erg handig tegen de nekhernia ( is dit jaar 1x nodig geweest).

 

Geslacht Reu
Kleur zwart bruin
Ras teckel
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij honden Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Nee
Kan alleen thuis blijven Nee
Buitenhond Nee
Ben jij net zo gevallen voor dit lieve snoetje als wij? Vul dan snel onderstaand formulier in en dan nemen we snel contact met je op.