Bear

Bear is een poes en is nu ongeveer 11 jaar oud, haar geschatte geboortedatum is 1 januari 2011. Bear is een lief en rustig katje. Ze is vrij onzeker en in het begin ietwat terughoudend. Zodra ze je echter goed kent ligt ze het liefst de hele dag naast je of op je schoot. Ze verwelkomt je als je de kamer binnenkomt en volgt je het liefst als een hondje door het hele huis. Sommige dingen zijn nog spannend. Op spannende momenten zoekt ze een rustig plekje voor zichzelf op.

Ondanks dat Bear al redelijk op leeftijd is, houdt ze wel enorm van spelen. Zodra je een speeltje pakt gaat ze soms helemaal los. Ze vindt dit fantastisch.

Bear is rustig als ze alleen thuis moet zijn en zoekt zelf bij drukte, zoals een verjaardag of ander druk bezoek, ook wel duidelijk de rust op. We herplaatsten haar daarom niet bij honden, andere jonge katten en bij jonge kinderen. Ze zit nu in een pleeggezin met twee rustige katten en kan hier prima mee samen. Zolang de andere katten de confrontatie niet opzoeken, zal zij het ook niet doen. Op het moment dat een van de andere katten blaast, draait ze zich meestal om en loopt ze weg.

Bear heeft door haar leeftijd en het zwerven op straat helaas ook een paar medische dingetjes. Vrijwel al haar tanden zijn getrokken. Ze eet nu wel brokken, maar dan kleine senior brokken. Bij haar huidige pleeggezin krijgt ze ook twee maal daags wat natvoer. Ook is ze chronisch verkouden, ze snottert regelmatig een beetje of moet niezen.

Toen ze binnenkwam in het asiel had Bear last van ataxie, waardoor ze moeite had met lopen. De dierenarts heeft toen oorproblemen geconstateerd. Ze is nu weer opgeknapt, ze loopt weer zonder om te vallen, gaat de trap op en af en springt op de stoelen en de bank. Ze is nog niet zo bedreven als een ‘normale kat’ qua ergens op springen.

Tenslotte is HCM bij haar geconstateerd. Dit is een hartziekte en hiervoor krijgt ze momenteel twee maal daags medicatie.
Door deze kwaaltjes plaatsen we haar alleen als binnenkatje of ergens waar een catproof afgezette tuin of kattenren aanwezig is.
Zij heeft al haar entingen gehad. De verwachting van de dierenarts is dat ze gesteriliseerd is. Ze is bij haar huidige pleeggezin tot op heden ook nog niet krols geweest. Indien ze bij haar toekomstige baasje alsnog krols wordt, kan er contact opgenomen worden met Hokazo over haar eventuele sterilisatie (op kosten van Hokazo). Hiervoor zal ze aangepaste narcose moeten krijgen in verband met haar hartkwaal.

Bear is een zeer lieve en rustige kat. Echt een maatje voor iemand die dit zoekt. In het begin kan ze wat onzeker zijn, maar zodra ze op haar gemak is heeft ze het liefst dat je een lamme hand krijgt van het vele aaien…

Bear verblijft in een pleeggezin en mag vanaf 16 mei verhuizen. Ze kan al worden gereserveerd.

Geboortedatum 01/01/2011
Leeftijd 11 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Cypers-Wit
Ras Europees korthaar
Kan bij katten Ja
Kan bij honden Nee
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Heb jij interesse om personeel van Bear te worden? Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!