Bikkel

Bikkel is een lieve kater met een geschatte geboortedatum van 03-01-2019. Hij is als zwerfdier bij ons binnengekomen en nu gaan wij op zoek naar een gouden mandje voor hem.

Toen Bikkeltje bij ons binnen kwam was hij erg onder de indruk waardoor wij dachten dat hij een angsthaasje was. Nadat hij uit quarantaine kwam en in onze kantine werd geplaatst, kwamen we er al vrij snel achter dat Bikkel helemaal niet zo bang is dan hij ons in eerste instantie deed vermoeden. Bikkeltje is namelijk eigenlijk een enorme vrijdoos en komt tegenwoordig zelf om knuffels vragen. Hij loopt gezellig rond en komt regelmatig even bij iedereen langs voor een aaitje.

Bikkel kwam bij ons binnen met flinke krassen en vechtwonden. Een echte buitenkater waaraan we konden zien dat hij flink had moeten knokken om zijn territorium te bewaken. We hebben hem daarom goed laten onderzoeken en hier is uitgekomen dat hij besmet is met het FIV virus. Dit is vergelijkbaar met HIV bij mensen, het voorstadium van aids. Dit hoeft niet te betekenen dat hij ook echt aids krijgt en als hij het krijgt, kan dat nog jaren duren. Hij is hierdoor alleen wat gevoeliger voor infecties omdat zijn weerstand lager is. Maar met de juiste verzorging (en daar is niet altijd veel voor nodig) kan een FIV+ kat relatief oud worden, net als een gezonde kat. Het is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, alleen voor katten, daarom mag hij niet bij gezonde katten geplaatst worden.

Bikkel is niet zo gecharmeerd van de andere katten. We doen hem er dus geen plezier mee hem bij een andere kat te plaatsen. We zoeken daarom voor hem een rustig huisje zonder kleine kinderen en/of honden, bij mensen die voldoende tijd voor hem hebben. Omdat hij FIV positief is mag Bikkel niet vrij buiten rond lopen. Iedere kat wordt gelukkig van een frisse neus dus een afgezet balkon of een voor katten veilig afgezette tuin kan hij zeker waarderen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kan Bikkel met voldoende uitdaging ook als binnenkatje geplaatst worden.

Geboortedatum 03/01/2019
Leeftijd 3 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Zwart-wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Nee
Kan bij honden Nee
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet