Daantje

Daantje is een ontzettend aandoenlijk meisje en geboren op 21-04-2022. Ze is geboren in een gastgezin en nu 8 weken oud. Op 24-06-22 krijgt ze haar eerste vaccinatie + chip en per 30-06-2022 mogen zij en haar vriendje Dirkje verhuizen naar hun gouden mandje.

Daantje is een wat rustiger poesje. Ze kijkt in het begin graag even de kat uit de boom. Haar vriendje Dirkje heeft daar helemaal geen last van en trekt haar gemakkelijk mee over de drempel. Als het ijs eenmaal gebroken is komt ze nieuwsgierig kijken en stuitert ze vrolijk in het rond. Dirkje is geen biologisch broertje van Daantje maar later als weeskitten binnengekomen en bij Daantje gezet ter socialisatie. De 2 knapperds hebben elkaar nu helemaal gevonden en zijn de beste vriendjes!

Een schootkatje is Daantje niet. Ze vindt een aaitje op z’n tijd prima maar houdt er niet van om opgepakt te worden en komt ook niet uit zichzelf uitgebreid knuffelen. Als je haar even bij je op schoot zet vindt ze dit wel gezellig maar verder ligt ze eigenlijk liever gewoon bij je in de buurt. Daantje is een enorm schattig meisje om te zien met haar halflange, pluizige vachtje.

Spelen met speeltjes en hengeltjes zijn haar grootste hobby en samen met haar grote vriend Dirkje stuitert ze maar al te graag in het rond achter muisjes en balletjes aan.

Daantje en Dirkje worden enkel als setje herplaatst. Juist omdat Daantje wat onzeker is van nature trekt ze zich enorm op aan haar grote voorbeeld Dirkje waardoor ze een stukje zekerder wordt.

In het gastgezin waar Daantje en Dirkje verblijven wonen 4 honden, ze zijn daardoor dus gewend aan honden die aan katten gewend zijn. Daantje vindt de honden nog wat spannend maar begint er steeds meer aan te wennen. Dirkje is net een tikkeltje nieuwsgieriger dan Daantje waardoor hij al niet meer opzij gaat voor de honden. Ze zouden dus prima kunnen wennen in een huisje waar honden wonen.

Vanwege het wat verlegen karakter van Daantje zijn kleine kinderen niet geschikt voor dit duo. Grote kinderen die begrijpen dat niet iedere kat, altijd geaaid wil worden, zouden wel kunnen. Ook is Daantje wat te verlegen om vrij buiten rond te lopen. Een afgesloten tuin/balkon of kattenren is voor elke kat fijn. Ze zouden ook prima als binnen katjes gehouden kunnen worden.

Daantje en Dirkje zijn nog niet per direct beschikbaar voor adoptie maar al wel te bezichtigen en te reserveren. Ze mogen vanaf 30-06-2022 permanent verhuizen.

 

Geboortedatum 21/04/2022
Leeftijd 2 maanden
Kat of Kitten Kitten
Kleur Zwart-wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Nee
Kan bij katten Ja
Kan bij honden Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet