Dirkje

Dirkje is een knappe kerel met een geschatte geboortedatum van 15-04-2022. Hij is als weeskitten gevonden en in een gastgezin geplaatst. Op 24-06-22 krijgt hij zijn eerste vaccinatie + chip en per 30-06-2022 mogen hij en zijn vriendinnetje Daantje verhuizen naar hun gouden mandje.

5 weekjes oud wat hij, toen hij helemaal alleen, zwervend op straat werd gevonden. Daantje was enig kitten van haar mama en ter socialisatie is Dirkje erbij geplaatst zodat Daantje en Dirkje een speelkameraatje hadden voor de sociale ontwikkeling. Dit heeft ontzettend goed uitgepakt want ze zijn ondertussen de beste vriendjes!

Dirkje is echt de stuiterbal van het stel. Hij racet van hot naar her en van boven naar beneden. Alles wat beweegt is interessant en wordt vakkundig door de kamer getikt. Balletjes, propjes, speeltjes en hengeltjes.. het kan hem niet gek genoeg. Uiteraard ravot hij er ook flink op los met zijn vriendinnetje Daantje. Dirkje is net een hondje.. Balletjes en muisjes pakt hij op in zijn bek en daar loopt hij dan trots mee in het rond.

Als Dirkje klaar is met stuiteren komt hij graag even een knuffel halen. Hij zet dan zijn luide spinmotor aan en kroelt langs je benen voor aandacht. Als hij écht tijd heeft om te knuffelen (naast al het spelen) komt hij graag even bij je op schoot liggen. Dit zijn overigens wel uitzonderlijke momenten want als hij ergens denkt iets te zien of horen wint de nieuwsgierigheid het toch weer en gaat hij weer op avontuur.

Dirkje en Daantje worden enkel als setje herplaatst. Juist omdat Daantje wat onzeker is van nature trekt ze zich enorm op aan haar grote voorbeeld Dirkje waardoor ze een stukje zekerder wordt.

In het gastgezin waar Dirkje en Daantje verblijven wonen 4 honden, ze zijn daardoor dus gewend aan honden die aan katten gewend zijn. Daantje vindt de honden nog wat spannend maar begint er steeds meer aan te wennen. Dirkje is net een tikkeltje nieuwsgieriger dan Daantje waardoor hij al niet meer opzij gaat voor de honden. Ze zouden dus prima kunnen wennen in een huisje waar honden wonen.

Vanwege het wat verlegen karakter van Daantje zijn kleine kinderen niet geschikt voor dit duo. Grote kinderen die begrijpen dat niet iedere kat, altijd geaaid wil worden, zouden wel kunnen. Ook is Daantje wat te verlegen om vrij buiten rond te lopen. Een afgesloten tuin/balkon of kattenren is voor elke kat fijn. Ze zouden ook prima als binnen katjes gehouden kunnen worden.

Dirkje en Daantje zijn nog niet per direct beschikbaar voor adoptie maar al wel te bezichtigen en te reserveren. Ze mogen vanaf 30-06-2022 permanent verhuizen.

Geboortedatum 15/04/2022
Leeftijd 2 maanden
Kat of Kitten Kitten
Kleur Blauw-wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Nee
Kan bij katten Ja
Kan bij honden Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet