Fia

Hoi! Ik ben Fia. Ik ben vermoedelijk geboren op 5 mei 2021. Vermoedelijk omdat ik gevonden ben. Samen met mijn kittens Max, Charles, Carlos (zie elders deze site) en Lewis (zie elders deze site) ben ik eind mei 2022 door de dierenambulance naar een pleeggezin van Hokazo gebracht. Zij waren gebeld omdat mensen zagen dat ik mijn kittens van de ene tuin naar de andere tuin verplaatste. Gelukkig konden ze ons vangen.


Ik was namelijk nog maar net bevallen. Zo jong, zwervend over straat en dan ook nog net een nestje kittens geworpen. Ik was er flink van onder de indruk. Hierdoor had ik wat hulp nodig om goed voor mijn kittens te kunnen zorgen. Gelukkig is het alles op zijn pootjes terecht gekomen en racen mijn coureurs de kamer door. Nu ze ouder zijn kan ik een lange pitstop maken om te eten of te slapen.


Ik heb het niet zo op mensen en ben nog bang van hen. De bezoekjes aan de dierenarts hebben me geen goed gedaan want hiervoor moest het vrouwtje me vangen. Ook begreep ik niets van de handelingen bij de dierenarts. Gelukkig hoef ik daar voorlopig niet meer naar toe. Ik heb al mijn inentingen gehad en ben gesteriliseerd.


Thuis zit ik vaak verscholen in een kattenhuisje. Ik kom er wel uit, maar als ik je zie ga ik gauw terug. Alhoewel de tijd die ertussen zit nu wel langer duurt. Ze proberen me nu namelijk niet te vangen. Ze praten alleen vriendelijk tegen mij, maar dan ga ik toch naar mijn vertrouwde plekje. Het vrouwtje denkt dat een nieuw huisje mij goed zal doen. Een huisje waar ik nieuwe en fijne ervaringen op kan doen.


Het is niet erg als daar een maatje op mij wacht. Ik vind andere katten wel interessant en stel me ondergeschikt op. Mijn nieuwe baasje moet wel veel geduld met me hebben. Dan kan ik wennen en zal ik me laten zien. Zoals bij andere angsthaasjes komt het dan helemaal goed met mij.


Nu de kittens het nest verlaten hoop ik ook op een gouden mandje. Ik nodig je van harte uit om te reageren en wie weet kun je kennis komen maken met mij. Neem je een transportmandje mee zodat je me, bij een wederzijdse klik, meteen mee kunt nemen? Hopelijk tot snel!

Geboortedatum 05/05/2021
Leeftijd 1 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur cypers
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja
Denk jij de perfecte match te zijn voor deze knappe kop? Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.