Gerrit

Gerrit is een witte kater met cyperse vlekken en heeft een geschatte geboortedatum van 10-03-2017. Hij is gevonden op straat en helaas heeft niemand zich voor hem gemeld. Hij is ook nog erg bang voor ons dus we vermoeden dat hij nooit (positief) contact met mensen heeft gehad. Hij verstopt zich dan ook voor ons.

 

Over Gerrit kunnen we daarom nog niet zo veel vertellen. Deze knappe man is nog zo ontzettend bang voor mensen dat we hem nog niet kunnen benaderen.

Ondanks dat hij nog zo bang is voor mensen willen we hem wel al voorstellen omdat er misschien toch wel iemand is die hem de tijd en ruimte geeft om te wennen aan het leven met mensen. Er zit echt nog een hele socialisatieklus aan dit kereltje, dus een baasje met veel geduld en kattenliefde is een vereiste!

 

Helaas is gebleken dat Gerrit FIV+ (FIV positief) is. Dit is vergelijkbaar met HIV bij mensen, het voorstadium van aids. Maar dat hoeft niet te betekenen dat hij ook echt aids krijgt en als hij het krijgt, kan dat nog jaren duren. Hij is hierdoor alleen wat gevoeliger voor infecties omdat zijn weerstand lager is. Maar met de juiste verzorging (en daar is niet altijd veel voor nodig) kan een FIV+ kat relatief oud worden, net als een gezonde kat.

 

Het is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, alleen voor katten, daarom mag hij niet bij gezonde katten geplaatst worden.

 

Omdat hij FIV+ is, mag hij niet vrij naar buiten, omdat hij dan ook andere katten kan besmetten. Een kattenren of goed afgezette tuin kan natuurlijk wel. Een schutting is echter niet voldoende, een kat springt daar zo overheen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om een tuin goed af te zetten, zodat hij veilig kan genieten van de wind door zijn vacht en de zon op zijn bolletje.

 

Wil jij deze socialisatieklus aangaan? Mail dan snel naar [email protected]!

Gerrit01.JPG

Geboortedatum 10/03/2017
Leeftijd 6 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Wit-cypers
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Nee
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Wil jij voor Gerrit zorgen? Vul dan het vragenformulier in, dan nemen we spoedig contact met je op!