Jorn

Jorn is een knappe kater geboren rond 1-4-2019. Hij is gevonden en helaas heeft niemand zich voor hem gemeld dus hij zoekt een nieuw huisje.

Jorn was erg boos toen hij bij ons binnenkwam. Maar neem het hem eens kwalijk, zo loopt je buiten rond en zo zit je ineens ergens binnen. Ook al heeft het zwerversbestaan hem geen goed gedaan, hij moet erg wennen aan zijn huidige woonplek. We geven hem daarom ook alle ruimte, zodat hij kan zien dat wij geen kwaad in de zin hebben.

En inmiddels is hij niet meer boos en wat meer relaxt, dat straalt hij ook uit. Hij speelt ook graag met een hengelspeeltje en dat is een goede manier om een band om te bouwen met een kat, want dat geeft ontspanning.
Ook is hij gek op liquid snack en dat helpt ook om hem te laten wennen aan ons mensen.

Onlangs heeft hij zich al voorzichtig laten aaien, dus hij zet al mooie stapjes!

Helaas is gebleken dat Jorn FIV+ (FIV positief) is. Dit is vergelijkbaar met HIV bij mensen, het voorstadium van aids. Maar dat hoeft niet te betekenen dat hij ook echt aids krijgt en als hij het krijgt, kan dat nog jaren duren. Hij is hierdoor alleen wat gevoeliger voor infecties omdat zijn weerstand lager is. Maar met de juiste verzorging (en daar is niet altijd veel voor nodig) kan een FIV+ kat relatief oud worden, net als een gezonde kat.

Het is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, alleen voor katten, daarom mag hij niet bij gezonde katten geplaatst worden.

Omdat hij FIV+ is, mag hij niet vrij naar buiten, omdat hij dan ook andere katten kan besmetten. Een kattenren of goed afgezette tuin kan natuurlijk wel. Een schutting is echter niet voldoende, een kat springt daar zo overheen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om een tuin goed af te zetten, zodat hij veilig kan genieten van de wind door zijn vacht en de zon op zijn bolletje.

Jorn is gek op Bobby, een mede FIVje, dus als je graag twee katjes wil, dan zou het leuk zijn als Bobby mee mag verhuizen maar Jorn mag ook alleen verhuizen.

Wil jij de uitdaging aan gaan met Jorn? Mail dan snel naar admin@hokazo.nl.

 

 

Geboortedatum 01/04/2019
Leeftijd 5 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Zwart-wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Ben jij net zo verliefd op Jorn als wij? Vul onderstaand formulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.