Lewis


https://www.youtube.com/shorts/1r-E-tOqq5sMijn naam is Lewis en ik ben 19 maart 2022 gevonden in Meijerijstad. Hier heb ik een zwerversbestaan geleid tot ik naar het asiel werd gebracht. Mijn geboortedatum wordt geschat op 1 september 2020 wat mij nog een jonge (maar inmiddels geneutraliseerde) kater maakt. Bij binnenkomst had ik een flinke hoofdwond maar dit is inmiddels helemaal genezen. Uit onderzoek bleek dat ik besmet ben met het kattenniesvirus en dat ik hierdoor chronisch ziek ben. Ik nies vooral vaker en hoest nauwelijks.


Op een dag werd Rico bij mij in mijn verblijfruimte geplaatst: ik was op slag verliefd! Zo’n grote, charmante, zwarte kater met een zacht karakter. We kunnen heel leuk samen stoeien en spelen graag met elkaar. Soms ben ik wel wat wild maar dan roept Rico mij tot de orde. Vooral de staart van Rico is een leuke prooi, die ligt nl niet vaak stil. Ik vind het fijn om in gezelschap te zijn en wil dan ook graag uit de kattenkamer als ik weet dat mijn pleegmoeder in de buurt is.


Omdat ik geen ervaring heb met het wonen in een huis kan ik nog wel schrikken van onverwachte situaties of geluiden. Uit angst kan ik dan wel eens met mijn pootje slaan; daarom is het beter dat er geen kleine kinderen om mij heen zijn.


Als je een beetje geduld met mij hebt kan ik uitgroeien tot een grote, lieve knuffelkat. Buiten mijn niesziekte heb ik nog een dingetje, mijn gewicht is aan de forse kant, bijna 6,5 kilo. Rico en ik hebben het er van genomen qua eten maar moeten nu toch echt wat afvallen. Ik voel mij redelijk fit en ren graag de trap op en af dus misschien helpt dit.


Ik hoop dat er snel een gouden mandje voor ons samen wordt gevonden. Een (ouder) stel zonder kinderen met enige katten ervaring zou ideaal zijn! We kunnen ook bij andere katten worden geplaatst mits deze ingeënt zijn tegen kattenniesziekte. Uiteraard ben ik ook gechipt, ontwormd en ontvlooid.


Heb je belangstelling voor ons gekregen? Bij een wederzijdse klik mogen wij direct geplaatst worden.

Geboortedatum 01/09/2020
Leeftijd 2 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Cypers/wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Heb jij interesse in de aandoenlijke koppies van Lewis en Rico ? Vul onderstaand formulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.