Lewis

Mijn naam is Lewis en ik ben 19 maart 2022 gevonden in Meijerijstad.

Hier heb ik een zwerversbestaan geleid tot ik naar het asiel werd gebracht. Mijn geboortedatum wordt geschat op 01-09-2020 wat mij nog een jonge (maar inmiddels geneutraliseerde) kater maakt. Bij binnenkomst had ik een flinke hoofdwond maar dit is inmiddels helemaal genezen. Uit onderzoek bleek dat ik besmet ben met het kattenniesvirus en dat ik hierdoor chronisch ziek ben. Ik nies vooral vaker en hoest nauwelijks. Op een dag werd Rico bij mij in mijn hok geplaatst: ik was op slag verliefd. Zo’n grote, charmante, zwarte kater met een zacht karakter. We kunnen heel leuk samen spelen. Soms ben ik wel wat wild maar dan roept Rico mij tot de orde. Vooral de staart van Rico is een leuke prooi, die ligt namelijk niet vaak stil. Ik ben er graag bij en krabbel minuten lang aan de deur als ik weet dat mijn pleegmoeder er is maar (nog) niet open doet. Omdat ik geen ervaring heb om in een huis te wonen kan ik nog wel schrikken van onverwachte situaties of geluiden. Uit angst kan ik dan wel eens met mijn pootje slaan; daarom is het beter dat er geen kleine kinderen om mij heen zijn. Als je een beetje geduld met mij hebt zal ik zeker uitgroeien tot een grote, lieve knuffelkat. Buiten mijn niesziekte heb ik nog een dingetje: ook mijn gewicht is aan de forse kant, bijna 6,5 kilo. Rico en ik hebben er wat van genomen maar moeten nu toch echt wat afvallen. Ik voel mij redelijk fit en ren graag de trap op en af dus misschien helpt dit.

Ik hoop dat er snel een gouden mandje voor ons samen wordt gevonden. Een (ouder) stel zonder kinderen met enige katten ervaring zou ideaal zijn. Uiteraard ben ik ook gechipt, ontwormd en ontvlooid.

Update januari 2023: omdat er bij Rico kattenaids is vastgesteld ben ik ook getest maar ik heb die ziekte niet. We mogen echter toch samen geplaatst worden maar dan niet bij andere katten. Mijn niesziekte is beter onder controle dan bij Rico en ik reageer wel goed op antibiotica.

Hebt u belangstelling voor ons gekregen? Vul dan onderstaand formulier in

Geboortedatum 01/09/2020
Leeftijd 3 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Cypers/wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Ben jij net zo verliefd op die mooie koppies als wij? Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!