Lio

Lio is een knappe kater met een geschatte geboortedatum van 08-02-2020. Er is afstand van hem gedaan en wij zijn op zoek naar een nieuw gouden mandje voor hem.

Lio liep samen met een grote groep andere katten in een tuin/schuur bij een mevrouw. Omdat het zoveel katjes waren zijn de katjes nog niet goed gesocialiseerd naar mensen. Lio vindt het contact met mensen daarom ook nog erg spannend.

Lio ligt hier nog veel verstopt maar blijft wel rustig liggen als we hem proberen te benaderen. We kunnen wel aan hem zien dat hij het erg spannend vind als we wat dichter bij hem in de buurt komen.

Omdat Lio nog erg angstig is plaatsen we hem niet in een situatie met kleine kinderen en/of honden. Lio kon in zijn oude omgeving naar buiten. Hij zit nu in een ruimte zonder buitenverblijf en lijkt hier niet heel veel last van te hebben. Hij zou dus eventueel als binnenkatje geplaatst kunnen worden maar zou na een goede wenperiode ook naar buiten kunnen.

Lio heeft last van patella luxatie, dit houdt in dat zijn knieën uit de kom schuiven. Op dit moment schuiven ze er nog niet helemaal uit, waardoor een operatie nog niet nodig is. Dit kan in de toekomst wel veranderen, waardoor er alsnog een operatie nodig is, dus daar moet een nieuw baasje rekening mee houden.
Op dit moment zorgen zijn spieren nog dat alles op zijn plek blijft en heeft hij hier ook geen pijn aan, dus hopelijk gaat dit nog lange tijd goed.

Geboortedatum 08/02/2020
Leeftijd 3 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Rood-wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Nee
Kan in de tuin Ja
Ben jij net zo verliefd op dit knappe koppie geworden als wij? Vul dan het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.