Pexx (tijdelijk niet plaatsbaar)

Pexx is haar naam. Zij is een prachtige cyperse dame met een geschatte geboortedatum van 26 april 2023. Zwervend op straat gevonden, zonder chip en registratie gegevens. Aan ons de taak voor haar te zorgen als tussenstap op weg naar haar forever gouden mandje. Met een plaatsje op onze Hokazo website, FB en dierenasiels.com, hopen wij haar daarmee op korte termijn naar een liefdevol eigen plekje in een toekomstig huisje te kunnen verhuizen.

Pexx is nog wat onwennig naar ons mensen, dit zal de nodige tijd, geduld en heel veel liefde vragen. Verwachtingen en druk horen hier niet bij. Iets wat dwingt dat wringt, en dat past haar niet.

Dit meisje is nu al zover, wanneer wij langer in haar ruimte zijn en met de andere kittens spelen, ze zich laat zien, en ergens op een veilige afstand kan gaan liggen/zitten om de boel te aanschouwen of zelfs even de oogjes voor een kort moment laat zakken voor een hazenslaapje. We laten haar hierin zodat ze leert dat ze ook op zo’n moment niks te vrezen heeft van ons, maar wat zijn we trots op deze voorzichtig dappere meid!

Op haar aflopen doet haar nog schrikken, gewoon zijn bij haar in de ruimte, zonder continu de focus op haar zal haar meer rust en vertrouwen geven.

Zet een lekker hapje in haar buurt, maak lekkere en veilige slaap/schuilplekjes, praat hier en daar vol liefde tegen haar, het zal haar doen ontspannen en tot bloei brengen.

Voor deze meid zal mogelijk een (jong) katsociaal katje, dat haar niet overweldigt tot steun kunnen zijn. Een reeds aanwezige kat óf ééntje uit haar verblijf om mee te verhuizen is een mogelijkheid.

Ben jij bereid te geven in hetgeen haar goed doet, haar te accepteren zoals ze nu is en geen verwachtingen in de toekomst van haar heeft, en tevens een eenpersoons of klein gezin (zonder kleine kinderen) bent?

Dan zou het zomaar mogelijk kunnen zijn, zij daar ook gelukkig in kan worden als enigste huisdier.

Dat kunnen wij nu nog niet zeggen, haar groeiproces en socialisatie is nog gaande.

Bij interesse kunnen onze medewerkers daarin mede adviseren. Vraag er gerust naar, het gaat tenslotte over vele jaren dat je samen met de kat oud wil worden. Dan zijn de behoefte en het geluk van dier en mens voor beide belangrijk.

Tot slot, honden en kleine kinderen zijn vanwege hun enthousiasme en bijhorende benaderingen te stressvol voor haar en dus geen match. Ben jij degene die haar begrijpt en haar gevoelens en hetgeen zij nodig heeft te omarmen en haar dit te bieden? Lief te hebben met compassie?

Ja, dan ben jij wél haar match kandidaat. Stuur dan een mail naar admin@hokazo.nl o.v.v Pexx en hopelijk tot snel!

 

Geboortedatum 26/04/2023
Leeftijd 7 maanden
Kat of Kitten Kitten
Kleur Cypers
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Heb jij interesse in het aandoenlijke koppie van Pexx (tijdelijk niet plaatsbaar)? Vul onderstaand formulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.