Redbull

Redbull, geboren rond 27-4-2012, is gevonden op straat en helaas heeft niemand zich voor hem gemeld dus we gaan op zoek naar een nieuw huisje voor hem.

Zoals alle dieren werd ook Redbull nagekeken door onze dierenarts en daaruit bleek helaas dat hij FIV+ (FIV positief) is. Dit is vergelijkbaar met HIV bij mensen, het voorstadium van aids. Maar dat hoeft niet te betekenen dat hij ook echt aids krijgt en als hij het krijgt, kan dat nog jaren duren. Hij is hierdoor alleen wat gevoeliger voor infecties omdat zijn weerstand lager is. Maar met de juiste verzorging (en daar is niet altijd veel voor nodig) kan een FIV+ kat relatief oud worden, net als een gezonde kat.

Het is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, alleen voor katten, daarom mag hij niet bij gezonde katten geplaatst worden (wel bij FIV katten mits hij daar een klik mee heeft).

Omdat hij FIV+ is, mag hij ook niet vrij naar buiten, omdat hij dan andere katten kan besmetten. Een kattenren of goed afgezette tuin kan natuurlijk wel. Een schutting is echter niet voldoende, een kat springt daar zo overheen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om een tuin goed af te zetten, zodat hij veilig kan genieten van de wind door zijn vacht en de zon op zijn bolletje.

Redbull is een van de vele angsthaasjes die Hokazo rijk is. Waarschijnlijk heeft hij weinig tot geen positief contact met mensen gehad en is dus bang voor ons en laat hij ons nog niet zomaar in de buurt komen, laat staan dat we hem aanraken.
Maar daar laten wij ons niet door afschrikken. Alle dieren zijn welkom bij ons, ook FIVjes en ook als ze nog bang zijn. We geven ze alle tijd om te ontdooien en aan ons te wennen en we socialiseren op hun tempo. Bij sommige katjes duurt dat weken, bij sommige maanden of langer. Maar de meeste katten gaan uiteindelijk ‘om’ en kunnen ontspannen samenleven met de mens. Bij sommige blijft het daarbij, anderen waarderen een aai maar dat is dan ook genoeg en weer anderen worden echte knuffelkatten. Uiteraard kunnen we dit van te voren niet inschatten dus bij een angsthaasje is het belangrijk dat ze de tijd krijgen en het ook geaccepteerd wordt als hij geen knuffelkat wordt.

Geboortedatum 27/04/2012
Leeftijd 11 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Rood-wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Nee
Kan bij honden Nee
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Ben jij net zo gevallen voor dit lieve snoetje als wij? Vul dan snel onderstaand formulier in en dan nemen we snel contact met je op.