Sjakie

Sjakie, geboren rond 17-11-2015, is gevonden op straat. Helaas heeft niemand zich voor hem gemeld dus we zoeken een nieuw huisje voor hem.

Onze knappe Sjakie was een angsthaasje, maar hij heeft besloten dat wij mensen toch niet zo heel erg zijn als hij in het begin dacht. Sjakie heeft de dappere stap gezet om zich te laten aaien door sommige mensen. We zijn zo trots op hem!  


Hij komt uit zichzelf naar je toe gelopen en wil dan geaaid worden, en omdat het nog nieuw voor hem is schrikt hij nog wel eens van zijn dapperheid. Dan krijg je een zacht liefdesbijtje en als je dan stopt (of het liefst nog voordat hij wil waarschuwen,) is er niks aan de hand. Als hij het aaien wat meer gewend is, kan dit ook zomaar stoppen. Bekijk ook hier het filmpje van Sjakie.


Zoals alle dieren werd ook Sjakie nagekeken door onze dierenarts en daaruit bleek helaas dat hij FIV+ (FIV positief) is. Dit is vergelijkbaar met HIV bij mensen, het voorstadium van aids. Maar dat hoeft niet te betekenen dat hij ook echt aids krijgt en als hij het krijgt, kan dat nog jaren duren. Hij is hierdoor alleen wat gevoeliger voor infecties omdat zijn weerstand lager is. Maar met de juiste verzorging (en daar is niet altijd veel voor nodig) kan een FIV+ kat relatief oud worden, net als een gezonde kat.

Het is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, alleen voor katten, daarom mag hij niet bij gezonde katten geplaatst worden (wel bij FIV katten mits hij daar een klik mee heeft).

Omdat hij FIV+ is, mag hij ook niet vrij naar buiten, omdat hij dan andere katten kan besmetten. Een kattenren of goed afgezette tuin kan natuurlijk wel. Een schutting is echter niet voldoende, een kat springt daar zo overheen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om een tuin goed af te zetten, zodat hij veilig kan genieten van de wind door zijn vacht en de zon op zijn bolletje.

Sjakie heeft ook een oude beschadiging op zijn rechteroog. Hij lijkt hier geen last van te hebben en vanwege zijn FIV mag hij toch niet vrij naar buiten dus hij loopt hiermee ook geen gevaar (omdat katten met slecht zicht diepte moeilijk in kunnen schatten en gevaar niet goed kunnen ontwijken). Hij kan dus lekker veilig binnenblijven of in een catproof afgezette tuin.

 

Geboortedatum 17/11/2015
Leeftijd 7 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Blauw-wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Nee
Kan bij honden Nee
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Nee
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Wil jij weten hoe knap Sjakie in het echt is? Vul dan het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.