Ted

Mijn naam is Ted. Ik ben 5 jaar (1-7-2017).


Ik ben dol op mensen, vooral als ze me knuffelen. Mocht je dat zo nu en dan vergeten, dan kom ik zelf wel naar je toe. Als je wat spelletjes in huis hebt, vermaak ik me hier ook wel even mee. Maar samen spelen vind ik toch wel leuker ! Dan kun je zien hoe goed ik kan springen.

Verder ben ik heel zelfvoorzienend. Mocht je niet thuis zijn en heb je de kastdeur open laten staan, dan haal ik zelf mijn eten wel uit de kast. Al weet ik niet goed wat voor mij en wat voor jou bestemd is. Ik ben helemaal niet kieskeurig met mijn eten.

Ik ben dol op mensen. Op mijn soortgenootjes heb ik het niet zo. Die vind ik maar vervelend en probeer ik bij me weg te houden.

Toen ik bij de mensjes bij Hokazo binnenkwam had ik veel tandpijn. Ik heb ondertussen een gebitssanering gehad en geen tandjes meer. Dit weerhoudt me er echter niet van om alles wat los en vast zit te eten.

Deze mensjes zijn er ook achter gekomen dat ik FIV heb. Dit is hetzelfde als Hiv bij mensen, het voorstadium van aids. Dit hoeft niet te betekenen dat ik ook echt aids krijg. Ik ben hierdoor alleen wat gevoeliger voor infecties omdat mijn weerstand lager is. Maar met de juiste verzorging kan ik nog best oud worden. Het is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, alleen voor katten. Daarom mag ik niet bij gezonde katten geplaatst worden. Dat vind ik helemaal niet erg, want op al die soortgenootjes heb ik het toch niet zo.

Omdat ik FIV-positief ben, mag ik niet vrij buiten rond lopen. Mocht je een goed afgezette tuin hebben, zodat ik zo nu en dan een frisse neus kan halen, dan zou dat ook fantastisch zijn, maar ik ben inmiddels ook gewend aan het leven binnenshuis.

Ondanks dat Ted het niet erg vindt om af en toe het huis voor zich alleen te hebben, zijn we voor Ted op zoek naar een baasje dat regelmatig thuis is en tijd heeft om met hem te spelen.

Geboortedatum 01/07/2017
Leeftijd 5 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Rood
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Nee
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet