Vanja

Vanja is een prachtige cypers rode poes die geboren is op 3 juni 2022, samen met broertje Vicker. Hun mama is een langharige wit met zwarte poes, die nu nog bij HoKaZo verblijft. Met Vicker en drie leeftijdsgenootjes is zij op 3 augustus bij mij in pleeg gekomen en zijn ze zo naar elkaar toe gegroeid, dat het lijkt alsof ze uit 1 nestje komen.


Spannend was het wel, vooral omdat het afscheid met mama wat zwaar viel. Vanja hield zich in het begin, net als de anderen nog een beetje weg. Ze was wel nieuwsgierig, maar ze vond het allemaal nog wel een beetje eng. Haar broertje was erg gestrest en zij bleef dan ook dicht bij hem in de buurt om hem te ondersteunen en bij elkaar (en de andere pleegjes) zochten ze troost. Na een dag, mochten ze uit de kittenren waar ze in zaten en konden ze het kamertje verkennen.

Nieuwe indrukken, nieuwe geuren, het was allemaal wat. Een hele nieuwe wereld.


Het stelde mij direct gerust dat Vanja als één van de eerste begon te spelen met het mobiel wat in de kamer stond. Nou ja, spelen... Ze hing er gelijk al ondersteboven in! Iets wat haar nu zelfs nog kenmerkt, haar dolle buien en hoe graag ze speelt. Haar broer en Knofje (ander pleegje) volgden haar al snel.

Een hand die op haar afkwam? Nee bedankt, dan hield ze zich nog op de achtergrond en blies ze even vlug als je te dichtbij kwam..

Het duurde even, maar gelukkig kwam hier al snel wat verandering in, en door zien, doen, proberen en geduld kwam er een schat van een poes uit haar schulp.Met haar lief zorgzaam en speels karakter, smolt ze al snel mijn hart en die van de andere pleegjes.

Nu zijn we een aantal weken verder en Vanja speelt met iedereen! Ga je op de grond zitten of kom je binnen op het kamertje, is zij zo ongeveer de eerste die er is.

Soms houd ze haar hoofdje in de lucht om een kusje te geven of te ontvangen tijdens aaitjes. Ja, je leest het goed, een echte kussert is deze meid geworden. Het liefste wil ze dat je bij haar komt zitten. Dan kruipt ze op je schoot en al knedend en spinnend valt ze bijna in slaap. Ook kan ze wel eens in je hand knabbelen tijdens het aaien, hier bedoelt ze niets kwaad mee hoor. Dan heeft ze gewoon even nodig dat je aangeeft dat dat niet mag. Het is meer het kitten gedrag, dat ze nog laat zien en hoe ze speelt.


Vanja, zo klein dat ze is, zorgt voor iedereen. Troost de kleintjes, steunt haar broer en knuffelt met iedereen.

Omdat ze zo zacht en zorgzaam is, wordt soms vergeten dat ook zij een lastig begin heeft gehad en af en toe geduld en vooral die aandacht nodig heeft.

Wanneer Vanja in de kattenkamer zit bij de anderen, kan ze nog wel eens gaan miauwen dat ze er uit wilt of aandacht wil. Het is dus belangrijk dat die tijd er ook is voor haar en dat ze in het begin niet te lang alleen wordt gelaten.


Gezelschap, knuffels en speelmomenten zijn voor haar erg belangrijk. Bij eetmomenten is het fijn voor Vanja, om haar eigen bakje te hebben. Wanneer zij een bakje moet delen, kan ze wel eens te erg op haar eten gaan focussen uit angst dat er niet genoeg is. Krijgt ze dit, is er geen probleem. Maar net als haar lieve broertje is Vanja ook één van de grootste kittens. En dat is natuurlijk niet voor niets. Snacks, brokjes, natvoer, Vanja zal altijd vooraan staan! En pas op hoor, deze meid heeft echte 'puppy' ogen.


Vanja word uitsluitend met haar broer geplaatst. Zij zorgen voor elkaar, spelen met elkaar en vullen elkaar aan.

Vooral door hun lastige start in het leven, vind ik het belangrijk dat Vicker en Vanja samen kunnen blijven. Er zou eventueel nog wel een ander pleegje extra mee mogen, omdat ze alle 5 altijd samen zijn. We snappen echter wel dat niet iedereen ruimte heeft voor 3 kittens en dat is natuurlijk ook helemaal okay!


Wanneer er een klik is bij de kennismaking met zowel Vanja, als met haar broer Vicker, mogen zij direct mee. Zij verdienen namelijk echt een thuis waar ze alle ruimte en liefde krijgen. Zij is al voorzien van haar tweede enting en je krijgt een tegoedbon mee voor de castratie bij één van onze aangesloten dierenartsen.


Denk je nou de juiste match te zijn voor deze lieve, slimme, zorgzame knuffeltante en haar broer? En kun je haar stabiliteit, liefde en geduld geven?

En een dikke knuffel van Vanja!

Geboortedatum 03/06/2022
Leeftijd 3 maanden
Kat of Kitten Kitten
Kleur Cypers - Rood - Wit.
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Nee
Kan bij katten Ja
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Ben jij net zo verliefd op die mooie koppies als wij? Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!