Onze DAPpers

Onze DAPpers

Hokazo heeft ook een ‘Dieren Adoptie Plan’. Stichting Hokazo heeft een anti-inslaapbeleid en daardoor relatief veel dieren die al geruimere tijd in het asiel verblijven. Deze dieren kun je op afstand adopteren. Ze blijven natuurlijk wel plaatsbaar. Mocht je een dier adopteren en wordt het geplaatst, dan kun je ervoor kiezen om een ander dier te adopteren of te stoppen met doneren.
Je krijgt natuurlijk niet letterlijk een dier mee naar huis. Je kunt zelf een asieldier uitkiezen of wij wijzen er een aan je toe. Het geld komt ten goede aan onze langzitters. Hiervan kopen we diervoeder, medicatie en extra’s voor onze dieren.

Voor 15 euro per maand adopteer je een van onze langzitters op afstand. Je ontvangt een adoptiecertificaat, een regelmatige update van ‘jouw’ dier’ en de nieuwsbrief 2 keer per jaar.
Voor 10 euro per maand kun je onze vaste bewoners, de ezels of onze huiskatten adopteren.
We hebben twee ezels genaamd Siba en Bartje en vier buitenkatten. Je ontvangt een adoptiecertificaat en onze nieuwsbrief minimaal 2 keer per jaar.

Word nu DAPper, vul het formulier in en retourneer het naar Hokazo.

Het formulier voor onze langzitters klik hier. ( komt binnenkort)

Het formulier voor onze ezels en buitenkatten klik hier.

(kan per post: Stg. Hokazo, Lange Goorstraat 6, 5406 XE Uden of mail naar bestuur@hokazo.nl)

Hieronder vind je een overzicht van de dieren voor ons Dieren Adoptie Plan

Binnenkort komen er meer dieren bij voor het dieren adoptieplan!

Bart en Siba

Behalve de katten en honden die bij ons te gast zijn als asieldieren, hebben we ook diverse vaste bewoners. We rekenen onze twee ezels Siba en Bart hier dan ook toe. Deze twee viervoeters zijn dol op lekker eten, zoals hooi en stro maar vinden een worteltje op zijn tijd ook niet te versmaden. Laten we eerlijk zijn, ze zijn maar moeilijk vol te krijgen en weten zeker raad met wat lekkers. Ze eten overigens niet alleen stro….Laten we niet vergeten dat we ze ook dagelijks voorzien van een zacht bed dat daarvan gemaakt wordt!

Even een paar details over de ezels: het zijn beide ruinen en Bart is geboren op 9 oktober 2005 en het jaar daarna bij ons gekomen. Siba is wat jonger en op 29 april 2007 op Hokazo geboren. Ezels kunnen een heel aardige leeftijd bereiken dus we hopen nog lang van deze twee kerels te kunnen genieten.

Onze ezeltjes spelen graag. Ze kunnen prima overweg met een bal of ander speelgoed dat niet alleen leuk voor ze is maar ook bestand is tegen een ezelgebit. Dit speelgoed willen wij natuurlijk graag voor ze kopen maar dat kost wel wat en helaas kunnen we niet altijd alles aanschaffen wat we willen hebben. We zouden het zo graag aanschaffen zodat de heren zich niet hoeven te vervelen en lekker dol kunnen doen. Ezelproof speelgoed vormt ook echt een verrijking voor de twee. En dat is iets wat zeker belangrijk voor ze is. En natuurlijk hebben de ezeltjes wat onderhoud nodig op zijn tijd. Hiervoor schakelen we een dierenarts en hoefsmid in. Die natuurlijk ook betaald moeten worden. Om dit allemaal te kunnen bekostigen zoeken wij ook sponsors voor deze twee gezellige heren! Ben jij ook zo dol op ezeltjes en vind jij deze twee ook helemaal geweldig? Sponsor onze twee langoren dan vanaf afstand! Dan zorgen wij ervoor dat ze niks tekort komen en nog lang bij ons kunnen blijven.

Onze buitenkatjes

Behalve de twee ezels hebben we momenteel ook vier buitenkatjes. Ze zijn bij ons gekomen in een tijd dat we nog katjes die niet of nauwelijks plaatsbaar waren, buiten uitzetten. Om ze toch een fijne plek te kunnen geven mochten ze op het asiel blijven wonen. Ze horen gewoon echt bij Hokazo en vangen voor ons natuurlijk ook de nodige muizen, maar ze zijn er ook voor de gezelligheid en ze worden steeds aanhankelijker. Na zoveel jaren zijn ze duidelijk gewend aan de dagelijkse aanwezigheid van mensen.

Welke katjes loop je wellicht tegen het lijf? We noemen je het duo Freek (rood) en Trudy (zwart wit): onafscheidelijk en waar Trudy gaat, zie je Freek en andersom. Ze hebben elkaar gevonden en vormen een mooi stel! Kater Freek is een jaar of 11 en is in 2010 bij Hokazo uitgezet. Poes Trudy is een jaar of 12 en loopt al zeker 10 jaar hier rond.  Last but niet least noemen we onze Roofie, waarvan we denken dat het ook een poes is. Zij bewaakt het pand want mevrouw verlaat nooit het dak als er mensen aanwezig zijn. Wat niet wil zeggen dat zij nooit beneden komt, maar dat doet ze alleen als er niemand is. Duurt het te lang voor we vertrekken, dan meldt mevrouw dit vaak al even…Roofie woont inmiddels ook zo’n 5 jaar bij Hokazo en is ongeveer 6 jaar oud.

Vind jij de buitenkatjes ook zo leuk en wil jij ze sponsoren? Daar zouden we heel blij mee zijn natuurlijk! Want ook zij eten graag lekkers zoals natvoer en moeten op zijn tijd geënt, ontwormd en ontvlooid worden! En daar kunnen we heel goed net een beetje extra financiële steun voor gebruiken.