❗ ❗ AANGESCHERPTE MAATREGELEN CORONAVIRUS MET INGANG VAN 26-03-2020 ❗ ❗

Tijdelijke sluiting asiel

Door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen en het feit dat onze regio (Uden en omgeving) zich in het epicentrum van deze crisis bevindt, zijn wij helaas genoodzaakt om de maatregelen aan te scherpen.

Wij willen én moeten de zorg aan (onze) dieren kunnen blijven garanderen en dat betekent dat wij nu echt zo min mogelijk risico’s moeten nemen op besmettingen onder onze medewerkers.

Dit houdt in dat wij helaas tot nader order genoodzaakt zijn om onze deuren te sluiten voor klanten en onze dieren dus niet vanuit het asiel geadopteerd kunnen worden.

Plaatsingen vanuit pleeggezinnen blijven vooralsnog wel mogelijk. De beslissing om wel of geen bezoek te ontvangen, laten wij nu nog aan onze pleeggezinnen zelf over. Bij een bezoek aan één van onze pleeggezinnen gelden altijd de volgende strikte voorwaarden: bezoek moet vrij zijn van klachten, maximaal 2 bezoekers per keer en er dient te allen tijde een afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar te worden gehouden.

We bekijken de situatie nog steeds van dag tot dag. Blijf deze pagina dus goed in de gaten houden voor onze meest actuele maatregelen. We hopen uiteraard dat we zo snel mogelijk weer klanten op het asiel kunnen ontvangen, zodat we weer vol overgave op zoek kunnen naar een liefdevol thuis voor onze dieren...

Wij hopen (nog steeds) op jullie begrip.

Wil je ons in deze pittige tijd graag helpen? Doordat we ons werk nu op een veel lager pitje moeten zetten, maar de kosten voor de zorg van onze dieren natuurlijk gewoon door blijven gaan, kunnen wij je financiële steun extra goed gebruiken!

 

 

 

Dierenopvangcentrum Hokazo​

Stichting Hokazo bestaat uit een dierenopvangcentrum en dierenambulance. Wij zetten ons in voor de opvang, verzorging en herplaatsing van honden en katten die zwervend op straat worden gevonden of waarvan de eigenaar afstand heeft gedaan. Hokazo heeft een klein aantal betaalde krachten in dienst, maar het merendeel van het werk wordt gedaan door vrijwilligers. We ontvangen geen subsidie van de overheid of financiële bijdrage van de Dierenbescherming en zijn dus grotendeels afhankelijk van donaties van dierenvrienden.

Huisdier vermist?

Klik op de knop om naar onze vermissings website te gaan.
Hier vindt je een overzicht van alle dieren die bij Hokazo zijn binnengekomen.

Onze dieren

Klik op de knop voor een overzicht
van al onze dieren die bij ons in het opvangcentrum verblijven.

 

 

Help ons

Help ons als vrijwilliger, zelfs al is het maar een paar uur per week, kun je veel voor ons betekenen.
Meer weten klik op de help ons knop.

Asieldier van de week: Raven

Raven! Wat een bijzondere man is dit, heerlijk ondeugend en speels. Raven is net een jaartje oud. Raven is een prachtige jongen, zijn masker lijkt wel op zijn gezicht geschilderd. Raven komt bij alles wat je doet kijken en bij je zitten. Toen hij binnen kwam was dat wel heel anders. Hij was zo bang en afstandelijk, hij wilde maar steeds laten merken dat hij totaal geen contact wilde. Raven komt nu naast je zitten en spint, of hij komt aan je uitgestoken hand ruiken als hij langs loopt. Aaien is voor hem nog net te spannend maar met wat tijd en geduld gaat hij dit zeker ook toelaten. In zijn nieuwe thuis is het erg belangrijk dat er al een sociale kat aanwezig is of dat Raven verhuist met een andere kat b.v. Sharp of Noortje. Mocht je kennis willen maken met Raven? Mail naar dierenasiels@hokazo.nl, lees zijn verhaal op www.facebook.nl/hokazo of www.dierenasiels.com.

Op dit moment is het door het corona-virus alleen mogelijk om onze dieren die bij pleeggezinnen zitten te bezoeken. Mits je geen ziekteverschijnselen hebt en de regels in acht genomen worden.

 

 

Helpen jullie ons weer mee voor de katjes?

We hebben weer een project lopen bij dierendonatie en hebben jullie hulp weer hard nodig.

Bij ons zijn er een paar kattenverblijven waar de krabpalen alweer aan vervanging toe zijn. Afgelopen jaar hebben we het asiel met behulp van de donateurs al aardig op kunnen knappen. De dieren hebben hier enorm veel profijt van. Alles is beter schoon te maken en daardoor worden de katten veel minder snel ziek. Graag vragen we nu een bijdrage in de aanschaf van nieuwe 2 krabpalen.

Helpen jullie mee?

Dierenopvangcentrum

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat dieren die in een asiel terecht komen, gedoemd zijn te sterven als er na een bepaalde tijd geen nieuw baasje voor ze gevonden wordt. In dierenopvangcentrum HoKaZo is dit beslist niet zo: wij geloven in een eerlijke kans voor elk dier. Ook voor dieren die vanwege hun gedrag, handicap of leeftijd wellicht wat minder makkelijk te herplaatsen zijn. Wij kiezen voor een beleid dat op de eerste plaats zorgdraagt voor een diervriendelijk leven en hebben een strikt anti-inslaapbeleid.

Zolang de hond of kat niet onnodig lijdt of zodanig in zijn gedrag gestoord is dat hij een serieus gevaar oplevert voor zijn omgeving, blijft hij bij ons wonen. Net zolang tot hij een goed thuis heeft gevonden. Ook al duurt dat een jaar of langer. Dit geldt ook voor moederpoezen met hun kittens, bange katten of dieren met een 'rugzakje'.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws van Hokazo?
Touty noemt het een woef-brief, wij een nieuwsbrief, schijf je nu in om op de hoogte te blijven van al onze nieuwtjes!
Je gegevens worden alleen gebruikt om onze nieuwsbrief te versturen en worden niet aan derden gegeven.

Contact

Bij vragen kun je contact met ons opnemen:

Lange Goorstraat 6
5406 XE Uden
Telefoon: (0413) 26 05 46
Email: admin@hokazo.nl
Bestuur: bestuur@hokazo.nl
Bankrekening: NL40INGB0668967463

Openingstijden:

Maandag: 12.00 - 15.30 uur
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 12.00 - 15.30 uur
Donderdag: 12.00 - 15.30 uur
Vrijdag: 12.00 - 15.30 uur
Zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

 

Wegens de maatregelen rondom het coronavirus zijn wij gesloten tot nader order