DierenAmbulance

Een dier in nood? Bel de dierenambulance!

Stichting Hokazo heeft een eigen dierenambulance die volledig bemand wordt door vrijwilligers. De medewerkers van de dierenambulance zetten zich met grote betrokkenheid in voor alle dieren die hulp nodig hebben. Aangereden dieren, wilde dieren die ziek zijn, zwerfdieren of dieren die in of om het huis een ongelukje hebben gehad. Elk dier kan rekenen op de hulp van de dierenambulance.

De dierenambulance verzorgt tegen een geringe vergoeding ook taxiritten van huis naar bijvoorbeeld de dierenarts, het dierenpension, de trimster of – in het meest trieste geval – naar het crematorium. Hiervoor kun je telefonisch een afspraak maken. Kijk voor meer informatie op de website van onze dierenambulance.

We doen er alles aan om de dierenambulance zeven dagen per week, 24 uur per dag te bemannen. Hiervoor zijn we altijd op zoek naar mensen van achttien jaar en ouder die willen helpen. Klik hier voor meer informatie over het werken bij de dierenambulance.

Onze regio

  • Bernheze
  • Boekel
  • Boxmeer
  • Cuijk
  • Grave
  • Meierijstad
  • Mill en St. Hubert
  • Sint Anthonis
  • Uden

Een dier gevonden dat hulp nodig heeft?

Als je een dier heeft gevonden dat duidelijk rondzwerft, gewond is of in nood verkeert, kun je bellen naar de dierenambulance (tel. 06 53 707 111). De medewerkers van de ambulance adviseren je dan hoe je het beste kunt handelen en zorgen ervoor dat zij zo snel mogelijk bij je zijn. Als je zeker weet dat je een zwerfdier hebt gevonden (en dat het beestje – meestal een kat – niet in jouw buurt thuishoort), verzoeken wij je om het dier vast te houden totdat de dierenambulance is gearriveerd. Natuurlijk zijn er voor jou geen kosten verbonden aan de hulp van de dierenambulance, tenzij het je eigen huisdier betreft.

 

Stichting Dierenlot

Wij hebben onze dierenambulance gratis in bruikleen gekregen van Stichting Dierenlot. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee, want de aanschaf van een geschikt voertuig is een enorme kostenpost. De ambulance heeft een gedegen basisuitrusting en wordt twee keer per jaar door Stichting Dierenlot gecontroleerd op eventuele technische mankementen. Zo is onze ambulance altijd in een goede conditie en kunnen wij op een veilige manier hulp bieden aan dieren in nood.

Stichting Dierenlot trekt zich het lot van dieren erg aan en steunt vooral kleine en middelgrote organisaties die lokaal of regionaal opereren, zoals Dierenopvangcentrum Hokazo. Samen met organisaties als de onze wil Stichting Dierenlot een einde maken aan het beroerde bestaan dat veel dieren – ook in ons land – nog steeds leiden. Ze worden in veel te kleine hokken opgesloten, worden soms ernstig mishandeld, op straat gezet worden of gewoon aan hun lot overgelaten. Dit moet stoppen! En daar maken wij en Stichting Dierenlot ons hard voor. Wil je meer informatie over het werk van Stichting Dierenlot? Kijk dan eens op hun website: www.dier.nu

Een dier gevonden dat hulp nodig heeft? Bel de dierenambulance!
Tel. 06 53 707 111