Wat doen wij voor de dieren?
Onze dierenambulance is bereikbaar via 06 – 53 707 111 .
Wij helpen alle dieren in nood in de gemeenten Bernheze, Boekel, Land van Cuijk, Maashorst en Meijerijstad. Hiertoe beschikken wij over twee door de Stichting Dierenlot ter beschikking gestelde ambulances.
Voordat dierenopvangcentrum Hokazo werd opgericht, reed er al een dierenambulance rond in regio Veghel en Uden. Toen Hokazo werd gestart hebben de dierenambulance en het dierenopvangcentrum de handen ineengeslagen. Zo ontstond in 1997 stichting Hokazo.
Onze vrijwilligers zetten zich gedurende het hele jaar in voor de dieren. Elk dier uit onze regio kan rekenen op onze hulp. Van salamander tot das, van konijn tot hond. Honden en katten worden ondergebracht bij dierenopvangcentrum Hokazo en andere dieren worden bij gespecialiseerde opvangcentra in de buurt ondergebracht.
Afhankelijk van de seizoensdrukte, proberen wij zo snel als mogelijk is te reageren op uw melding. Het kan echter voorkomen dat we door diverse omstandigheden niet per direct een ambulance beschikbaar of op de weg hebben. In afstemming met de collegae in de regio, proberen adequaat opvolging te geven aan een oproep of melding.
Heb je een dier gevonden?
Ieder dier heeft zijn eigen behoeftes. Heb je een dier gevonden dat ziek of gewond lijkt? Of bevindt het zich in een gevaarlijke situatie? Op onderstaande pagina’s vind je informatie over wat te doen.
Onze tarieven
De dierenambulance is afhankelijk van donaties. Voor hulp aan wilde dieren of zwerfdieren hoeft u geen bijdrage te betalen. Heeft uw eigen hond of kat hulp nodig van de dierenambulance (bijvoorbeeld omdat hij gewond of verdwaald is), dan gelden onderstaande tarieven.
- Ritprijs dierenambulance hond: € 35
- Ritprijs dierenambulance kat: € 35
Hulp aan zwerfdieren en dieren uit de vrije natuur wordt betaald uit bijdrages van de gemeenten en donaties aan Hokazo.
Dierenlot
Onze twee dierenambulances hebben wij gratis in bruikleen van Stichting Dierenlot. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. De aanschaf van een geschikt voertuig is namelijk een enorme kostenpost. Omdat de ambulances veel verschillende dieren moeten kunnen vangen, verzorgen en vervoeren is een uitgebreide basisuitrusting nodig. Dierenlot controleert onze dierenambulances en uitrusting twee keer per jaar op eventuele technische problemen. Zo zijn onze dierenambulances altijd in een goede conditie en kunnen wij op een veilige manier hulp bieden aan dieren in nood.