UPDATE MAATREGELEN CORONAVIRUS 12-01-2021
Door de verlenging van de lockdown zijn ook wij helaas tot in elk geval 10 februari gesloten voor klanten.

  UPDATE MAATREGELEN CORONAVIRUS MET INGANG VAN 15-12-2020  

 

Tijdelijke sluiting asiel

 

Gezien de maatregelen die de overheid in verband met het Coronavirus heeft afgekondigd, zijn wij helaas genoodzaakt om met ingang van 15 december 2020 onze deuren te sluiten voor klanten. Dit betekent dat onze dieren dus niet vanuit het asiel geadopteerd kunnen worden. Zoals het er nu uitziet zullen we tot minimaal 15 januari 2021 gesloten zijn.

 

Plaatsingen vanuit onze pleeggezinnen blijven vooralsnog wel mogelijk. De beslissing om wel of geen bezoek te ontvangen, laten wij aan onze pleeggezinnen zelf over. Bij een bezoek aan één van onze pleeggezinnen gelden altijd de volgende strikte voorwaarden: bezoek moet vrij zijn van klachten, maximaal 2 bezoekers per keer en er dient te allen tijde een afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar te worden gehouden. Het is mogelijk dat het pleeggezin je vraagt om een mondkapje te dragen.

 

Voor de dieren die nu al in een pleeggezin zitten, kun je een mailtje sturen naar dierenasiels@hokazo.nl (dit staat ook in het verhaaltje van het betreffende dier). Als je interesse hebt in een hond of kat die nu nog in het asiel zit, stuur dan een mail naar admin@hokazo.nl. Het is mogelijk dat we ook voor deze hond of kat (in de komende periode) een plekje in een pleeggezin kunnen vinden en we dus toch een bezoek kunnen regelen.

 

We hopen uiteraard dat we vanaf 15 januari 2021 weer klanten op het asiel kunnen ontvangen, zodat we weer vol overgave op zoek kunnen naar een liefdevol thuis voor onze dieren...

 

Wil je ons in deze pittige tijd graag helpen? Doordat we ons werk nu op een veel lager pitje moeten zetten, maar de kosten voor de zorg van onze dieren natuurlijk gewoon door blijven gaan, kunnen wij je financiële steun extra goed gebruiken! Dat kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk via een Tikkie: https://tikkie.me/pay/Hokazo/hFx7SqbsULoPLvBjsCJvrK

Huisdier vermist?

Klik op de knop om naar onze vermissings website te gaan.
Hier vindt je een overzicht van alle dieren die bij Hokazo zijn binnengekomen.

Onze dieren

Klik op de knop voor een overzicht
van al onze dieren die bij ons in het opvangcentrum verblijven.

 

 

Help ons

Help ons als vrijwilliger, zelfs al is het maar een paar uur per week, kun je veel voor ons betekenen.
Meer weten klik op de help ons knop.

We hebben weer 2 donatieprojecten lopen, helpen jullie weer mee?

 

Dierenopvangcentrum Hokazo gebruikt standaard houtkorrel in hun kattenbakken. Maar er zijn katten die liever hun behoefte doen op iets anders. Daarom probeert Hokazo altijd een paar zakken grit op voorraad te hebben. Alleen zijn ze bijna door hun zakken grit heen. Daarnaast gaat hun voorraad gourmet enorm hard. Bijna alle katjes lusten dit graag, dit is dan ook de reden waarom Hokazo deze gourmet vaak gebruikt om medicatie in te verstoppen.

Doneren mag hier

 

 

 

 

 

 

Dierenopvangcentrum Hokazo heeft al eerder bij één van hun laatste projecten deze krabmeubels gevraagd. Maar nu blijken deze meubels niet alleen heel erg in trek bij de bange katten, zoals ze verwacht hadden, maar ook bij alle andere katten. Daarom zou de stichting er nog een paar willen hebben om zo nog meer katjes blij te kunnen maken.

Doneren mag hier

Dienstverlening Sint Michelsgestel

Vanaf 1 september stopt de dienstverlengingsovereenkomst tussen Hokazo en de gemeente St. Michielsgestel. Dit houdt in dat Hokazo voor deze gemeente geen zwerfdieren meer ophaalt en dat inwoners uit de gemeente St. Michielsgestel niet bij Hokazo terecht kunnen om afstand te doen van hun dier. Inwoners kunnen uiteraard nog wel bij Hokazo terecht om een dier te adopteren. Bent u woonachtig in deze gemeente én heeft u een dier gevonden? Neem dan rechtstreeks contact op met St. Michielsgestel via telefoonnummer 073-553 11 11

Zoek jij nog een leuke stageplek?

Dierenopvangcentrum Hokazo is een erkend leerbedrijf. Wij leiden MBO-studenten op voor verschillende beroepen in de dierenwereld. Wil je graag stage lopen bij Hokazo, neem dan contact met ons op via admin@Hokazo.nl.

Dierenopvangcentrum Hokazo​

Stichting Hokazo bestaat uit een dierenopvangcentrum en dierenambulance. Wij zetten ons in voor de opvang, verzorging en herplaatsing van honden en katten die zwervend op straat worden gevonden of waarvan de eigenaar afstand heeft gedaan. Hokazo heeft een klein aantal betaalde krachten in dienst, maar het merendeel van het werk wordt gedaan door vrijwilligers. We ontvangen geen subsidie van de overheid of financiële bijdrage van de Dierenbescherming en zijn dus grotendeels afhankelijk van donaties van dierenvrienden.

 

Asieldier van de week: Yentl

Deze knappe cyperse kater is Yentl, geschatte geboortejaar 2015. Yentl bleek na binnenkomst FIV te hebben. Yentl heeft hier op dit moment nog geen last van en hij kan er oud mee worden. Yentl kan ons mensen niet besmetten wel andere katten, daarom plaatsen we Yentl alleen met een andere kat met FIV. Yentl mag niet los rondlopen, alleen in een goed afgezette tuin of balkon. Yentl verblijft nu met onze andere FIV-katjes in de kantine en hij heeft het er niet slecht want hij krijgt op zijn tijd lekker natvoer en dat vindt hij heerlijk. Yentl vindt ons mensen nog niet zo interessant, dus een baasje met wat geduld zou heel fijn voor hem zijn. Met aandacht van een eigen baasje zou hij zomaar eens kunnen verrassen. Iemand die tijd in hem wil en kan steken zou heel fijn zijn en een rustig huisje. Interesse? Mail admin@hokazo.nl

 

 

Dierenopvangcentrum

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat dieren die in een asiel terecht komen, gedoemd zijn te sterven als er na een bepaalde tijd geen nieuw baasje voor ze gevonden wordt. In dierenopvangcentrum HoKaZo is dit beslist niet zo: wij geloven in een eerlijke kans voor elk dier. Ook voor dieren die vanwege hun gedrag, handicap of leeftijd wellicht wat minder makkelijk te herplaatsen zijn. Wij kiezen voor een beleid dat op de eerste plaats zorgdraagt voor een diervriendelijk leven en hebben een strikt anti-inslaapbeleid.

Zolang de hond of kat niet onnodig lijdt of zodanig in zijn gedrag gestoord is dat hij een serieus gevaar oplevert voor zijn omgeving, blijft hij bij ons wonen. Net zolang tot hij een goed thuis heeft gevonden. Ook al duurt dat een jaar of langer. Dit geldt ook voor moederpoezen met hun kittens, bange katten of dieren met een 'rugzakje'.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws van Hokazo?
Touty noemt het een woef-brief, wij een nieuwsbrief, schijf je nu in om op de hoogte te blijven van al onze nieuwtjes!
Je gegevens worden alleen gebruikt om onze nieuwsbrief te versturen en worden niet aan derden gegeven.

  Contact

  Bij vragen kun je contact met ons opnemen:

  Lange Goorstraat 6
  5406 XE Uden
  Telefoon: (0413) 26 05 46
  Email: admin@hokazo.nl
  Bestuur: bestuur@hokazo.nl
  Bankrekening: NL40INGB0668967463

  Openingstijden:

  Wegens de coronamaatregelen van 15 december is het asiel gesloten voor klanten.

  Maandag: 12.00 - 15.30 uur
  Dinsdag: gesloten
  Woensdag: 12.00 - 15.30 uur
  Donderdag: 12.00 - 15.30 uur
  Vrijdag: 12.00 - 19.30 uur
  Zaterdag: 11.00 - 15.30 uur