Dierenopvangcentrum Hokazo​

Stichting Hokazo bestaat uit een dierenopvangcentrum en dierenambulance. Wij zetten ons in voor de opvang, verzorging en herplaatsing van honden en katten die zwervend op straat worden gevonden of waarvan de eigenaar afstand heeft gedaan. Hokazo heeft een klein aantal betaalde krachten in dienst, maar het merendeel van het werk wordt gedaan door vrijwilligers. We ontvangen geen subsidie van de overheid of financiële bijdrage van de Dierenbescherming en zijn dus grotendeels afhankelijk van donaties van dierenvrienden.

Huisdier vermist?

Klik op de knop om naar onze vermissings website te gaan.
Hier vindt je een overzicht van alle dieren die bij Hokazo zijn binnengekomen.

Onze dieren

Klik op de knop voor een overzicht
van al onze dieren die bij ons in het opvangcentrum verblijven.

 

 

Help ons

Help ons als vrijwilliger, zelfs al is het maar een paar uur per week, kun je veel voor ons betekenen.
Meer weten klik op de help ons knop.

Nieuws

Dienstverlening Sint Michelsgestel

Vanaf 1 september stopt de dienstverlengingsovereenkomst tussen Hokazo en de gemeente St. Michielsgestel. Dit houdt in dat Hokazo voor deze gemeente geen zwerfdieren meer ophaalt en dat inwoners uit de gemeente St. Michielsgestel niet bij Hokazo terecht kunnen om afstand te doen van hun dier. Inwoners kunnen uiteraard nog wel bij Hokazo terecht om een dier te adopteren. Bent u woonachtig in deze gemeente én heeft u een dier gevonden? Neem dan rechtstreeks contact op met St. Michielsgestel via telefoonnummer 073-553 11 11

Zoek jij nog een leuke stageplek?

Dierenopvangcentrum Hokazo is een erkend leerbedrijf. Wij leiden MBO-studenten op voor verschillende beroepen in de dierenwereld. Wil je graag stage lopen bij Hokazo, neem dan contact met ons op via admin@Hokazo.nl.

Update maatregelen Corona

VANAF MAANDAG 27 JULI ZIJN WE WEER ‘NORMAAL’ GEOPEND

Vanaf maandag 27 juli aanstaande is iedereen die op zoek is naar een honden- of kattenmaatje weer welkom om langs te komen tijdens openingstijden, zonder eerst een afspraak te maken.

Onze openingstijden vind je op deze facebookpagina en onze website.

Bij een bezoek aan ons dierenopvangcentrum gelden wel (nog steeds) de volgende maatregelen:

  • Je bent minimaal 24 uur volledig vrij van Corona-gerelateerde klachten (verkoudheidsklachten, koorts, benauwdheid).
  • Je komt met maximaal 2 personen (dat is inclusief kinderen).
  • Je hanteert altijd een afstand van minimaal 1,5 meter tot onze medewerkers en eventuele andere aanwezigen. We schudden (dus ook) geen handen.
  • Tijdens het bezoek was en/of ontsmet je je handen regelmatig.
  • Je betaalt bij voorkeur via de pin (we ontsmetten ons pinautomaat regelmatig). We nemen nu liever geen contant geld aan.

Om ervoor te zorgen dat we ons allemaal aan de maatregelen kunnen houden, laten we niet meer dan 4 personen (exclusief medewerkers) tegelijkertijd in onze ontvangstruimte toe. We helpen mensen in principe altijd op volgorde van binnenkomst. Wordt het in de ontvangstruimte te druk, dan zullen we je vragen om even buiten (als het weer het toelaat) of in onze kantine te wachten. Hou dus rekening met een eventuele langere wachttijd.

Deze maatregelen gelden tot nader bericht, we blijven de situatie van dag tot dag bekijken. Houd deze pagina dus goed in de gaten voor de meest actuele informatie.

Wij hopen uiteraard weer veel geslaagde matches te kunnen maken en veel van onze dieren aan een liefdevol, nieuw thuis te kunnen helpen.

Wellicht tot binnenkort!

Asieldier van de week: Kai

Deze grote knappe kater is Kai, geschatte geboortedatum is 1 augustus 2008. Hij is als zwerfdier bij Hokazo gekomen. Hij is geen jonge speelse kater meer, maar hij kan nog een hele tijd je maatje worden. Kai is niet opvallend aanwezig in zijn verblijf. Hij ligt meestal rustig ergens rond te kijken. Maar voor een bakje natvoer komt hij in beweging en krijg je kopjes van hem. Hij laat zich ook aaien maar is niet in your face. We denken dat Kai het niet erg vindt om alleen in een huisje geplaatst te worden zonder soortgenoten. Maar als er soortgenoten aanwezig zijn dan is dat geen probleem voor Kai als ze maar niet te aanwezig zijn. Want daar reageert hij niet zo goed op. Kai wil ook graag dat je veel thuis bent om met hem te kunnen knuffelen. Interesse? Kom kijken bij Hokazo Lange Goorstraat 6 te Uden.

Dierenopvangcentrum

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat dieren die in een asiel terecht komen, gedoemd zijn te sterven als er na een bepaalde tijd geen nieuw baasje voor ze gevonden wordt. In dierenopvangcentrum HoKaZo is dit beslist niet zo: wij geloven in een eerlijke kans voor elk dier. Ook voor dieren die vanwege hun gedrag, handicap of leeftijd wellicht wat minder makkelijk te herplaatsen zijn. Wij kiezen voor een beleid dat op de eerste plaats zorgdraagt voor een diervriendelijk leven en hebben een strikt anti-inslaapbeleid.

Zolang de hond of kat niet onnodig lijdt of zodanig in zijn gedrag gestoord is dat hij een serieus gevaar oplevert voor zijn omgeving, blijft hij bij ons wonen. Net zolang tot hij een goed thuis heeft gevonden. Ook al duurt dat een jaar of langer. Dit geldt ook voor moederpoezen met hun kittens, bange katten of dieren met een 'rugzakje'.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws van Hokazo?
Touty noemt het een woef-brief, wij een nieuwsbrief, schijf je nu in om op de hoogte te blijven van al onze nieuwtjes!
Je gegevens worden alleen gebruikt om onze nieuwsbrief te versturen en worden niet aan derden gegeven.

Contact

Bij vragen kun je contact met ons opnemen:

Lange Goorstraat 6
5406 XE Uden
Telefoon: (0413) 26 05 46
Email: admin@hokazo.nl
Bestuur: bestuur@hokazo.nl
Bankrekening: NL40INGB0668967463

Openingstijden:

Maandag: 12.00 - 15.30 uur
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 12.00 - 15.30 uur
Donderdag: 12.00 - 15.30 uur
Vrijdag: 12.00 - 15.30 uur
Zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

 

Wij zijn weer open!