Dierenopvangcentrum Hokazo

Dierenopvangcentrum Hokazo is op 4 oktober 1998 gestart met de opvang van honden en katten die zwervend op straat worden gevonden of waarvan de eigenaar afstand doet. In de afgelopen jaren is het aantal honden en katten dat in het opvangcentrum belandt steeds groter geworden. Inmiddels vangen we jaarlijks ruim 1.000 katten en zo’n 500 honden op. Al deze dieren verzorgen we met veel liefde en voor de honden en katten waarvan de eigenaar zich niet meldt of afstand heeft gedaan, zoeken we een warm nieuw thuis.
Hokazo heeft een anti-inslaapbeleid en de dieren verblijven dan ook in het opvangcentrum tot we een goed, blijvend thuis voor hen gevonden hebben. Zelfs al duurt dat jaren. Dieren die fysiek en mentaal gezond zijn worden dus niet ingeslapen. Alleen wanneer een hond of kat ondraaglijk lijdt (en er geen uitzicht is op herstel) of zodanig in zijn gedrag gestoord is dat hij een groot gevaar vormt voor de omgeving, wordt die vreselijk moeilijke beslissing genomen. De gemiddelde verblijfsduur van zowel de honden als de katten is een maand of vier, maar een verblijf van een jaar of langer is helaas geen uitzondering.

 

Onze regio

Dierenopvangcentrum Hokazo vangt zwerf- en afstandsdieren op uit de volgende gemeenten:

 • Bernheze
 • Boekel
 • Boxmeer
 • Cuijk
 • Grave
 • Mill en Sint Hubert
 • Meierijstad
 • Sint Anthonis
 • Uden

  Ons team

  Het team van Dierenopvangcentrum Hokazo bestaat uit 7 (parttime) beroepskrachten en zo’n 40 vrijwilligers die zich zeven dagen per week op het asiel inzetten voor de dieren. Het werk dat al deze mensen doen bestaat onder andere uit het verzorgen van de dieren, schoonmaken van de dierverblijven, socialiseren van katten, uitlaten van honden, te woord staan en adviseren van klanten, huishoudelijk en administratief werk. Daarnaast houdt een aantal vrijwilligers zich bezig met de website en social media (facebook en twitter), public relations en fondsenwerving. Voor de meeste klussen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s! Heb je misschien wel interesse? Kijk dan snel bij de vacatures voor vrijwilligers.

  Verreweg de meeste zwerfdieren worden, naar aanleiding van een melding van bezorgde en betrokken mensen, door onze dierenambulance opgehaald en naar het dierenopvangcentrum gebracht. De dierenambulance wordt volledig bemandhttp://vermissing.hokazo.nl/als-vrijwilliger/ door vrijwilligers. Op dit moment probeert een team van zo’n 30 mensen de ambulance 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar te laten zijn. Daarbij kunnen zij heel hard nieuwe collega’s gebruiken! Misschien iets voor jou? Kijk dan bij de vacatures voor vrijwilligers of klik hier voor meer informatie over onze dierenambulance.

  Vooral in de maanden mei tot en met november worden veel zwangere poezen en kittens opgevangen in pleeggezinnen. In de andere maanden van het jaar zet een aantal van deze gezinnen zich ook in voor het socialiseren van bange katjes. Ook katten en honden die speciale of extra verzorging en aandacht nodig hebben (bijvoorbeeld heel oude of erg zieke dieren) vangen we bij voorkeur op in een pleeggezin. Al dit werk wordt met veel liefde en plezier gedaan door vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar extra pleeggezinnen! Heb je interesse? Kijk dan bij de vacatures voor vrijwilligers of klik hier voor meer informatie over onze pleegzorg.