Dierenopvangcentrum Hokazo

Stichting Hokazo bestaat uit een dierenopvangcentrum en dierenambulance. Wij zetten ons in voor de opvang, verzorging en herplaatsing van honden en katten die zwervend op straat worden gevonden of waarvan de eigenaar afstand heeft gedaan. Hokazo heeft een klein aantal betaalde krachten in dienst, maar het merendeel van het werk wordt gedaan door vrijwilligers. We ontvangen geen subsidie van de overheid of financiële bijdrage van de Dierenbescherming en zijn dus grotendeels afhankelijk van donaties van dierenvrienden.

Bij Hokazo geloven we in een eerlijke kans voor elk dier. Ook voor dieren die vanwege hun gedrag, handicap of leeftijd wellicht wat minder makkelijk te herplaatsen zijn. Wij kiezen voor een beleid dat op de eerste plaats zorgdraagt voor een diervriendelijk leven en hebben een strikt anti-inslaapbeleid.

Zolang de hond of kat niet onnodig lijdt of zodanig in zijn gedrag gestoord is dat hij een serieus gevaar oplevert voor zijn omgeving, blijft hij bij ons wonen. Net zolang tot hij een goed thuis heeft gevonden. Ook al duurt dat een jaar of langer. Dit geldt ook voor moederpoezen met hun kittens, bange katten of dieren met een 'rugzakje'.

Ons werkgebied

Dierenopvangcentrum Hokazo vangt zwerf- en afstandsdieren op uit de volgende gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Meierijstad, Sint Anthonis en Uden.

 

Ons team

Het team van Dierenopvangcentrum Hokazo bestaat uit een vaste groep (parttime) beroepskrachten en een grote groep vrijwilligers die zich zeven dagen per week in het asiel inzetten voor de dieren. Het werk dat deze mensen doen bestaat onder andere uit het verzorgen van de dieren, schoonmaken van de dierverblijven, socialiseren van katten, uitlaten van honden, te woord staan en adviseren van klanten, huishoudelijk en administratief werk. Daarnaast houdt een aantal vrijwilligers zich bezig met de website en social media (Facebook en Twitter), public relations en fondsenwerving. Voor de meeste klussen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s! Heb je misschien wel interesse? Kijk dan snel bij de vacatures voor vrijwilligers.

Verreweg de meeste zwerfdieren worden, naar aanleiding van een melding van bezorgde en betrokken mensen, door onze dierenambulance opgehaald en naar het dierenopvangcentrum gebracht. De dierenambulance wordt volledig bemand door vrijwilligers, die er naar streven dat de ambulance 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar is. Daarbij zijn nieuwe collega’s altijd welkom! Misschien iets voor jou? Kijk dan bij de vacatures voor vrijwilligers Dierenambulance.

Vooral in de maanden mei tot en met november worden veel zwangere poezen en kittens opgevangen in pleeggezinnen. In de andere maanden van het jaar zet een aantal van deze gezinnen zich ook in voor het socialiseren van bange katjes. Ook katten en honden die speciale of extra verzorging en aandacht nodig hebben (bijvoorbeeld heel oude of erg zieke dieren) vangen we bij voorkeur op in een pleeggezin. Al dit werk wordt met veel liefde en plezier gedaan door vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar extra pleeggezinnen! Heb je interesse? Kijk dan bij de vacatures voor vrijwilligers of klik hier voor meer informatie over onze pleegzorg.