Financieel

Dierenopvangcentrum Hokazo vangt elk jaar ruim 1.000 katten en ca. 200 honden op. Heb je een groot hart voor dieren en wil je ons graag helpen om al die dieren in nood op te vangen en te verzorgen? Word dan donateur! Wij zijn blij met elke gift, hoe klein ook! Kijk snel hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Gratis Hokazo sponseren

Met SponsorKliks kun je een financiële bijdrage leveren aan Stichting Hokazo, zonder dat het jou een cent extra kost! Bestel online een pizza via Thuisbezorgd, koop iets bij een online winkel zoals Bol.com of Zooplus of regel je vakantie via Booking.com en Hokazo ontvangt hiervoor geld. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan namelijk naar onze stichting. En nogmaals, het kost je niets extra!

Hier vind je alle informatie over hoe je een banner en link op de website moet plaatsen: SponsorKliks | Gratis sponsoren!

Eenmalige gift

 

Je kunt je bijdrage heel eenvoudig en betrouwbaar overmaken door hier te klikken. Je kunt je bijdrage ook overmaken op bankrekening NL40INGB0668967463, ING Bank te Wijchen ten name van Stichting Hokazo, onder vermelding van ‘schenking’.

Jouw gift betekent heel veel voor ons!
Wij zijn blij met elk bedrag! Hoe klein ook. Dierenvoer, medicijnen, vaccinaties, castraties. En dat voor 1.000 katten en 500 honden per jaar. Dat kost heel veel geld. Jouw gift betekent heel veel voor ons, want met jouw bijdrage kunnen wij weer één of meer dieren helpen.

Wat kunnen we o.a. doen met een gift?
20 blikjes kattenvoeder met jouw gift van € 10,-
De inenting van één hond voor jouw gift van € 30,-
10 zakken kattengrit voor jouw gift van € 50,-
De castraties van 2 katers voor jouw gift van € 60,-

Medisch noodpotje

 

Speciaal voor de dieren in de ziekenboeg hebben we een medisch noodpotje. Dit geld wordt gebruikt voor bijzondere behandelingen en medicijnen of specialistische, vaak hele dure operaties.
Op die manier kunnen we de dieren met extra of lastige medische problemen toch helpen.

Heel wat dieren hebben we hierdoor al kunnen helpen!

Wil je daar graag aan bijdragen? Maak je gift dan over op bankrekening NL40INGB0668967463, ING Bank te Wijchen ten name van Stichting HoKaZo, onder vermelding van ‘medisch noodpotje’.

Of klik hier voor de online donatiemodule, vermeld in het reactie vakje ‘medisch noodpotje’

Vriend van Hokazo

 

Op 4 juli 1999 is Hokazo gestart met het ‘Vriend van Hokazo. Het doel van het ‘Vriend van Hokazo’ is om een financieel draagvlak te creëren, zodat wij alle dieren die noodgedwongen in het opvangcentrum verblijven optimaal kunnen huisvesten en verzorgen. Elk jaar vangen we meer dan 1.000 katten en zo’n 500 honden op. Onschuldige dieren die vaak door toedoen van mensen of door weglopen bij ons terecht zijn gekomen. Al deze dieren verzorgen wij liefdevol en net zo lang totdat we een goed, blijvend thuis voor hen gevonden hebben. Dat kost veel geld en daarbij kunnen we jouw hulp heel hard gebruiken!

Vind jij ook dat alle dieren recht hebben op een goede verzorging en liefdevolle opvang en wil jij ons graag financieel ondersteunen? Sluit je dan aan bij de groep van Vrienden van Hokazo!

Hoe werkt het ‘Vriend van Hokazo’?
Wil je ons graag financieel ondersteunen, maar niet ‘zomaar’ geld geven? Dan kun je deelnemen aan het ‘Vriend van Hokazo’ Plan! Voor slechts € 5,00 per maand (meer mag uiteraard ook) ben je al ‘Vriend van Hokazo’ deelnemer. Direct inschrijven? klik hier

Met jouw maandelijkse gift kopen wij onder andere dierenvoeding, kattengrit en medicijnen en betalen we de rekening van de dierenarts voor de entingen en het chippen, castreren en steriliseren van de dieren. Daarnaast gebruiken wij jouw bijdrage om de extra kosten van operaties, opnames en onderzoeken te kunnen betalen. Zo hebben wij dankzij de steun van Vrienden al een flink aantal dieren kunnen redden en een dierwaardig bestaan kunnen bezorgen.

Doneren met belastingvoordeel

 

De fiscus maakt het heel aantrekkelijk om aan onze dieren te schenken. Met periodiek schenken is het hele giftbedrag tot maximaal 52% aftrekbaar van de belasting. Het percentage is afhankelijk van je inkomen. Jouw periodieke schenking is aftrekbaar van de belasting omdat Hokazo de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft. De schenking moet ten minste 5 jaar lang een jaarlijks gelijk bedrag betreffen. Hokazo hanteert voor deze periodieke schenkingen een minimum bedrag van € 60,- per jaar.

De schenking moet worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Zowel schenker als de instelling waaraan geschonken wordt moet in het bezit zijn van een exemplaar om deze eventueel aan de belastingdienst te kunnen overleggen.

Omdat het niet meer nodig is om een notaris in te schakelen, kun je hier de overeenkomst voor een periodieke gift downloaden. Deze overeenkomst dien je in tweevoud volledig in te vullen, te ondertekenen en af te geven of op te sturen naar:

Dierenopvangcentrum Hokazo
T.a.v. M. Mastenbroek
Lange Goorstraat 6
5406 XE Uden

Zodra wij de overeenkomst ontvangen hebben, tekenen wij de overeenkomst en sturen 1 exemplaar naar je terug.

Klik hier om de overeenkomst te downloaden

Hokazo opnemen in je testament

 

Uiteraard kun je ook besluiten om dierenopvangcentrum op te nemen in je testament.
Voor meer informatie over nalatenschap aan goede doelen kun je hier klikken