Bobby

 

 

Bobby is een lieve en wat onzekere kater geboren rond 10-10-2020 en hij is op zoek naar een nieuw huisje!

Het is een lieve kater, maar hij heeft wel even de tijd nodig om te wennen. Hij schrikt nog snel van dingen in zijn omgeving, zoals hondengeblaf en andere geluiden.

Maar als het rustig is en er maar 1 persoon in de ruimte is, dan komt hij tevoorschijn en laat hij zich prima aaien.

Het is dus belangrijk om hem rustig te benaderen en het liefst al een tijdje bij hem zijn en dan pas contact zoeken, of beter nog, wachten tot hij zelf contact zoekt.
Na verhuizing zal hij misschien weer even een terugval hebben maar we vermoeden dat als hij eenmaal gewend is, dat hij dan snel uit zijn schulp kruipt en laat zien wat voor een leuke kater hij is.

Snoepjes kunnen hier wel bij helpen want die vindt hij geweldig.

Helaas is gebleken dat Bobby FIV+ (FIV positief) is. Dit is vergelijkbaar met HIV bij mensen, het voorstadium van aids. Maar dat hoeft niet te betekenen dat hij ook echt aids krijgt en als hij het krijgt, kan dat nog jaren duren. Hij is hierdoor alleen wat gevoeliger voor infecties omdat zijn weerstand lager is. Maar met de juiste verzorging (en daar is niet altijd veel voor nodig) kan een FIV+ kat relatief oud worden, net als een gezonde kat.

Het is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, alleen voor katten, daarom mag hij niet bij gezonde katten geplaatst worden.

Omdat hij FIV+ is, mag hij niet vrij naar buiten, omdat hij dan ook andere katten kan besmetten. Een kattenren of goed afgezette tuin kan natuurlijk wel. Een schutting is echter niet voldoende, een kat springt daar zo overheen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om een tuin goed af te zetten, zodat hij veilig kan genieten van de wind door zijn vacht en de zon op zijn bolletje.

Bobby zoekt een rustig huisje met geduldige baasjes die met hem willen werken aan zijn onzekerheid maar die het ook niet erg vinden als hij altijd wat schrikachtig blijft.

Hij kan niet bij kleine kinderen omdat zij te onvoorspelbaar zijn voor hem, maar grote kinderen die weten hoe ze met een kat om moeten gaan zou wel kunnen.

Heb jij wat geduld en veel liefde om te geven en wil jij die delen met Bobby? Mail dan snel naar admin@hokazo.nl.

 

Geboortedatum 10/10/2020
Leeftijd 3 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Cypers/wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Wil jij deze lieverd voor altijd in de armen sluiten? Vul dan snel het formulier in, dan nemen we contact met je op!