Boris

Deze knappe mannen zijn Boris en Joep. Ze zijn samen binnengekomen en zijn echte maatjes. We zijn dan ook voor deze mannen op zoek naar een huisje waar ze samen naartoe mogen verhuizen.

Boris, een zwart-witte kater, was de bangere van het stel en heeft een geschatte geboortedatum van 01-07-2013, hij was een echte angsthaas. Voor snoepjes heeft hij het lef wel om voor de dag te komen. Sinds enige tijd weet Boris dat aaien toch wel heel fijn is. Helaas ging het niet zo goed met Boris, hij wilde niet eten. Gelukkig kwamen we erachter dat hij whiskas snoepjes en natvoer heerlijk vindt.

Na wat bloedtesten is helaas gebleken dat Boris FIV+ (FIV positief) is. Dit is vergelijkbaar met HIV bij mensen, het voorstadium van aids. Maar dat hoeft niet te betekenen dat hij ook echt aids krijgt en als hij het krijgt, kan dat nog jaren duren. Hij is hierdoor alleen wat gevoeliger voor infecties omdat zijn weerstand lager is. Maar met de juiste verzorging (en daar is niet altijd veel voor nodig) kan een FIV+ kat relatief oud worden, net als een gezonde kat.

Het is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, alleen voor katten, daarom mag hij niet bij gezonde katten geplaatst worden.

Omdat hij FIV+ is, mag hij niet vrij naar buiten, omdat hij dan ook andere katten kan besmetten. Een kattenren of goed afgezette tuin kan natuurlijk wel. Een schutting is echter niet voldoende, een kat springt daar zo overheen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om een tuin goed af te zetten, zodat hij veilig kan genieten van de wind door zijn vacht en de zon op zijn bolletje.

Joep, de wit-zwarte kater, is de stoerste van het stel. Hij ligt de laatste tijd steeds meer in het zicht en eet ook al vlees waar je bij bent. Aaien is zeker nog een stap te ver, maar we verwachten dat hij met veel tijd, liefde en lekker eten wel voor je zal vallen. Joep is een volwassen man met een geschatte geboortedatum van 1-7-2017. Joep blaast wel, maar wij zijn daar niet van onder de indruk.

Joep en Boris zijn dikke maatjes en Joep is een echte steun voor Boris dus deze twee mannen zoeken samen een nieuw huisje.

Doordat deze grote “stoere” mannen nog niet heel stoer zijn plaatsen we ze niet bij honden of kinderen. Deze zullen hen te veel stress opleveren.

Boris en Joep zoeken een rustig huishouden met verwenmensen die veel geduld en kattenliefde hebben en die verder willen werken aan de socialisatie van deze kerels.

Geboortedatum 01/07/2013
Leeftijd 9 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Zwart-wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Nee
Kan bij honden Nee
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Nee
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Denk jij deze lekkere dieren te kunnen bieden wat ze nodig hebben? Vul dan snel het formulier in, dan nemen we spoedig contact met je op.