Jack

Mag ik me even voorstellen? Ik ben een cypers-witte kater en ze schatten mijn geboortedatum op 20 februari 2020. In het asiel hebben ze me de naam Jack gegeven.

Daar werd ook mijn bloed getest en bleek dat ik besmet ben met het FIV-virus. Dit is vergelijkbaar met HIV bij mensen, het voorstadium van aids. Maar dat hoeft niet te betekenen dat ik ook echt aids krijgt en als ik het krijg, kan dat nog jaren duren. Ik ben hierdoor alleen wat gevoeliger voor infecties omdat mijn weerstand lager is. Maar met de juiste verzorging (en daar is niet altijd veel voor nodig) kan een FIV+ kat relatief gezond oud worden, net als een gezonde kat!

Het is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, alleen voor katten, daarom mag ik niet bij gezonde katten geplaatst worden.

Na mijn periode in de quarantaine ben ik overgeplaatst naar de kantine, het domein van de FIV+ katten. Want wij FIV-jes moeten gescheiden gehouden worden van de andere katten vanwege het besmettingsgevaar.

In het begin was ik heel bang voor alle mensen die de kantine in en uit liepen. Ik had mijn veilige verstopplek op de kast op een zacht kussen en daar was ik haast altijd te vinden. Sinds kort ben ik wat dapperder geworden en kunnen de mensen mij helemaal zien als ik op een plankje van de krabpaal lig. Maar ze moeten niet te dichtbij komen, want dat vind ik nog te eng.

Maar je mag wel een bakje natvoer bij me neer zetten en daar begin ik meteen van te smullen. Snoepjes lust ik ook graag. Ik maak echt al stappen en loop zelfs al ooit door de kantine als het rustig is, maar als het te druk wordt zit ik zo weer op mijn vertrouwde plekje.

Alhoewel ik het best naar mijn zin heb in de kantine, verlang ik toch langzamerhand wel naar een eigen mandje in een eigen huisje. Dat moet dan een huisje zijn zonder andere katten, want ik wil natuurlijk mijn soortgenootjes niet besmetten. Met een ander FIV+ katje kan natuurlijk wel.

En vrij naar buiten mag ik ook niet meer om dezelfde reden. Als je een balkon hebt waar ik een frisse neus kan halen of een tuin met kattenren ben ik helemaal happy hoor.

Geboortedatum 20/02/2020
Leeftijd 3 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Cypers-wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij honden Nee
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Nee
Ben jij net zo verliefd op deze knappe koppies geworden als wij? Vul dan het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.