Mees

Deze zwarte kater is Mees, zijn geschatte geboortedatum 1 augustus 2020. Mees is als zwerfdier gevonden en zo bij Hokazo gekomen. Helaas was Mees niet gechipt en heeft zich niemand voor hem gemeld, dus zoekt hij een nieuw huisje.

Mees is een angsthaas in opleiding tot sociale huiskat. Hij zit nu in een grote groep en daar laat hij zich wat minder zien. Hij heeft door omstandigheden in een kleinere kamer gezeten en daar kwam hij na een tijdje kopjes geven en kon je hem aaien. Maar soms schrok hij van zijn moed en gaf hij je een klein tikje. Wat natuurlijk best te begrijpen is, het is toch spannend dat er iemand aan je zit te kriebelen. In de grotere ruimte lijkt hij het extra spannend te vinden, dus hij heeft echt de tijd nodig om te wennen aan mensen.

We denken als Mees alleen of met een andere (sociale) kat en vertrouwd is dat hij zich wel weer laat aaien. Natuurlijk nadat hij gewend is. Hij pakt wel vloeibaar snoep van onze vingers, terwijl hij veilig in zijn schuilkubus zit. En van een sociale kat kan hij veel leren en zich aan optrekken.

Geboortedatum 01/08/2020
Leeftijd 2 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Zwart
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja