Suus

Suus, geboren rond 1 oktober 2019, is gevonden op straat. Helaas heeft niemand zich voor haar gemeld dus we zoeken een nieuw huisje voor haar.

Zoals alle dieren werd ook Suus nagekeken door onze dierenarts en daaruit bleek helaas dat ze FIV+ (FIV positief) is. Dit is vergelijkbaar met HIV bij mensen, het voorstadium van aids. Maar dat hoeft niet te betekenen dat ze ook echt aids krijgt en als ze het krijgt, kan dat nog jaren duren. Suus is hierdoor alleen wat gevoeliger voor infecties omdat haar weerstand lager is. Maar met de juiste verzorging (en daar is niet altijd veel voor nodig) kan een FIV+ kat relatief oud worden, net als een gezonde kat.

Het is niet besmettelijk voor mensen of andere dieren, alleen voor katten, daarom mag ze niet bij gezonde katten geplaatst worden (wel bij FIV katten mits ze daar een klik mee heeft).

Omdat ze FIV+ is, mag ze ook niet vrij naar buiten, omdat ze dan andere katten kan besmetten. Een kattenren of goed afgezette tuin kan natuurlijk wel. Een schutting is echter niet voldoende, een kat springt daar zo overheen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om een tuin goed af te zetten, zodat ze veilig kan genieten van de wind door haar vacht en de zon op haar bolletje.

Suus is ook nog bang voor ons mensen. Waarschijnlijk heeft ze weinig tot geen positief contact met ons gehad en zit dan ook vooral verstopt, zoals veel angsthaasjes doen, en we kunnen haar nog niet benaderen. Wel laat ze zich steeds meer zien dus het begin is er. Onze socialisatie-vrijwilligers doen hun best, maar hun tijd is beperkt en een angsthaasje gaat in een rustige huisje vaak sneller ‘om’, omdat ze daar steeds dezelfde mensen zien en er een routine is. En dat is heel belangrijk voor katten, zeker voor angsthaasjes. Dat maakt de boel wat voorspelbaarder voor ze en dat geeft rust.

Suus zoekt een rustig huisje met geduldige baasjes die haar alle tijd geven om te wennen en die verder willen werken aan haar socialisaties. Baasjes die het ook niet erg vinden als ze nooit helemaal een knuffel- of schootkat wordt. Waar ze lekker zichzelf kan zijn, of dat nu bang, verlegen of sociaal is.

Geboortedatum 01/10/2019
Leeftijd 3 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Lapje
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Nee
Kan bij honden Nee
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Zie jij het helemaal zitten om de uitdaging aan te gaan om Suus te laten geloven dat mensen helemaal niet zo eng zijn? Vul dan onderstaand formulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.