UPDATE

๐‡๐ž๐ฅ๐ฉ ๐“๐ข๐›๐จ๐ซ ๐š๐š๐ง ๐ณ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ฌ๐ญ๐จ๐Ÿ!

Op 15 februari heeft Tibor de operatie ondergaan die zijn leven zal veranderen. Door zijn luchtwegen te verbreden, hopen we dat Tibor in de toekomst beter zal kunnen ademhalen en dat hij een normaal, vrolijk, hondenleven kan leiden. De operatie was mogelijk dankzij donaties. Tibor is momenteel aan het herstellen in een pleeggezin. Hoewel er nog enkele dagen van onzekerheid zijn vanwege mogelijke zwellingen, lijkt het erop dat Tibor goed herstelt. Dankzij alle donaties en medeleven kan Tibor nu eindelijk zonder zorgen spelen en wandelen!

Tibor is een jonge Engelse Bulldog die als zwerver bij ons binnen is gekomen. Al snel bleek dat Tibor een broodfok hondje is uit het buitenland en erge gezondheidsproblemen heeft. Zo erg dat hij bij lichte inspanning het al snel erg benauwd heeft. Als hij wil spelen en gek wil doen dan kleurt zijn tong blauw. Dit houdt in dat hij een tekort heeft aan zuurstof. Je kunt je voorstellen dat dit voor een jonge, enthousiaste hond geen leven is.

Na overleg met de dierenarts is gebleken dat er een operatie mogelijk is om alles wat breder te maken zodat hij meer ruimte krijgt om te ademen. Het is een dure en risicovolle operatie maar we willen hem toch heel graag die kans geven. Anicura Helmond-Brouwhuis wil graag helpen en heeft ons daarom aangeboden om de kosten van deze operatie deels te dragen. Super bedankt, Anicura!

Er blijft dan nog een bedrag over van โ‚ฌ๐Ÿ๐ŸŽ๐ŸŽ๐ŸŽ,-.

Je kunt je voorstellen dat dit voor ons nog een behoorlijk bedrag is. We hopen daarom dat jullie Tibor willen steunen en ons willen helpen om hem een toekomst te geven waarin hij vrij kan spelen en rennen.

Wil je Tibor steunen? Dan kan je een donatie overmaken via deze linkย 

Elk bedrag is van harte welkom!

Op het filmpje is te zien en te horen hoe benauwd hij is, na slechts 2 minuten (!) spelen met een bal.

We hebben hem na het maken van dit filmpje meteen weer terug naar zijn mandje gebracht zodat hij op adem kon komen.

Dit is toch geen dierwaardig leven!

Met zโ€™n allen staan we sterk en kunnen we Tibor een beter leven geven. Tibor is tot die tijd niet klaar voor adoptie dus reageren op hem heeft geen zin. Na zijn operatie gaat hij naar een pleeggezin om te herstellen. Als meneer groen licht krijgt van de dierenarts komt hij op de site voor herplaatsing. We kunnen geen inschatting geven wanneer dat zal zijn.

๐–๐ž ๐ก๐จ๐ฉ๐ž๐ง ๐๐š๐ญ ๐ฆ๐ž๐ง๐ฌ๐ž๐ง ๐จ๐จ๐ค ๐ ๐š๐š๐ง ๐ข๐ง๐ณ๐ข๐ž๐ง ๐๐š๐ญ ๐ก๐ž๐ญ ๐Ÿ๐จ๐ค๐ค๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐š๐š๐ง๐ฌ๐œ๐ก๐š๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž๐ณ๐ž ๐ค๐จ๐ซ๐ญ๐ฌ๐ง๐ฎ๐ข๐ญ๐ž๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐๐ข๐ž๐ซ ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐š๐ซ ๐ฏ๐ž๐ž๐ฅ ๐ฅ๐ž๐ž๐ ๐›๐ž๐ณ๐จ๐ซ๐ ๐ ๐ž๐ง ๐ฐ๐ข๐ฃ ๐จ๐จ๐ค ๐š๐›๐ฌ๐จ๐ฅ๐ฎ๐ฎ๐ญ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ฆ๐ž๐ž ๐ฐ๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ž๐ง ๐š๐š๐ง ๐๐ข๐ญ ๐ฌ๐จ๐จ๐ซ๐ญ ๐ฉ๐ซ๐š๐ค๐ญ๐ข๐ฃ๐ค๐ž๐ง. ๐Œ๐š๐š๐ซ ๐“๐ข๐›๐จ๐ซ ๐ข๐ฌ ๐ง๐ฎ ๐ž๐ž๐ง๐ฆ๐š๐š๐ฅ ๐ ๐ž๐›๐จ๐ซ๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ณ๐จ๐ซ๐  ๐ ๐ž๐ค๐จ๐ฆ๐ž๐ง. ๐•๐š๐ง๐๐š๐š๐ซ ๐๐š๐ญ ๐ฐ๐ข๐ฃ ๐ก๐ž๐ฆ ๐ฐ๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง ๐ก๐ž๐ฅ๐ฉ๐ž๐ง. ๐‡๐ข๐ฃ ๐ก๐ž๐ž๐Ÿ๐ญ ๐ก๐ข๐ž๐ซ ๐ญ๐ž๐ง๐ฌ๐ฅ๐จ๐ญ๐ญ๐ž ๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐จ๐ฆ ๐ ๐ž๐ฏ๐ซ๐š๐š๐ ๐. ๐–๐ž๐ซ๐ค ๐๐ฎ๐ฌ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ฆ๐ž๐ž ๐š๐š๐ง ๐›๐ซ๐จ๐จ๐๐Ÿ๐จ๐ค ๐ž๐ง ๐ก๐š๐š๐ฅ ๐ž๐ž๐ง ๐๐ข๐ž๐ซ ๐›๐ข๐ฃ ๐ž๐ž๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐š๐ง๐ญ๐ฐ๐จ๐จ๐ซ๐๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐Ÿ๐จ๐ค๐ค๐ž๐ซ ๐จ๐ฆ ๐ž๐ซ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ญ๐ž ๐ณ๐จ๐ซ๐ ๐ž๐ง ๐๐š๐ญ ๐ž๐ซ ๐ ๐ž๐ž๐ง ๐“๐ข๐›๐จ๐ซ๐ญ๐ฃ๐ž๐ฌ ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐ ๐ž๐›๐จ๐ซ๐ž๐ง ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐ง.