Hoge dierenartskosten leiden tot verwaarlozing

Dit is Jannus. Hij is gevonden. Jannus is een ontzettend lief dier, die geen geluk had met zijn baasje. Jannus had een abces in zijn wang. Zijn baasje kon of wilde helaas niet de (financiële) verantwoordelijk dragen om met Jannus naar een dierenarts te gaan. Daarom heeft Jannus niet de nodige medische zorg gehad. Het gevolg is dat het abces veel schade heeft kunnen maken en uiteindelijk is gesprongen. Arme Jannus heeft nu een gat in zijn wang. Tot overmaat van ramp heeft het baasje van Jannus hem toen gedumpt.

Toen wij ‘s avonds Jannus vonden zijn we gelijk met ‘m naar de dierenarts gegaan. Daar kon 1 tand zo uit de wond van het abces gehaald worden, zo los zat de tand al.

De andere tanden en de wond van het abces hebben een meer ingrijpende operatie nodig. Jannus heeft pijnstilling gekregen en kon gelukkig vandaag al de noodzakelijke operatie ondergaan.

We begrijpen dat dierenartsbezoeken en medicijnen enorm duur zijn. Alleen al onze dierenartskosten waren in 2022 ruim €250.000. Jannus had voor ongeveer €100 de nodige zorg kunnen krijgen. Hem was dan een hoop leed bespaard. Nu heeft Jannus langere tijd met pijn rondgelopen en heeft het abces vrij spel gekregen om ook andere tanden te infecteren, met alle gevolgen van dien. Het weekendavond consult om Jannus eerste hulp te verlenen was al over de €200 en de kosten van de operatie gaan richting de €1000.

Natuurlijk helpen we Jannus met alle liefde. Zo’n lief, vrolijk diertje verdient dat gewoon. Maar ook wij houden ons hart vast wat 2023 financieel voor ons in petto heeft. Help ons dieren als Jannus, Oscar, Nicky en Tibor ook de rest van het jaar helpen. Je kunt al periodiek donateur worden vanaf €5,- per maand. Het mooiste van periodiek donateur? Doordat deze vorm van schenken belastingaftrekbaar is, kun je Hokazo een groter bedrag gunnen en zelf een deel daarvan terugkrijgen! Dat betekent extra geld voor de diertjes!

Meer weten over periodiek schenken? Klik dan op de groene button.