Mila

Mila is een lieve, iets wat onzekere en energieke jonge kruising van nu rond de 5 maanden oud. We zijn er inmiddels achter dat haar moeder een kruising Husky x Stafford is en haar vader een “onherleidbare bastaard”. Het is dus een mixje van, van alles wat.

 

Bij mensen die ze niet kent is Mila in het begin wat onzeker, dit heeft ze voornamelijk met mannen. Ze moet echt even wennen en rustig kennis maken. In haar onzekerheid kan ze dan ook wat grommen en blaffen. Ze hersteld gelukkig redelijk snel en wanneer ze hier doorheen is, is ze een ontzettend lief, aanhankelijk meisje. Ze is erg leergierig en wil voor je “werken”, natuurlijk is ze nog ontzettend jong en moet ze dus nog veel leren. Er is in haar vorige situatie niet veel met haar getraind waardoor ze veel van de basis nog moet leren. Ze is grotendeels zindelijk maar moet nog wel met regelmaat naar buiten gelaten worden, ze is natuurlijk nog een pup.

 

Ze reageert wisselend op andere honden, stabiele/rustige volwassen honden reageert ze goed op en ze laat zich dan ook goed begrenzen. Wanneer een andere hond ook wat onzeker is kan ze hier fel op reageren. In het gastgezin waar Mila verblijft zijn 3 andere volwassen honden en een aantal katten aanwezig. Dit gaat heel goed en hier gaat ze met respect mee om. Ze jaagt niet achter katten aan en zoekt nauwelijks contact. Ze speelt lekker met de jongste hond en ligt goed in de roedel.

 

Ze is door alle veranderingen en gebeurtenissen die ze al heeft meegemaakt momenteel erg snel overprikkeld en kan dan wat doorslaan in haar gedrag. Dit uit zich in blaffen en rondrennen. Toch kan ze in huis ondertussen wel goed haar rust pakken, ze gaat lekker ergens liggen en kan dan ook diep slapen. Het is dus belangrijk dat er gedoseerd met haar gewerkt wordt en ze genoeg ruimte krijgt om prikkels te verwerken.

 

Mila heeft helaas al veel meegemaakt, ze is al verschillende keren van eigenaar gewisseld en ze hebben haar veel te snel “alleen” gelaten in een afgesloten bench, zonder dit rustig op te bouwen, waardoor ze verlatingsangst heeft gecreëerd en nu bang is voor de bench. Het is in haar geval dus belangrijk dat hier in het begin veel tijd een aandacht aan gegeven wordt en dit heel rustig en voorzichtig wordt opgebouwd.

 

Vanwege medische redenen is de staart van Mila geamputeerd. Er bleken meerdere gecompliceerde breuken in haar staart te zitten waar ze veel pijn door had. Omdat dit “oude” breuken waren, was hier helaas niets meer aan te doen en om haar een pijnvrij leven te geven moest haar staart tot bovenin geamputeerd worden. Dit is nog steeds een gevoelige plek waar ze liever niet aangeraakt wordt maar omdat het gewicht van de staart nu niet meer aanwezig is heeft ze in haar dagelijkse activiteiten geen pijn meer.

 

Omdat Mila onverwachte en onvoorspelbare dingen erg spannend vind is ze niet geschikt voor een gezin met jonge kinderen. Wat oudere kinderen die haar grenzen respecteren zouden wel kunnen.

 

Mila heeft in haar jonge leventje al veel te veel meegemaakt. We zijn daarom op zoek naar een stabiel huisje met mensen die ervaring hebben met honden met een rugzakje.

Geslacht Teef
Geboortedatum 12/10/2023
Leeftijd 8 maanden
Kleur wit zwart
Ras Husky kruising Stafford
Geneutraliseerd Nee
Kan bij katten Ja
Kan bij honden Ja
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan alleen thuis blijven Nee
Kan in de auto Ja
Buitenhond Nee
Gun jij Mila een gouden mandje bij jou thuis? Vul dan het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.