Zimba

Deze mooie rood-witte poes is Zimba, ze is geboren op 10 juli 2022. Zimba is als afstandsdier bij Hokazo gebracht en zoekt nu een nieuw huisje.  

 

Ze heeft even een paar daagjes nodig om te wennen, als ze eenmaal gewend is dan komt ze knuffelen en spelen. Ze kan zich ook heel goed alleen vermaken met bijv. een snoepje, om dit van de ene kant van het verblijf naar de andere kant te schuiven.  

 

Zimba is andere katten gewend, maar dat gaat niet zo goed, daarom plaatsen we haar ook als enige kat.  

We plaatsen Zimba ook niet bij jonge kinderen, omdat ze dit te druk vindt en daar teveel stress van ervaart.  

 

Zimba wordt geplaatst als een binnenkat, want ze is nog nooit buiten geweest en kent de gevaren daarom niet.  

 

Heb jij een rustig plekje voor Zimba? Maak dan eens een afspraak met haar via naar admin@hokazo.nl

 

Dirk

Deze wit met cyperse kater is Dirk, zijn geschatte geboortedatum is 4 mei 2019. Dirk is als zwerfdier gevonden en was niet gechipt.

 

Dirk is erg nieuwsgierig naar ons mensen, maar hij weet nog niet wat hij met ons aan moet. Als we te dicht bij hem in de buurt komen, zoekt hij een veilig plekje op. Maar hij blaast niet naar ons, hij loopt liever weg.

Dirk krijgt alle tijd om aan ons mensen te wennen. Maar Dirk wil wel graag op de foto zoals jullie kunnen zien.

 

Dirk zal na een gewenningsperiode graag naar buiten willen denken we, het liefst in een afgesloten tuin zodat hij veilig blijft.

 

Zodra we wat meer over Dirk kunnen vertellen zetten wij een update online.

 

Interesse in Dirk? Mail naar admin@hokazo.nl.

 

Montana

 

 

 

Deze zwart-witte kater is Montana, zijn geboortedatum is 26 april 2020. Hij is afgestaan en zoekt nu een nieuw huisje.

 

Montana is een lieve, aanhankelijke kater. Hij geniet van knuffelen en knort er heerlijk op los. Tijdens het kroelen wordt er regelmatig een brokje of snoepje gegeten.

 

Als je Montana in huis neemt, moet je er vooral in het begin goed op letten dat hij eet, want de stress van een verhuizing kan ervoor zorgen dat hij slechter gaat eten. Als je bij hem gaat zitten eet hij wel, daarom noemen we zo’n katje een aandachtseter.
Het is ook niet niks als je zo opeens in een asiel zit, dan moet je toch wel heel erg wennen. Maar wij gaan met liefde en plezier bij hem zitten.

 

Montana kwam in zijn vorige huis nog maar net buiten, hiervoor verbleef hij altijd binnen.

Hij vindt kleine kinderen niet leuk, want hij houdt niet van drukte. Hij is ook geen andere katten gewend, daarom weten we niet hoe hij op andere katten reageert.

 

Heb jij een rustig, stabiel huis voor Montana? Kom dan eens kennis maken met haar!

 

Interesse in Montana? Mail naar admin@hokazo.nl.

Twango

 

 

Deze prachtige zwarte kater is Twango, zijn geschatte geboortedatum is 1 juni 2021. Hij is afgestaan en zoekt nu een nieuw huisje.

 

Twango is een klein zwart katertje met genoeg energie. Hij geniet van alle aandacht die hij krijgt en daarom wil hij graag kroelen. Spelen met kattenspeeltjes en zijn baasje daar geniet hij ook erg van.

 

Hij kan prima in een tuin zodat hij heerlijk zijn energie kwijt kan, een goed afgesloten tuin zou heel fijn zijn voor Twango, zodat hij ook veilig blijft.

 

Als hij bij je mag komen wonen moet je de eerste tijd erop letten dat hij wel eet, want de stress van een verhuizing kan ervoor zorgen dat hij in het begin slecht eet.

 

Zoek je een lieve knuffelkat die graag speelt, dan is Twango misschien wel jullie kat!

 

Interesse in Twango? Mail naar admin@hokazo.nl.

 

Nikkie

 

Deze knappe cypers met witte poes is Nikkie, haar geschatte geboortedatum is 17 mei 2021. Ze is zwervend gevonden, maar was helaas niet gechipt en niemand heeft zich voor haar gemeld.

 

Dit dametje is een verlegen poeske, maar met een beetje aanmoedig komt ze heerlijk kroelen. We denken dat de verlegenheid te maken heeft met de andere katten in haar verblijf. Want ze heeft het niet op haar soortgenoten, ze moppert tegen ze en mept ze ook. Het is net of ze denkt ‘als ik het eerste mep laten ze me met rust’. Dit is niet goed voor de sfeer in haar verblijf.

 

Als Nikkie zonder andere katten in een huis zou wonen heb je er waarschijnlijk een hele lieve kroelkont aan.

Ze kan ook met kinderen.

Vanwege haar gedrag tegenover andere katten, zou het verstandig zijn om de tuin goed af te zetten zodat zij er niet uit kan en andere katten er niet in kunnen en er zo geen gevechten ontstaan.

 

Zoek je een lieve poes, die dol is op mensen? Kijk niet verder en kom kennis maken met Nikkie.

 

Interesse in Nikkie? Mail naar admin@hokazo.nl.

 

Jetje

Hallo, ik ben Jetje, ik ben een poesje en mijn geboortedatum is 30 juli 2022. Een heel lief, zachtaardig, maar nieuwsgierig poesje. Mijn kleuren zijn zwart, rood en wit. Een lapjespoes dus.
Graag kom ik bij je liggen. Maar daarnaast ben ik ook heel actief en ren soms door het huis, achter de andere katten aan, of achter een vlieg aan.
Ik ben zeker niet angstig, maar kom juist graag naar je toe om geaaid te worden, of om lekker bij je te liggen.
Ik zou het fijn vinden om in een huis te gaan wonen met andere katten, het liefst ook nog actieve katten. Mijn baasje moet veel thuis zijn, om mij genoeg aandacht te geven. Dus zoek jij een poesje dat heel sociaal is en heb je tijd voor mij? Reageer dan snel, wie weet kom ik graag bij jou wonen.
Jetje is volledig geënt, gechipt en gecastreerd (zo heet dat bij poezen ook)] en mag vanaf nu verhuizen. Wil jij onze lieve Jetje een fijn en veilig thuis geven, vul dan onderstaand formulier in.

Tjoep

Deze bescheiden wit-zwarte kater is Tjoep, zijn geschatte geboortedatum is 22 maart 2017. Tjoep is als zwerfkat bij Hokazo gekomen en was niet gechipt.

 

Tjoep vindt het nog wel spannend bij Hokazo, maar ondanks dat doet hij het heel goed. Hij weet niet zo goed wat hij met ons mensen aan moet, maar keurt ons ook niet af. Voor de korte tijd dat Tjoep bij ons is pakte hij al meteen vloeibaar snoep van onze vinger. Dat vinden wij heel knap van Tjoep.

 

We hopen heel snel een update te kunnen geven dat hij besloten heeft dat we hem ook mogen aaien. Dit zou nog veel sneller in een eigen huisje met goed afgezette tuin gaan. Want daar ziet Tjoep iedere dag dezelfde mensen met dezelfde routines, dat geeft een dier sneller vertrouwen en rust.

Cis

Dit kleine zwart-witte manneke is Cis, zijn geschatte geboortedatum is 23 september 2022 en dat maakt hem een wat ouder kitten. Cis is zwervend gevonden en zo bij Hokazo gekomen. Helaas heeft niemand zich voor hem gemeld dus hij zoekt een nieuw baasje.

 

Cis verstopt zich in eerste instantie, maar zijn nieuwsgierigheid wint het van zijn angst. Eerst word je begluurd vanuit een schuilkubus en na een tijdje komt Cis eruit en gaat rond drentelen. Van de ene kant van het verblijf naar de andere kant van het verblijf. Maar wel op veilige afstand want het is toch nog wel spannend voor hem.

 

We zitten dan stiekem te genieten van zijn gedrag: ‘ik kom eraan, nee toch maar niet of toch wel, NEE toch maar niet.’

Maar die nieuwsgierigheid zorgt er wel voor dat we contact met Cis kunnen maken. Voor Cis zou het heel fijn zijn dit in een eigen huisje te kunnen doen, waar hij steeds met dezelfde mensen te maken heeft. Dat zou hem zeker meer vertrouwen geven. Ook zou het fijn zijn als er al een sociale, jonge kat aanwezig is of met hem mee mag verhuizen, zodat hij een goed voorbeeld heeft en een steunmaatje waar hij zich aan op kan trekken.

 

Nathan

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=dDUn1bEb2XE&pp=ygUNY2FyaW5hIGJyYW5qZQ%3D%3D

 

Deze blauwe kater is Nathan, zijn geschatte geboortedatum is 1 september 2020. Nathan is als zwerver bij Hokazo gekomen, maar niemand die hem mist blijkbaar.

 

Nathan is een echt mensenkatje, zijn soortgenoten vindt hij maar niks. Hij gromt dan ook echt op ze en als er toevallig een andere kat in de buurt is als je hem aan het aaien bent, dan wordt hij onrustig.  Daarom zoekt Nathan echt een huisje voor hem alleen, het liefst met een goed afgezette tuin zodat hij veilig een frisse neus kan halen.

 

Als Nathan onder de mensen is en geen last heeft van andere katten, dan is het een echte kroelkont.

 

Flipje

Mag ik jullie voorstellen aan Flipje? Flipje is een wit-zwarte kater, zijn geschatte geboortedatum is 23 juni 2022. Hij is dus officieel nog net een kitten. Flipje is als zwerfdier gevonden en niemand heeft zich gemeld voor hem.

Flipje valt onder de angsthaasjes, maar hij duikt niet weg voor ons zoals de meeste angsthaasjes. Hij laat juist zien en horen dat hij er is. Hij weet niet anders dan ‘als ik maar blaas en dreig dan blijven ze wel uit de buurt die rare wezens’.
Maar ook Flipje zal uiteindelijk merken dat wij daar niet van onder de indruk zijn. En zijn verlangen naar snoepjes en ander lekkers zal hem uiteindelijk overstag laten gaan. Meneer is namelijk wel nieuwsgierig naar ons, maar heeft gewoon wat tijd nodig en die krijgt hij ook.

Met angsthaasjes werken geeft zoveel voldoening en daar kunnen al heel veel klanten van Hokazo over meepraten. Want met veel geduld, liefde, eten en nog eens eten komt Flipje er ook.

Wil jij deze uitdaging met hem aangaan?