Frits

Dit is Frits, een zwart-witte kater. Zijn geschatte geboortedatum 1 april 2022. Hij is als zwerfdier gevonden, hij was niet gechipt en niemand heeft zich voor hem gemeld, dus hij zoekt nu een nieuw huisje.

Frits is een knuffelkont en laat ook horen dat hij aandacht wil. Een baasje die niet veel van huis is, is daarom het fijnste voor hem, zodat hij voldoende aandacht krijgt.

Hij is graag buiten. Hij zou het geweldig vinden om met zijn eigen verwenmens(en) lekker te kunnen genieten van de buitenlucht.

Frits is, op zijn zachtst gezegd, geen fan van zijn soortgenoten. Hij is voor andere katten echt geen lieverd en daarom wordt hij als enige kat geplaatst. Ook is het waarschijnlijk wel het beste om te zorgen dat hij niet uit de tuin kan, zodat hij geen ruzie kan maken met andere katten in de buurt.

Hij zou graag met jou samen willen wonen. Als jij dit ook wil mail dan naar admin@hokazo.nl.

 

Linda

Dit is Linda, een cyperse poes. Haar geschatte geboortedatum is 1 april 2019. Ze is zwervend gevonden.

Linda is een angsthaasje, ze zit met grote bange ogen naar ons te kijken. Ze vlucht niet maar verstijft en blaast als je te dichtbij komt. Maar dit meiske krijgt de tijd om te ontdooien en haar stapjes te maken.

In een eigen huisje met minder prikkels en een baasje met veel geduld, zal ze sneller ontdooien.

Lijkt het je leuk om dit proces samen met Linda aan te gaan? Kom dan eens naar haar kijken zodat zij straks als een vrolijk poesje in je huis ronddartelt. Maar hou er rekening mee dat dit nog een hele tijd kan duren, denk meer in maanden.

Mail naar admin@hokazo.nl als je haar een kans wil geven!

Mees

Dit dappere, zwarte katertje is Mees, zijn geschatte geboortedatum is 1 april 2022. Hij is als zwerfdier gevonden en zo bij Hokazo gekomen.

Mees is een lief manneke. Hij wil graag knuffelen en spelen met je en zoekt daarom ook een verwenmens(en) die met alle liefde met hem willen knuffelen, die hem een veilig huisje geven.

Het enige wat Mees niet leuk vindt zijn soortgenoten. Hij gromt naar ze en laat weten dat ze niet in zijn buurt moeten komen. Daarom plaatsen we hem als enige kat in zijn nieuwe huisje. Een goed afgezette tuin zou fijn zijn zodat hij geen last heeft van andere katten.

Wil jij je leven delen met deze lieve Mees? Mail dan naar admin@hokazo.nl

Arie

 

 

Hoi, jullie vragen je natuurlijk af wie deze knappe verschijning is? Ze hebben me hierbij Hokazo de naam Arie gegeven, maar je mag me ook een andere naam geven. Ik ben een wit-zwarte kater, ze schatten dat ik ongeveer rond 1 april 2022 ben geboren. Dus ik ben nog een lekker jonge kater.

Ik ben een echt mensenkatje en heb graag aandacht en helaas hebben ze hier bij Hokazo daar te weinig tijd voor. Daarom ben ik op zoek naar een eigen verwenmens die lekker met me wil spelen en knuffelen.

Ik zou ook graag een goed afgezette tuin willen hebben. Lekker veilig zodat mijn soortgenoten me niet kunnen storen, want ik ben niet op mijn gemak met andere katten in de buurt.

Denk jij Arie dit te kunnen bieden? Mail dan naar admin@hokazo.nl tav van Arie.

 

Sjoerd

Deze zwart-witte kater is Sjoerd, zijn geschatte geboortedatum is 1 september 2022. Hij is zwervend gevonden en was niet gechipt. Hij is daarom op zoek naar een nieuw huisje.

Sjoerd vindt ons nog best wel spannend, hij kijkt ons met grote ogen aan van ‘jij laat mij toch wel lekker met rust?’. Dat doe we zeker, maar we zoeken natuurlijk wel voorzichtig contact met hem, zodat hij kan leren dat wij niet zo eng zijn.

Eerst vluchtte hij nog weg, nu blijft hij liggen waar hij ligt.

We gaan lekker met hem aan de slag en zodra hij stappen maakt plaatsen we een update.

In een thuissituatie zal hij sneller omgaan, omdat hij daar minder prikkels krijgt en het rustiger is dan in een asiel. Ook is er vaak een vaste routine en ziet hij steeds dezelfde mensen en daardoor raakt een bange kat sneller vertrouwd.

Heb jij het geduld om met hem samen aan de slag te gaan? Mail dan naar admin@hokazo.nl.

 

 

Amber

Hoi! Ik ben Amber! Mijn vermoedelijke geboortedatum is 24 oktober 2022. Vermoedelijk omdat ik gevonden ben door de medewerkers van de dierenambulance. Toen ze mij vonden was ik zwanger. Een week later beviel ik van 2 kittens bij mijn pleeggezin. Daar ik zelf nog een kitten ben kwam mijn melkproductie niet op gang en is 1 kitten helaas overleden. Het andere kitten is met de fles grootgebracht.

Ik was een angsthaas toen ik in mijn pleeggezin kwam. Ik blies en wilde niets van mensen weten. Inmiddels is dat veranderd en vind ik het gezellig als je er bent. In het begin kan ik even blazen. Ik wil heel graag geaaid worden maar weet soms niet hoe. Dan draai ik met mijn hele lichaam en geef de vloer kopjes. Het vrouwtje kan mij, als ik dat toelaat, aaien. Voor vreemden ben ik nog steeds een angsthaas.

Het vrouwtje is super trots op mij omdat ik al veel groei heb laten zien. De verwachting is dan ook dat ik op zal groeien tot een aanhankelijke kat, want die aaitjes zijn toch heel erg fijn! Daarbij is het belangrijk dat je de eerste tijd een aparte kamer voor me hebt waarin ik kan wennen aan de nieuwe geuren en geluiden. Kom dan regelmatig gezellig bij me zitten zodat ik aan je kan wennen en verwen me met wat lekkers. Ik ben eerder geadopteerd maar ik had heimwee. Ik at niet en uiteindelijk ben ik terug naar mijn pleeggezin gegaan. Als ik nu geadopteerd word, wil ik graag de eerste tijd in een bench verblijven. De bench graag d.m.v. een deken of handdoek afschermen waardoor ik een veilig beschermd hoekje heb.

Met de andere katten in het pleeggezin kan ik goed overweg. Bij dominante katten zoek ik een beschut plekje op en kijk toe maar hierbij voel ik me niet zo op mijn gemak. Ik wil liever ook niet bij kleine kinderen geplaatst worden. Die vind ik onvoorspelbaar en dan schrik ik met alle gevolgen van dien. Oudere, rustige kinderen die mijn grenzen accepteren kan wel.

Als jij diegene bent die mijn hartje wil veroveren dan nodig ik je van harte uit om onderstaand formulier in te vullen en wie weet kun je kennis komen maken met mij. Bij een wederzijdse klik mag ik direct verhuizen. Hopelijk tot snel!

Jessy

Deze knappe cypers-witte meid is Jessy, haar geschatte geboortedatum is 20 maart 2021. Jessy is als zwerfdier bij Hokazo gekomen.

Jessy heeft echt moeten wennen aan mensen en ze was voor ons eerst helemaal onzichtbaar. Jessy is halverwege april naar een pleeggezin gegaan en dat doet haar goed. Het viel ons meteen op dat ze een beetje loenst en dat is erg aandoenlijk om te zien. Jessy kwam in het pleeggezin vrijwel direct spinnend tevoorschijn toen ze de al aanwezige katten zag. https://youtube.com/shorts/3jYzOH_EkFg?si=f8_E-rCLn5tJaQMc

Ook likt ze graag vloeibaar snoep van onze vingers. https://youtube.com/shorts/CONYkHtQJlo?si=FYKSZnN6JP9F4Y2b
Aaien is nog een stap te ver, maar we zijn wel aan het oefenen. We kunnen niet met zekerheid zeggen of ze ooit geaaid wil worden, maar we zien haar veel stappen maken en in een eigen huisje zullen dat er nog meer gaan worden!

Jessy miauwt ondertussen iedere ochtend heel schattig, omdat ze dan graag naar de woonkamer wil. In de woonkamer zoekt Jessy de andere katten direct op om kopjes te geven en haar mooie, volle staart gaat dan meteen omhoog. Verder loopt ze in de woonkamer ook graag rond, maar ze schrikt nog veel van geluiden en bewegingen van ons. Dan rent ze even terug naar haar eigen veilige kamertje om even later weer terug te komen. Ze hupt dan heel schattig weg, net een konijntje.

We plaatsen Jessy niet bij kleine kinderen en honden omdat dit te veel stress geeft voor haar. We zoeken voor haar een huisje met mensen die veel geduld hebben en haar willen helpen in haar socialisatieproces. Mensen die het ook niet erg vinden als ze nooit een schoot- of knuffelkat wordt.

Bij een wederzijdse klik mag Jessy direct verhuizen. Wil jij deze knappe meid een fijn huisje bieden? Vul dan onderstaand formulier en het pleeggezin neemt contact met je

Oreo

Stel je voor: een dynamisch duo van gezelligheid en speelsheid, genaamd Oreo en Vaiana, klaar om je huis te veroveren met hun charmante persoonlijkheden en schattige capriolen. Maar wat hen echt bijzonder maakt, is hun band van vriendschap en comfort. Poes Vaiana is 1 jaar oud, haar geboortedatum is 3 mei 2023. En poes Oreo is 10 maanden, haar geboortdatum is 20 juli 2023.

Ze slapen vaak zij aan zij, gewikkeld in een warme omhelzing, en stralen rust en sereniteit uit in huis. Oreo, met zijn rustige karakter, geniet van knuffelen en zoekt graag wat extra aandacht van zijn geliefde baasje, terwijl Vaiana, vol energie en nieuwsgierigheid, altijd klaar staat voor een nieuw avontuur.

Als je op zoek bent naar twee pluizige metgezellen die je leven verrijken met liefde, vreugde en eindeloos entertainment, dan zijn Vaiana en Oreo de perfecte keuze! Geef ze een kans, en je zult snel ontdekken hoe ze je wereld kunnen veranderen met hun unieke persoonlijkheden en onvoorwaardelijke genegenheid.

Bij een wederzijdse klik, mogen zij direct verhuizen. Heb je interesse, vul dan onderstaand formulier in.

Vaiana

Stel je voor: een dynamisch duo van gezelligheid en speelsheid, genaamd Vaiana en Oreo, klaar om je huis te veroveren met hun charmante persoonlijkheden en schattige capriolen. Maar wat hen echt bijzonder maakt, is hun band van vriendschap en comfort. Poes Vaiana is 1 jaar oud, haar geboortedatum is 3 mei 2023. En poes Oreo is 11 maanden, haar geboortedatum is 20 juli 2023.

Ze slapen vaak zij aan zij, gewikkeld in een warme omhelzing, en stralen rust en sereniteit uit in huis. Oreo, met zijn rustige karakter, geniet van knuffelen en zoekt graag wat extra aandacht van zijn geliefde baasje, terwijl Vaiana, vol energie en nieuwsgierigheid, altijd klaar staat voor een nieuw avontuur.

Als je op zoek bent naar twee pluizige metgezellen die je leven verrijken met liefde, vreugde en eindeloos entertainment, dan zijn Vaiana en Oreo de perfecte keuze! Geef ze een kans, en je zult snel ontdekken hoe ze je wereld kunnen veranderen met hun unieke persoonlijkheden en onvoorwaardelijke genegenheid.

Bij een wederzijdse klik, mogen zij direct verhuizen. Heb je interesse, vul dan onderstaand formulier in.

Roos

Moederpoes Lot was hoogzwanger aan het rondzwerven. Gelukkig is ze op tijd gevonden en ondergebracht bij een pleeggezin waar ze een paar dagen later beviel van 6 kittens. Helaas heeft 1 kitten het niet gered. De andere 5, Kaat, Jip, Roos, Ties en Juul, zijn na een wat lastige start opgegroeid tot ontzettend lieve, sociale en speelse kittens. Deze bengels hebben een super ‘jeugd’ gehad met een hele lieve sociale moeder als voorbeeld, een veilige omgeving en mensen om hun heen die ze veel aandacht gaven. Kaat heeft inmiddels een gouden mandje gevonden. Nu is het tijd dat de andere 4 een fijne plek krijgen.

Roos is een heel vrolijk, blij meisje dat gezellig door de kamer huppelt met haar staartje omhoog. Ze maakt een hele tevreden en blije indruk en speelt net zo makkelijk met haar broertjes als met haar zusje. Als ze natvoer krijgt, staat ze vooraan. Vanuit haar teentjes komt een krijsend miauwtje om aan te geven dat het allemaal wel wat sneller kan. Ze is een prachtig katje om te zien. Elegant en met mooie witte aftekeningen. Spelen vindt ze fantastisch en als ze daarmee klaar is, zoekt ze je graag op. Het is dan ook belangrijk dat ze niet vaak alleen is.

Jip en Roos vinden elkaar leuk en hen willen we dan ook graag bij elkaar houden. Roos is geboren op 19 maart jl. en mag vanaf 29 mei 2024 samen met Jip geplaatst worden. Wil je deze 2 een vertrouwd en veilig plekje geven? Vul dan onderstaand formulier in.