Demi

Dit zijn Diede en Demi twee knappe jonge dames, ze zijn als zwerfdier bij Hokazo gekomen. De geschatte geboortedatum van de dames is 1 februari 2021. Ze komen met meerdere katten van dezelfde locatie en Diede en Demi kunnen het goed vinden met de hele groep. Diede en Demi zijn echte kattenkatjes, ze kroelen wat af met elkaar en de rest van de groep.

Diede en Demi waren in het begin bang van ons mensen, maar ze leren superhard en dat is zo mooi om te zien. Waar je ze eerst snel vluchtig kon aaien komt Demi nu zelf naar je toe om geaaid te worden. Diede vindt het nog net wat spannender, maar ook die kan je al kort aaien. Geef het wat tijd en deze twee angsthaasjes groeien uit tot twee grote knuffelkonten. Dit filmpje is van Demi met Dirk, maar dat is het mooie aan kattenkatjes die zoeken elkaar allemaal op.

In het begin in hun nieuwe huisje zullen ze zich weer even wat terug trekken, maar dit komt weer goed als ze hun nieuwe omgeving en mensen kennen.

Robin

Robin is een van de vele angsthaasjes die bij Hokazo zitten, of liever gezegd: hij is inmiddels hard op weg mensen te gaan vertrouwen. Angsthaasjes zijn katten die als kitten niet gescocialiseerd zijn met mensen of slechte ervaringen met ons hebben opgedaan.

Robin is een zwart met witte kater, te herkennen aan het grappige witte blesje dat een beetje aan de zijkant op zijn kopje zit. Bij een bles verwacht je die eigenlijk mooi in het midden, maar Robin wilde wat anders. Zijn geboortedatum is geschat op 11-10-2013.

In het begin konden we helemaal niet zien dat zijn blesje er nogal grappig uitzag. Hij had zich zo ver weg in een holletje van de krabpaal verstopt dat hij amper zichtbaar was. Het begon met de eerste bescheiden stapjes waardoor hij opeens veel beter zichtbaar was. Als er niemand in de kattenkamer was, durfde hij gewoon in het volle zicht op een plankje te zitten. Maar zodra je naar binnen ging, verdween hij meteen in een hokje. Wel een hokje waar hij goed zichtbaar was. Mocht daar toevallig al een andere kat liggen, dan kroop hij er gewoon bij. Met veel passen en meten kunnen er best twee katten in zo’n klein hokje, vindt hij.

Inmiddels is Robin al zover dat hij zich voorzichtig laat aaien. Fantastisch!

We verwachten wel een kleine terugval als hij geplaatst wordt, omdat hij dan in een voor hem vreemde omgeving met vreemde mensen komt. Zijn nieuwe baasje zal hem de tijd moeten geven in zijn eigen tempo uit zijn schulp te kruipen.

Een gezin met kleine kinderen is voor Robin niet geschikt, omdat die te druk voor hem zijn.

Rende

Deze rood-witte poes is Rende, geschatte geboortedatum is 15 juli 2021. Rende is als zwerfdier bij Hokzo gekomen. Rende is een angsthaasje waar we nog niet heel veel van kunnen zeggen, maar als ze stappen heeft gemaakt komt er een update.

Rende is waarschijnlijk nog niet veel in contact geweest met mensen, want ze vindt ons nogal spannend. Maar we snappen dat wel want die enge mensen komen in je verblijf schoonmaken en daar snapt Rende niks van. Maar ook Rende zal uiteindelijk gaan zien dat wij haar niks willen doen en alleen maar goed met haar voor hebben.

Rende ligt graag bij een andere kat dus plaatsen we haar alleen bij een kat, het liefst met eentje uit haar verblijf. Rende ligt altijd bij een andere kat, zoals Brandon of Rosanne. Maar alle katten in het verblijf kunnen goed met elkaar.

Wil jij aan de slag met een angsthaasje? Maak dan eens een afspraak en dan kan ons team precies uitleggen wat te doen om een angsthaasje te socialiseren.

Divera

Dit is Divera een knappe schildpad, geschatte geboortedatum is 1 september 2019. Divera is als zwerfdier gevonden en zo bij Hokazo gekomen.

Divera is nog een angsthaasje, we zeggen expres nog want Divera maakt al de nodige stapjes in haar socialisatieproces. Waar ze eerst in de kattenbak wegkroop, ligt ze nu al open en bloot op een plankje. Als we nu snoepjes bij haar in de buurt leggen begint ze meteen te eten en dat is al een grote stap. Divera laat ons zien dat ze erop vertrouwt dat wij haar grens niet overgaan.

Divera heeft zich ook al een keertje laten aaien en we gaan hier natuurlijk mee verder en hopen dat ze snel net als een paar van haar vriendjes uit hetzelfde verblijf er ook zelf om komt vragen. Divera is net als de rest in haar verblijf een echte kattenkatje.

Met geduld, liefde en veel lekkere snoepjes komt Divera er wel. We plaatsen Divera met een andere kat uit haar verblijf of bij een sociale kat die al in het huis verblijft. Divera zal in het begin wel de nodige tijd nodig hebben om haar plekje te vinden en verder te werken aan haar socialisatie.

Addie

Deze twee knappe dames zijn Rosanne en Addie. Rosanne is een cypers-rode poes, geschatte geboortedatum is 15 maart 2020. Addie is een cyperse poes, geschatte geboortedatum 1 februari 2021. Beide zijn als zwerfdier gevonden.

Heel veel kunnen we helaas nog niet van deze twee dames zeggen, maar we willen ze graag aan jullie laten zien. Het zijn echte kattenkatjes en vinden ons mensen nog eng, maar met liefde en geduld  komen deze dames ook uit hun schulp. Ze kunnen nu mooi de kunst afkijken van de dappere katjes in hun verblijf. En net als de rest krijgen ze ook snoepjes die ze lekker opeten ze worden natuurlijk niet overgeslagen.

Wie heeft het geduld om met deze dames aan de slag te gaan en een ontspannen toekomst tegemoet te gaan? Want ook deze dames hebben het verdiend om een fijn eigen huisje te krijgen met hun eigen verwenmens.

Pop

Deze twee lieverds zijn Lolli en Pop, Lolli is een zwart-witte poes geboortedatum 13 juli 2021. Pop is een wit-zwarte poes geboorte datum 13 juli 2021. De dames zijn na plaatsing teruggekomen naar Hokazo.

De dames moesten even wennen aan hun nieuwe omgeving. Lolli komt na enige aarzeling naar je toe met een bol ruggetje en staartje fier in de lucht. En dan kan ze geen genoeg krijgen van het kroelen, ze reageert nog wel snel op onverwachte bewegingen.

Pop komt ook naar je toe, maar die vindt het nog wat spannend. Maar ook Pop komt er wel als ze jou en haar omgeving  beter kent.

Lolli en Pop zoeken een rustig huisje waar ze helemaal zichzelf mogen en kunnen zijn. Als ze verhuizen naar hun nieuwe huisje zullen ze weer even tijd nodig hebben om te wennen. Maar dat is begrijpelijk als je in je jonge leven al op meerdere plekken hebt gewoond. Maar nu willen ze graag hun forever home vinden.

Lolli

Deze twee lieverds zijn Lolli en Pop, Lolli is een zwart-witte poes geboortedatum 13 juli 2021. Pop is een wit-zwarte poes geboorte datum 13 juli 2021. De dames zijn na plaatsing teruggekomen naar Hokazo.

De dames moesten even wennen aan hun nieuwe omgeving. Lolli komt na enige aarzeling naar je toe met een bol ruggetje en staartje fier in de lucht. En dan kan ze geen genoeg krijgen van het kroelen, ze reageert nog wel snel op onverwachte bewegingen.

Pop komt ook naar je toe, maar die vindt het nog wat spannend. Maar ook Pop komt er wel als ze jou en haar omgeving  beter kent.

Lolli en Pop zoeken een rustig huisje waar ze helemaal zichzelf mogen en kunnen zijn. Als ze verhuizen naar hun nieuwe huisje zullen ze weer even tijd nodig hebben om te wennen. Maar dat is begrijpelijk als je in je jonge leven al op meerdere plekken hebt gewoond. Maar nu willen ze graag hun forever home vinden.

Pepijn

Deze cyperse half langhaar kater is Pepijn, geschatte geboortedatum is 1 april 2014. Pepijn is als zwerfdier gevonden en zo bij Hokazo gekomen. Helaas heeft niemand zich gemeld voor Pepijn, want we zijn er bijna zeker van dat Pepijn ooit een huisje heeft gehad.

Pepijn is een knuffelkont en zoekt daarom ook een baasje dat niet teveel van huis is. Zodat ze heerlijk samen kunnen knuffelen. Een goed afgezette tuin of balkon zou Pepijn fijn vinden. Van Pepijn hoeft er geen andere kat in zijn toekomstige huis te wonen. Pepijn vindt het prima om alleen met zijn baas of baasjes door het leven te gaan. Bekijk het filmpje van Pepijn hier.

Heb jij voor Pepijn een fijn rustig huis en ben je niet teveel van huis? Dan zouden jullie wel eens de perfecte match kunnen zijn.

Joris

Dit is Joris een cyperse kater, geschatte geboortedatum is 1 maart 2012. Joris is als zwerfdier binnengekomen bij Hokazo.

Joris is 10 jaar oud, maar dat zou je niet zeggen hij heeft genoeg energie. Joris is er graag bij en wil graag aandacht, daarom zoeken we voor Joris een baas die niet veel van huis is. Joris is ook vrij vocaal als hij binnen is, nu hij in het buitenverblijf zit is hij een stuk rustiger. Daarom zou een goed afgezette tuin of balkon een pre zijn.

Wie heeft voor deze lieve, aanhankelijk en vocale kater een plekje? Om samen te genieten van zijn oude dag. We plaatsen Joris niet bij kleine kinderen.

Ollie

Deze twee katers zijn Ollie en Breezer, Ollie is een knappe rood-witte kater geschatte geboortedatum is 1 februari 2018. En Breezer is een mooie zwart-witte kater, geschatte geboortedatum is 1 februari 2018. Ze zijn samen gevonden en naar Hokazo gekomen.

Heel veel kunnen we niet over deze heren zeggen, Ollie is een vriendelijke reus die zijn plekje boven op de kast heeft gevonden waar hij overdag woont. Hij vindt het prima als we een bakje lekkers voor zijn neus zetten. Als we gaan afsluiten verlaat Ollie zijn plekje en gaat lekker met zijn maatjes door het verblijf lopen en elkaar kopjes geven.

Breezer ligt overal en nergens en bij welke kat hij in het hokje kan kruipen dat maakt Breezer niet uit. Breezer was heel bang en boos op ons mensen. We merken wel dat hij steeds meer momenten heeft dat hij het prima vindt dat we in zijn verblijf zijn en wat dichter bij hem in de buurt komen.

De heren zijn dan ook angsthazen en zoeken een baasje die veel geduld met ze heeft en hun grens accepteert. Die niks van ze verwacht en met iedere kleine stap blij is en zich gelukkig voelt.