Mats

Mats is zwervend op straat gevonden. De Dierenambulance heeft Mats naar Dierenopvangcentrum Hokazo gebracht en daar bleek dat Mats zijn beide ogen ernstig ontstoken waren. Dit kon helaas niet meer hersteld worden en daarom is besloten om zijn ogen te verwijderen. Mats kon na zijn operatie terecht bij een pleeggezin waar hij in alle rust kon herstellen van deze zware operatie. Stapje voor stapje ging het steeds iets beter met Mats. Hij begon goed te eten en te drinken en zijn lichamelijke conditie werd steeds beter. Hij leerde zijn leefomgeving goed kennen en na een aantal weken vond hij moeiteloos de weg naar zijn eten en drinken en zijn kattenbak.
Inmiddels is Mats uitgegroeid naar een speelse en actieve kater. De dierenarts heeft zijn geboortedatum geschat op 11 april 2022 en het is dus nog een jonge kerel. Dat is in zijn speelse gedrag dan ook zeker te merken. Voor Mats is het tijd geworden om zijn pleeggezin te verlaten en te verhuizen naar zijn gouden mandje. Dat heeft deze lieve kerel wel verdiend na alles wat hij heeft meegemaakt.Mats is een kater die heel graag wil knuffelen. Iedere ochtend staat hij zijn pleegouder op te wachten bij de woonkamerdeur. Dan wil hij eerst geaaid worden, anders is zijn dag toch echt niet goed begonnen. Na de knuffelsessie is het tijd voor een kort slaapje en dan moet er gespeeld worden. Hierbij is geluid voor Mats belangrijk en zijn speeltjes met geluid een goede manier om zijn energie kwijt te kunnen. In zijn pleeggezin heeft hij balletjes met belletjes erin waar hij graag achteraanrent. Ook een hengel met een belletje vindt hij erg leuk. Omdat Mats zijn ogen verwijderd zijn, is zijn evenwicht soms wat verstoord. Dat uit zich in ronddraaiende bewegingen met zijn lichaam, maar daar ondervindt hij geen hinder van. Ook heeft Mats FIV, oftewel kattenaids. Zijn afweersysteem wordt aangetast door het virus en dit betekent dat zijn weerstand niet zo hoog is als van andere katten. Momenteel ondervindt hij er geen enkele hinder van en een kat met FIV kan best oud worden.Kortom; Mats is een kater vol energie! Hij vindt het heerlijk om te spelen, maar hij geniet er ook van om lekker met zijn baasje te knuffelen. Voor Mats zoeken wij een rustig thuis zonder kinderen en honden. Omdat Mats in het begin begeleiding nodig heeft in zijn nieuwe omgeving, is het belangrijk dat zijn personeel niet te vaak van huis is. Mats is echt een mensenkat en hij heeft voldoende aandacht nodig. Mats zou samen kunnen leven met een andere FIV+ volwassen kat. Mits deze kat de grenzen en de visuele beperkingen van Mats respecteert. Mats mag niet vrij naar buiten, dit is voor hem te gevaarlijk. Een goed afgezette kleine tuin zou wel mogelijk zijn.Mats is gechipt, gecastreerd en gevaccineerd en hij mag per direct verhuizen.Wil jij deze lieve kerel een leven vol onvoorwaardelijke liefde geven? Vul dan onderstaand formulier in.

Geboortedatum 11/04/2022
Leeftijd 2 jaar
Kat of Kitten Kat
Kleur Cypers-wit
Ras Kruising Europees korthaar
Geneutraliseerd Ja
Kan bij katten Ja
Kan bij honden Nee
Kan bij kleine kinderen Nee
Kan bij grote kinderen Ja
Kan in een flat Ja
Kan in de tuin Ja, mits goed afgezet
Ben jij net zo verliefd op dit knappe koppie geworden als wij? Vul dan het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.