Sam

Sam, onze Old English Bulldog kruising van bijna 4 jaar; nieuwsgierig, energiek, speels, enthousiast en soms wat baldadig.

Hij is ontzettend lief en een enorme knuffelkont maar hij kan  soms wat lomp zijn door zijn logge lijf,

Zijn nieuwe huisje moet beschikken over lieve verwenmensen  die ervaring hebben met dit of een vergelijkbaar ras.

Sam kan overweg met kinderen en andere dieren zowel honden als katten,

Sam loopt mee aan de riem maar je moet stevig in je schoenen staan! Hij vind het heerlijk om te los te rennen achter een stok of bal aan en luistert dan goed als je hem roept en als die er genoeg van heeft gaat die er gewoon bij liggen, hij vind het heerlijk om met je te knuffelen of bij je te komen liggen dicht tegen je aan

Sam heeft een gebroken staart maar hier heeft hij geen last van ook heeft hij een onderbeet.

Sam kan een paar uurtjes alleen thuis blijven en gaat dan heerlijk liggen slapen

Helaas moeten wij met pijn in ons hart op zoek naar een nieuw baasje voor Sam i.v.m. gezondheid redenen.

Zoek je een hond die vol liefde zit en alleen maar verwend wil worden vul dan snel ons formulier in.

Potter

Gedrag in huis / tuin:

Potter is thuis een rustige hond die graag op zichzelf is. Meestal ligt hij ergens te slapen in huis op een van zijn slaapplekken of hij ligt in een omheinde  tuin te genieten van de buitenlucht. Op zijn tijd komt hij bij je en vraagt dan om geaaid te worden.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Kan onzeker zijn, maar bij positieve bekrachtiging gaat het prima.

Gedrag aan de lijn:

Potter gaat graag mee voor een wandeling. Hij reageert enthousiast als ik laat weten dat we gaan wandelen. In het begin trekt hij vaak wat meer aan de lijn, maar eenmaal op bekend terrein en zijn behoefte gedaan dan wordt het trekken minder en loopt dan rustig mee. Potter is onderzoekend en snuffelt graag. Afhankelijk van wat hij ruikt en ziet kan weer wat gaan trekken aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Potter is een echte jachthond. Wij laten hem dan ook alleen loslopen in omheinde losloopgebieden. Hij houdt je goed in de gaten tot hij wat ruikt..

Gedrag naar andere honden:

Buitenshuis vindt Potter iedere hond wel leuk. Hij reageert dan onderzoekend en open op de ander. Vindt het ook leuk om met de andere hond te spelen.
Potter kan in huis ook prima samen met een andere hond. Je ziet dan wel dat Potter meer zijn eigen gang gaat.

Gedrag naar katten:

Potter heeft in zijn verleden met 3 katten in huis geleefd. Dit ging prima. Zolang de katten lopen gaat het goed. Gaan ze rennen dan gaat zijn jacht instinct werken en rent hij er achteraan. Doet ze verder niks.

Gedrag naar kinderen:

Potter is alleen in aanraking gekomen met kinderen vanaf 10 jaar en ouder. Hij reageert vriendelijk naar de kinderen.
Het leven in een gezinssituatie is echter niet geschikt voor Potter. Potter is een hond die in huis veel behoefte heeft aan rust en op zichzelf kunnen zijn. Dit is in combinatie met een gezinsleven niet handig.

Gedrag naar onbekende mensen:

Potter reageert altijd enthousiast en vriendelijk op andere mensen. Vooral nieuwe mensen vindt hij extra interessant en leuk. Hij is dan wel wat onbehouwen in zijn enthousiasme en springt tegen mensen op. Als mensen in huis komen raden we ze aan om Potter te negeren en vervolgens te gaan zitten op de bank. Zodra mensen zitten houdt het springen namelijk op. Potter zal dan eerst nog wat snuffelen en aandacht vragen. Na een tijdje zal hij rustig ergens gaan liggen in huis.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Potter kan prima alleen zijn. Wij laten hem zelf nooit langer dan 4 uur alleen. In de begin periode bij ons, blafte hij wel als hij alleen was, nu hij weet dat we terug komen is dit gedrag minder. Buiten in de ren vindt hij ook prima, geniet ervan.

 

Gedrag in de auto:

Blijft gedurende de rit staan om naar buiten te kijken. Potter vindt rijden in de auto prima

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Potter is dol op dingen ondernemen. Lekker samen naar buiten gaan voor een wandeling, dingen ontdekken en onderzoeken. Snuffelen, rennen, spelen!
Potter vindt buitenshuis andere honden en mensen ook erg interessant en reageert vrolijk naar iedereen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

– Potter houdt ervan om buitenshuis dingen te ondernemen. Geniet hier ook zichtbaar van. Als Potter eenmaal thuis is wil Potter graag bijkomen van alle avonturen die hij heeft meegemaakt. Daar waar Potter buitenshuis een hele ondernemende hond is, wil hij in huis vooral rust. In huis is hij meer op zichzelf en gaat rustig ergens liggen slapen.
– Potter is een hele gevoelige hond die niet van drukte houdt. Mensen die luid praten, stoeien met elkaar etc. vindt hij moeilijk om mee om te gaan. Hij heeft het gevoel dat hij hier ook iets mee moet.
Het is bij zijn vorige eigenaar dan ook een aantal keren voorgekomen dat toen twee mensen een dergelijke interactie met elkaar hadden, hij vervolgens corrigerend naar ze uit is gevallen. Hij gaat dan springen, blaffen en grommen. Zelf merken wij dit gedrag ook. Echter heeft hij bij ons wel gebeten ( met name bij de mannen) en dit was in een situatie waarbij er, naar wat wij weten, geen duidelijke aanleiding was. De keren dat hij heeft gebeten was er wel sprake van een interactie tussen de man en vrouw, maar dit was gewoon een hele normale interactie. Toch leek Potter zich hierin wel te moeten mengen.
We zijn nu erg op onze hoede en dit komt niet ten goede aan vertrouwen in Potter. Wij gunnen hem een nieuwe start.

Potter verblijft momenteel nog thuis bij zijn huidige baasjes.

Heeft u interesse in Potter?
Vul dan het aanvraag formulier in en wie weet ontmoeten jullie elkaar snel!

 

 

Rosa

Rosa is een hele lieve duitse herder, ze heeft een zachtaardig karakter en vindt alle mensen erg leuk. Ze kan goed met baby’s en kinderen en is een echte gezinshond. Rosa kan goed alleen zijn en blaf nooit binnenshuis. Aan de lijn is ze wel een felle dame, Rosa is pas sinds 1 jaar gewend om aan de lijn te lopen. Ze blaft graag naar andere honden aan de lijn, we zijn met haar aan het trainen en het gaat steeds beter. Rosa kan los wel met andere honden.

Ze loopt wel erg goed mee aan de lijn, soms kan ze wel even trekken omdat ze te enthousiast is om ergens te gaan snuffelen. Rosa is erg makkelijk trainbaar met eten!

Rosa wordt niet geplaatst bij andere honden en katten.

Buitenshuis heeft Rosa erg veel energie en gaat ze er graag lang op uit, binnenshuis is ze erg rustig en ligt veel op haar plaats.

Rosa wordt herplaatst omdat wij (eigenaren) kleiner gaan wonen, wij gunnen Rosa een tuin waar ze lekker buiten kan gaan liggen en dat kunnen wij haar niet meer geven helaas.

Rosa wordt vanuit huis geplaats en gaat alleen naar een huisje waar ze Rosa kunnen bieden wat ze nodig heeft, ook moet de klik er natuurlijk zijn.

Duke

Duke is een hele open en vrolijke jonge man van 1 jaar, hij is geboren op 22-12-2022 en een middelgrote hond, Duke heeft altijd een goed huisje gehad.

Echter hebben de buren van het oude baasje herten lopen in de wei die grenst aan hun tuin, dit zorgde voor zo veel stress en jachtdrift bij Duke, dat het oude baasje er met veel verdriet afstand van heeft moeten doen.

 

Duke is een hele lieve, jonge hond met bergen energie!
Hij houdt van lange wandelingen, zwemmen en bezig zijn met het baasje, hij heeft een aantal gehoorzaamheidscursussen gedaan en houdt ontzettend van aandacht.

 

Voor Duke zoeken we iemand die al een andere hond heeft waar hij lekker mee kan ravotten, een goed omheinde tuin is een must. Hij klimt met gemak over een omheining van gaas.

Mensen met voldoende tijd om hem te bieden wat hij nodig heeft, kennis hebben van het ras Husky, gezien Duke veel meer husky is dan Pomeriaan.
Duke is zoals een husky betaamt best wel vocaal en houdt wel van een liedje zingen.

 

Kortom, een prachtige lieve, sociale hond die op zoek is naar mensen die hem kunnen geven wat hij nodig heeft en waar hij de rest van zijn leven lekker hond mag zijn!

 

Denkt u het juiste baasje voor Duke te zijn?

 

Vul dan snel het onderstaande formulier in en wie weet ontmoeten jullie elkaar snel!

 

Makker

Makker is een grote sterke knappe man met een geschatte geboorte datum van 1 mei 2022.

Makker is binnengekomen en was er erg slecht aan toe. Door ondervoeding waren zijn poten helemaal krom en kon hij bijna niet lopen. We zijn een zwaar traject gestart met hem. Goede voeding, supplementen en elke dag fysiotherapie. Ook heeft hij weken lang 2 keer per week Hydro zwemmen gehad om zijn spieren sterker te maken. Langzaam aan begonnen zijn spieren sterker te worden en trokken zijn poten recht en is hij uitgegroeid tot een grote sterke hond. Hij kan nu wel lekker een stukje mee wandelen en hij vind het heerlijk om te zwemmen. Door zijn slechte start kan hij niet uren wandelen en is slenteren zijn favoriete hobby.

Hij snapt zelf eigenlijk niet hoe groot en lomp hij is. Het liefst ligt hij op schoot, ook al past dat eigenlijk niet helemaal. Hij is een clown en houdt ervan om lekker te klieren. Ook kan hij enorm kwijlen en komt dat het liefste met je delen. Je moet hier dus wel tegen kunnen.

Makker is bij honden geplaatst geweest maar toen hij uitgroeide tot een echte meneer vond hij het niet meer nodig zijn huis te delen en liet dit ook duidelijk weten. Dat deed hij niet vriendelijk. Wij plaatsen hem daarom ook niet meer uit bij andere honden en het is niet meer mogelijk om hem met andere honden te laten spelen.

Mensen vindt hij wel geweldig en wil het liefst iedereen gedag zeggen en knuffels ontvangen.

Makker is zeker geen beginnershond en we zoeken iemand die met een zachte hand hem goed weet te begeleiden. Iemand die zijn pubergedrag in goede banen weet te leiden en begrip heeft voor het feit dat hij lichamelijk een flinke klap heeft gehad en hier mogelijk later weer problemen mee kan krijgen. Hij is geen hond die alleen buiten wil zijn maar een grote tuin waar hij lekker in kan rondhangen zou hij zeker waarderen. Een heerlijke bank waar hij languit op zijn rug op kan chillen is een must.

Ben je ook meteen verliefd geworden en denk je dat je hem een warm huisje kunt bieden, vul dan snel het formulier in op onze website en wie weet ligt deze uit de kluiten gewassen loebas binnenkort bij jou op de bank.

 

Ollie

Ollie is een jonge boerenfox, geboren op 27-07-2022.

Ollie heeft al heel wat pech in zijn jonge leventje gehad en hij heeft dan ook een flinke rugzak, echter als Ollie je kent en je hebt zijn vertrouwen gewonnen is het een leuke hond.
Ollie is een actief hondje, maar houdt ook van heerlijk samen knuffelen op de bank.
Hij houdt erg van spelen met de bal of met een knuffel. De knuffel overleeft dit niet altijd. Een bal die je weg gooit, gaat hij wel halen. Als je geluk hebt komt hij hem bij je terug brengen. Ollie heeft intussen het een en ander geleerd en is uitgegroeid tot een leuke, gezellige huishond, echter heeft hij wel moeite met bezoek en hij zoekt na gewenning soms ook de grenzen op.
Hij vindt het soms moeilijk om de grenzen van andere honden te respecteren. Hierin heeft hij begeleiding nodig, wij plaatsen hem dan ook niet samen met een andere hond in huis.
Ollie wil heel graag leren en is erg slim. Hij snapt heel snel wat je van hem wil.
Ollie is graag in de buurt van zijn baas. Hij kan al wel korte tijd alleen thuis zijn.
Ollie vindt katten heel erg spannend en is er daarom niet vriendelijk voor. Hij kan beter niet samen met katten leven.
Ollie vindt mensen die hij niet kent in eerste instantie spannend. Met een rustige benadering en iets lekkers ontdooit hij al snel. Met mannen duurt het wat langer, maar als Ollie het tempo van kennismaken mag bepalen wil hij toch al snel komen snuffelen.
Ollie is een actief hondje die het leuk zal vinden om met zijn eigenaar activiteiten te ondernemen zoals behendigheid of speuren.

Heeft u interesse in Ollie?

Vul dan snel het formulier in of mail naar [email protected]

Samara

Samara is een hele lieve Engelse Stafford teef, geboren in april 2018, haar vorige baasje kon niet meer voor haar zorgen en daarom is er afstand gedaan van haar.

Samara is een hele lieve makkelijke hond in de omgang, ze loopt keurig netjes mee aan de lijn, en houdt ontzettend van aandacht, ze houdt van een spelletje op de weides, andere honden vind ze wel wat lastig, met wandelen wil ze wel eens uitvallen maar met haar 18 kg, is ze prima te houden.

Ze is makkelijk train baar want ze is gek op voertjes, Samara heeft altijd veel alleen gezeten, haar nieuwe eigenaar moet er dan ook rekening mee houden dat het alleen zijn heel langzaam opgebouwd moet worden op een positieve manier en daar veel tijd en energie in moeten steken.

Ben jij op zoek naar een heerlijke knuffelkont, die voor haar nieuwe baasje door het vuur zal gaan?
Een hond met een klein rugzakje en die erg zachtaardig is?

Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar [email protected] of vul snel onderstaand formulier in, wie weet ligt Samara binnenkort heerlijk bij u op de bank!

Pasha

Dit is paşha een cane corso reu van 6 jaar oud. Geboren 18 mei  2017.

Wegens omstandigheden zoeken wij een liefdevol gouden mandje voor deze lieverd.

Paşha is opgegroeid in een  gezin met 2 kinderen. Als pup is hij hier komen wonen. Hij is zeer lief voor de kinderen, zeer beschermend vooral naar de vrouwen in huis. Zeer jonge kinderen vindt hij ook leuk maar omdat hij lomp kan zijn is het verstandiger om hem bij iets oudere kinderen te plaatsen.

Paşha is een echte binnen hond. Hij wil graag bij je zijn in huis. Hij loopt het liefst de hele dag achter je aan en vraagt om veel aandacht.  In de dag loopt hij vrij rond in een afgezette tuin als wij werken. Maar hij kan ook goed alleen binnen zijn. Hij maakt niks kapot maar verzamelt wel alle schoenen, sloffen of sokken.

In de nacht slaapt hij in zijn bench binnen maar op de bank is leuker. In huis en eigen terrein is hij zeer waakzaam. Een vreemde komt dan ook niet zomaar binnen. Als je zegt het is oke paşha dan is hij rustig mocht er bezoek binnen komen.

Paşha kan niet met katten geplaatst worden en ook niet met andere honden. Doordat hij als jonge hond ooit flink gegrepen is door een andere hond is hij zeer onzeker geworden waardoor hij tijdens het wandelen enorm uitvalt.

Je moet dus enorm sterk zijn om hem te houden. Het kan goed gaan want bij zijn baasje loopt hij wel goed mee maar met zijn bazinnetje wil hij haar zo beschermen dat dit dus al vaak verkeerd afliep.

Wij wandelen met hem ook niet meer in de woonwijk. Hier zijn teveel honden wat teveel prikkels voor hem geeft. We nemen hem mee het bos in voor grote lange wandelingen en dan is het goed. Want wandelen is zijn grote passie, daar word paşha heel vrolijk van.

Paçha zit door omstandigeden  teveel alleen nu doordat wij meer moesten gaan werken en word hier zeer ongelukkig van . Stress zien we door veel haarverlies. Hij voelt zich ongelukkig. Er wordt hier door ook minder gewandeld en dit is niet wat hij verdiend.

Wij hebben veel verdriet hiervan maar willen het beste voor hem.

Wij zoeken mensen waar hij weer lekker mag wandelen en waar hij lekker binnen mag zijn. Mensen die er zijn voor hem, die de aandacht en liefde kunnen geven, maar een grote hond die dus uitvalt naar andere honden ook aankunnen.

Hij is zeer sterk. Omdat hij zeer onzeker is met wandelen is het beter dat hij niet in een drukke stad geplaatst word. Een tuin om in te spelen vindt hij ook heerlijk.

Heeft u interesse of vragen dan mag u die zeker via mail door sturen naar [email protected]

Paşha woont nog bij de eigenaars thuis en staat ter bemiddeling op onze site. Pasha verblijft dus niet bij het opvangcentrum.

Billy

Billy is een drukke, speelse jack russel pup geboren op 14 oktober 2022.

Hij is afgestaan omdat zijn vrouwtje plotseling is overleden. Dit is erg verdrietig en hij snapt er nog niks van.

 

Billy heeft veel energie en staat non-stop aan. Billy is echt een hondje waar veel mee gedaan moet worden. 3 keer een klein rondje in de buurt is voor hem echt niet voldoende. Hij heeft uitdaging nodig zowel fysiek als mentaal. Ideaal zou zijn als hij een baasje vind die met hem op cursus wil en misschien uiteindelijk zelfs door wil naar agility of een leuke fun/speurcursus.

 

Billy heeft een bijtincident gehad met een grote hond en blijft daar het liefste bij weg. Kleine hondjes vindt hij geweldig en wil hij graag mee stoeien, rennen en spelen.

 

Ben je actief en zoek je een maatje die veel uitdaging bied reageer dan snel en vul ons vragenformulier in. Wie weet heb je dan binnenkort een nieuw maatje voor het leven.

 

Ollie

Wij zoeken een nieuw baasje voor onze lieve hond Ollie, onze Ollebol!

Ollie is bij ons in huis gekomen toen hij 8 maanden oud was. Net als zoveel buitenlandse hondjes, moest hij eerst even wennen aan zijn nieuwe situatie. Maar zodra hij was gewend, bleek het een gouden hond. We zijn met hem op training geweest en daar heeft hij veel geleerd. Ollie is rustig in huis, maar zodra je zegt: ‘gaat ie mee’, staat hij bij de deur. Hij wandelt goed aan de lijn. In het bos laat ik hem los en daar loopt hij eigenlijk altijd op het pad.

Ollie heeft artrose, maar hij heeft hiervoor een goed behandelplan. Deze bestaat uit pijnstilling, speciaal voer en aangepaste beweging. De behandeling werkt prima, Ollie loopt goed en gaat nog net zo graag naar buiten als altijd.

Helaas vanwege verandering in persoonlijke omstandigheden moeten wij een nieuw baasje zoeken voor Ollie. We zijn op zoek naar een baasje zonder kinderen en die tijd en aandacht overheeft voor deze bijzondere hond. Ollie is namelijk echt heel lief!