Lulu

Deze leuke, lieve dame is Lulu. Lulu is een dwergpinscher met een geschatte geboortedatum van 1 augustus 2020. Lulu is gevonden en er heeft zich geen eigenaar gemeld. Daar snappen wij niks van, want Lulu is zo’n ontzettend leuk dier!

Lulu is graag onder de mensen. Ze komt iedereen enthousiast begroeten. Met haar kleine lijfje wroet ze zich onder je arm. Op het asiel was ze de eerste paar dagen wat voorzichtig. Ze vond het maar spannend, maar haar vertrouwen in de mens is groot dus werd ze snel weer haar enthousiaste zelf.

Lulu maak je niet blij met een baasje die veel van huis is. Het liefst wil ze heel de dag bij de baas zijn. Gelukkig is ze klein van stuk en kun je d’r makkelijk meenemen.

Lulu loopt braaf en vrolijk mee aan de lijn. Andere honden passeert ze zonder veel aandacht aan te schenken. Grote honden die enthousiast op d’r afstormen vindt ze wat intimiderend, maar dat is ook niet gek als je zelf net 4 kilo weegt! Lulu wil haar baasje niet delen dus een andere hond in huis wordt niet gewaardeerd. Ze durft die echt weg te jagen en is daar heel duidelijk in.

Misha

Lieve Misha zoekt een fijn huisje.

Het vorige baasje van Misha is verhuisd naar het buitenland.  Helaas kon zij niet mee verhuizen en daarom zijn we nu op zoek naar een fijn nieuw baasje.

Misha is heel lief voor mensen. Ze maakt diep contact en houdt veel van aandacht. Maar ze kan ook goed op zichzelf zijn. Ze  zoekt een huisje waar ze dikke maatjes kan worden met 1 persoon of een koppel.  Andere honden en katten vind ze lastig. Dus daarom geen huisje waar al andere huisdieren aanwezig zijn. Ze is een echte knuffelkont met een heel lief karakter.

Ze is nu ongeveer 7 jaar. Ze loopt gemakkelijk mee aan de riem. Ben jij degene die haar een fijn nieuw huisje kan bieden?

Wil je meer weten of haar leren kennen vul dan onderstaand formulier in.

Misha staat op onze site ter bemiddeling en verblijft nog bij de huidige eigenaar

Kyra

Even voorstellen, deze knappe dame heet Kyra en is geboren op 27 februari 2014. Kyra is een enthousiaste en nieuwsgierige Tsjechoslowaakse Wolfhond kruising.

Ondanks haar leeftijd is ze nog erg actief. Ze is ontzettend mensgericht en geniet enorm van alle aandacht. In huis is ze doorgaans rustig en ook autorijden is geen enkel probleem. Tijdens de wandeling loopt ze goed mee. Het passeren van andere honden verloopt wisselend. We zijn er wel vrij zeker van dat met een juiste en geduldige introductie bij andere honden er geen problemen zullen ontstaan.

Ze doet het goed met grote kinderen, maar kan wat zenuwachtig reageren op kleine kinderen en daarom zoekt ze een huisje zonder kleine kinderen. Bezoek ontvangt Kyra met groot enthousiasme. Ze speelt graag met iedereen. Ook hersenwerkjes waarmee ze wat lekkers kan verdienen zijn wel aan haar besteed.

De basis commando’s kent ze en ze geniet van aandacht en knuffelen. Helaas heeft Kyra last van beginnende lichamelijke problemen. Deze zijn met eenvoudige middelen te behandelen.

Ernesto

Dit is vrolijke, knappe Ernesto. Hij heeft een geschatte geboortedatum van 1 juni 2018. Ernesto is een gecastreerde, zwarte, Spaanse windhond reu. Hij heeft een flink stel poten, een staart met een typerende krul en een heerlijke lange neus waarmee hij graag knuffels ontvangt.

Ernesto is een makkelijk gezelschap. Hij vindt het fijn om bij mensen te zijn en knuffels te ontvangen. Iedereen wordt met zijn lange snuit vriendelijk ontmoet. Het liefst zou hij bij je in de broekzak kruipen, maar daar is hij net te groot voor. Hij probeert zich wel zo klein mogelijk te maken hoor, z’n poten worden onder zn lijfje gevouwen, maar het past dan nog steeds net niet.
Aan de lijn is Ernesto een brave dodo. Hij drentelt lekker mee en heeft altijd goede moed. Naar kleine honden reageert hij wisselend. Andere honden van zijn maat vindt hij prima en kunnen zonder problemen gepasseerd worden.

Ernesto heeft in het begin bij ons wat last gehad met plassen en heeft daarom speciaal urinary voer. Sindsdien hebben geen problemen meer voorgedaan.

Vanwege zijn jachtinstinct is het onverstandig Ernesto los te laten in een niet-omheinde omgeving. Voor je het weet ruikt hij een konijn en dan is hij vertrokken. Daar heeft hij veel plezier in, maar is voor het konijn en jou als baas minder fijn. Deze man vindt het wel heerlijk om te rennen, dus in een omheinde omgeving lekker met een andere hond rennen of achter een bal aan gaan tijdens een van zijn dagelijkse rondjes is een must voor hem. Hoe hard dit ras ook kan rennen, ze zijn binnenshuis lekker rustig, je zou ze zelfs lui kunnen noemen. In zijn kennel is Ernesto ook rustig, dus we verwachten in een huiselijke situatie niet dat dat anders is.

Voor Ernesto zoeken we een baas die begrijpt wat het ras inhoudt en die het heerlijk vindt om met Ernesto te wandelen en knuffelen.

Diva

Graag stellen wij u voor aan Diva. Diva is een old english bulldog met een geschatte geboortedatum van 1 november 2012. Diva is al eerder bewoner van Hokazo geweest. Na een schitterende plaatsing in 2015 heeft haar baasje haar helaas bij ons terug moeten brengen. En vol goede moed zoeken wij weer een huisje voor Diva!

Diva is voor mensen een geweldige hond. Ze is vrolijk, super lief, speelt graag en knuffelt er op los. Lekker achter een balletje aangaan, of op de bank televisie kijken met de baas. Voor zo’n luizenleventje is Diva weggelegd (en dat past natuurlijk ook uitstekend bij haar naam).

Zoals haar postuur al weggeeft is Diva een sterke dame. Kinderen zijn dan ook geen goede combinatie met deze powervrouw.

Diva tolereert absoluut geen andere honden. Daarom zijn we in 2015 al gestart met het uitlaten van Diva met een muilkorf. Bij haar baasje zijn ze daar consequent mee verder gegaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat Diva de muilkorf als volkomen normaal is gaan zien en ze duwt dan ook enthousiast haar snuit erin wanneer ze weet dat er gewandeld wordt. Gedurende de wandeling ervaart men weinig problemen met Diva. Ze is natuurlijk eenmaal een grote hond, dus is beresterk, maar dat gebruikt ze niet tegen je. Ze loopt braaf aan de lijn. Vanwege haar leeftijd doe je Diva geen plezier meer met urenlange wandelingen of fietstochtjes. Gewoon aan de lijn een mooi blokje om, dat vindt ze heerlijk. In een afgesloten tuin achter een bal aan rennen doet ze nog wel erg graag.

Wil jij deze lieve dame op leeftijd nog een paar mooie jaren gunnen? En weet jij wat het inhoudt om een powervrouw als deze in huis te halen?

Ed

Deze grote jongen heet Ed.
Zijn geboortedatum is 18 april 2018. Ed is een blauwe bully XL en met XL bedoelen we ook echt Extra Large. Alles aan Ed is groot: zijn lijf, zijn enthousiasme, zijn lieve toet en zijn liefde voor de mens.

Ed vindt het heerlijk om aangehaald te worden en gezellig bij zijn baasjes te zijn. Dan ligt hij tevreden een beetje rond te kijken. Hij vindt de meeste mensen leuk en is niet eenkennig, maar stiekem heeft hij wel een voorkeur voor bepaalde mensen. Over het algemeen houdt Ed gewoon van een klein blokje om sjokken, met lange wandelingen of fietsen doe je hem geen plezier. Maar wanneer hij met een van zijn favoriete mensen is, wil hij af en toe een enthousiast drafje maken. Dan vliegen zijn wangen vrolijk in het rond en straalt Ed een en al plezier uit.

Dat grote lijf van hem is prachtig om te zien, het zit Ed helaas wel een beetje in de weg. Doordat hij zo groot en zwaar is, worden zijn gewrichten extra belast. Daardoor heeft Ed beginnende artrose. Hiervoor krijgt hij flexadin, dat geven wij hem als snoepjes en eet hij met veel smaak op. Ook hebben we Ed een orthopedisch kussen gegeven om op te slapen, zodat zijn lijf ontzien wordt tijdens het slapen. Met die combinatie is Ed momenteel pijnvrij. We kunnen helaas geen garantie geven dat die zo blijft en verwachten zelfs dat Ed te zijner tijd op pijnstillers over zou moeten gaan. We gunnen Ed daarom extra hard een baasje. Een baasje dat verstand heeft van het ras en hoe hard dat voor zichzelf is. Iemand die haarfijn aanvoelt wanneer Ed last ervaart en er dan ook naar handelt. Iemand die met natuurlijk overwicht op een zachte manier leiding kan geven aan Ed. Want hoewel hij groot en lomp is, heeft Ed een klein hartje. Voor deze man zoeken we ook een baas met humor, want dat heeft Ed ook zeker.

Ed gaat graag mee in de auto en tijdens wandelingen en loopt hij relaxt met je mee. Als hij wat ruikt en daar “even naar toe wil” dan kan hij wat trekken. Omgevingsprikkels, zoals: auto’s, fietsers, andere honden en mensen kan hij over het algemeen goed negeren. Ed kan goed overweg met kinderen, maar vanwege z’n postuur en onbehouwenheid plaatsen we hem niet in een gezin met kinderen of ergens waar ook andere dieren wonen.
Wil jij Ed het leven bieden wat hij verdient? Vul dan snel het onderstaande formulier in!

Olaf

Deze bol fluff is Olaf.
Olaf is een middelgrote onherleidbare kruising die van oorsprong uit Roemenië komt. Olaf heeft een geschatte geboortedatum van 21 mei 2015. Olaf is een heerlijke pluizige vent die hartstikke lief en speels is. Helaas is zijn baasje overleden en daarom zoeken wij een nieuw huis voor hem. En wellicht samen met zijn vriendinnetje Chicca.

Olaf is een goedzak, hij vindt het allemaal wel prima. Hij raakte redelijk snel gewend bij Hokazo waar iedereen met veel enthousiasme, knuffels en speluitdagingen wordt begroet. Op sommige momenten kan hij wat bangig reageren, maar met steun van een begripvolle baas hersteld hij snel. Hij vindt speeltijd met Chicca op de weide helemaal het einde. De twee spelen er dan fanatiek op los. Olaf vindt niet alle honden even leuk, maar hij kan met de meeste andere honden goed overweg.

Olaf is wel beschermend naar Chicca en zijn mensen. Niet tegen andere mensen, want die zijn wel allemaal leuk, maar tegen auto’s. Als er een auto dicht langs hem op rijdt, dan kan hij uitvallen. Zo wil Olaf dat grote ijzeren gevaarte vertellen dat hij rekening moet houden met viervoeters. Auto’s die op normale manier passeren zijn dan ook geen probleem.
Omdat Olaf en Chicca samen zo’n ontzettend leuk koppel zijn, willen we de grote uitdaging aangaan om ze samen een nieuw huis te geven. Chicca floreert in de aanwezigheid van Olaf en Olaf is erg gesteld op Chicca. Om deze twee lieverds het beste te geven, zoeken we een baasje die ze beide in huis zou willen nemen.
Een baasje met ervaring met honden met een rugzakje – want hoewel Olaf en Chicca fantastische honden zijn, het zijn wel honden met een verleden – en ervaring heeft met honden die wat angstig kunnen zijn en dan echt steun nodig hebben van de baas.
Ben jij die liefdevolle, begripvolle baas die Olaf en Chicca door dik en dun zal steunen? Vul dan snel het onderstaande formulier in

Chicca

Deze knappe, bruine, draadharige dame met mini wit voetje is Chicca. Zij is een middelgrote onherleidbare kruising met een geboortedatum van 8 december 2016. Oorspronkelijk komt deze knapzak uit België, maar ze blaft accentloos Nederlands. Chicca is samen met Olaf bij Hokazo terechtgekomen nadat haar baasje plotseling is overleden. Die arme Chicca heeft daar wat moeite mee, ze is dan ook een gevoelige dame.

Het liefst kruipt Chicca in je binnenzak, lekker knus bij de baas. In de binnenzak van Olaf vindt ze ook goed. Bij Olaf en de baas voelt Chicca zich erg veilig. Dan is ze een vrolijke, knuffelige en speelse dame. Met haar ruige kop staat ze Olaf lekker uit te dagen om snel weg te zoeven wanneer hij daarop in gaat. Heerlijk kunnen ze achter elkaar rennen en af en toe over elkaar heen te duikelen als de een besluit links te gaan en de ander rechts.
We weten niks over Chicca’s verleden, of ras en kunnen daar enkel naar gissen. Chicca is wat angstig. Zij zoekt actief steun bij Olaf en haar baas. Een geruststellende hand op d’r kop helpt haar al enorm om een spannende situatie het hoofd te bieden. Omdat ze zo veel steun aan Olaf heeft, zou zij enorm graag samen met Olaf naar haar nieuwe plekje verhuizen.
Met wandelen is Chicca een chille dame. Ze trekt niet aan de lijn, reageert positief op andere honden en je maakt haar blij met veel kilometers, maar af en toe een klein rondje op een drukke dag is ook prima. Chicca is geen drukke hond. Zodra ze binnen is, ligt ze graag bij de baas in de buurt. Lekker aan je voeten of met d’r kop op je schoot, zodat je d’r lekker achter d’r oren kunt kriebelen.

Chicca is een zachtaardig knuffelhondje dat een baas zoekt die haar met zachte hand begeleid. Die haar kan steunen wanneer ze angstig is en rust uitstraalt. We zoeken iemand met ervaring met honden met een rugzakje – want hoewel Olaf en Chicca fantastische honden zijn, het zijn wel honden met een verleden – en ervaring heeft met honden die wat angstig kunnen zijn en dan echt steun nodig hebben van de baas. En als het even kan, zoeken we iemand die deze ontzettend leuke dieren samen een huis wil bieden.
Ben jij die perfecte baas voor deze dame en heer? Vul dan snel het onderstaande formulier in

Bruno

Deze kleine boef heet Bruno. Bruno is een kruising Chihuahua – Jack Russel. Geschatte geboorte datum 8 juni 2017. Met zijn fluffy staart staat hij je op te wachten tot je hem wat aandacht geeft. Want dat vindt Bruno heerlijk: een kriebel achter zijn oren.

Bruno is een zachtaardig hondje, die helaas een trauma heeft opgelopen bij het aanlijnen. Daar is hij erg bang voor. Dat is ook de reden waarom zijn vorige baasjes afstand van hem hebben gedaan. Momenteel oefenen we het aanlijnen consequent met hem en hij maakt daar al enorme stappen mee! Als hij eenmaal aangelijnd is, dan heb je geen kind meer aan ‘m. Bruno wandelt graag en na gewenning kan hij ook los lopen. Andere honden zijn voor hem geen probleem en hij kan er vaak goed mee overweg.

Bruno heeft een baasje nodig dat net als hem zachtaardig is, een baasje die op een lieve manier duidelijk kan maken dat hij echt de leiding heeft en niet Bruno. Als je dat voor elkaar hebt, dan heb je een super leuke hond. We zoeken mensen die begrip hebben voor Bruno en zijn onzekerheid. Die onzekerheid zien we terug in zijn eetpatroon. Als Bruno onzeker is, dan eet hij slecht. Hij heeft dan een liefdevolle baas nodig die hem aanmoedigt om te eten.

Onderschat dit grappige kereltje niet. Bruno is echt een super leuk hondje, maar is zeker geen beginnershond. Denk je deze lieverd een goed huisje te kunnen bieden? Wie weet kunnen jullie binnenkort samen knuffelen op de bank.

Ravi

Ravi is een ontzettend knappe en grappige hond. Hij is geboren op 1 januari 2019, gecastreerd, gechipt, alle entingen gehad, weegt ongeveer 37 kilo en is kerngezond.
Hij is eigenlijk in een te groot lijf geboren want het liefst zou hij bij je op schoot willen zitten. Hij houdt ontzettend van aandacht en kan daar ook nadrukkelijk om komen vragen. Als je thuiskomt, rent hij je altijd enthousiast tegemoet met een “kadootje” in zijn bek.

Ravi vindt het heerlijk om buiten te zijn. Lekker in de zon liggen en kijken wat er om hem heen gebeurt. Hij heeft een sterk ontwikkelt jachtinstinct. Eekhoorntjes, vogeltjes, konijnen, hij heeft ze allemaal al gezien voordat jij ze gezien hebt. Dat maakt dat hij dan ook onverwachts kan trekken aan de riem. In losloopgebieden kan Ravi prima los lopen. Hij rent wel blaffend op andere honden af maar het leidt niet tot conflicten.

Ravi is vocaal ingesteld. Blijdschap uit hij met veel geluid. Bezoek wordt blaffend ontvangen en uitgebreid besnuffeld. Daarna is het bezoek welkom en is het een allemansvriend.

Ravi woonde samen met een kat. Hij blijft het leuk vinden om de kat in een hoekje te drijven maar doet de kat verder niets. Echter is het voor een kat natuurlijk niet fijn om opgejaagd te worden dus hij zoekt een huisje zonder katten.
Omdat Ravi enthousiast is en soms wat lomp uit de hoek kan komen is het handig dat eventuele kinderen in het huishouden gewend zijn aan (grote) honden.

Voor Ravi zoeken we mensen die veel ruimte en tijd hebben voor deze grote lobbes. Mensen die van een uitdaging houden en graag veel wandelen.
Denk je dit te kunnen bieden en ben je ook meteen verliefd geworden op deze knapperd, vul dan snel het formulier in.