Sjaak

Sjaak is een mooie, rustige en vriendelijke Duck Tolling Retriever van 9 jaar. Hij oogt echter veel jonger, hij is nog heel fit en slank. Hij is zoals de meeste Tollers wat gereserveerd, lief maar niet echt een allemansvriend. Hij is heel makkelijk, kan goed een aantal uren alleen zijn, gaat graag met de auto en is bv ook gewend aan mee op vakantie gaan. Hij zwemt en speelt graag, liefst met de bal. Hij luistert vrij goed, behalve als hij een kat of konijn ziet. Maar hij komt altijd snel weer zelf terug. Hij kan soms uitvallen naar andere honden (zeer incidenteel), mn als hij zelf aan de lijn is

Je vraagt je af waarom we dan een ander baasje zoeken? Want dat doen we wel, met ontzettend veel pijn in het hart. Maar Sjaak heeft een scheiding en verhuizing naar een nieuw gezin in nooit helemaal goed kunnen verwerken. Hij is in zijn nieuwe huis soms nerveus en schrikachtig, al gaat dit de laatste tijd wel veel beter. Maar hij heeft met name problemen met één van de nieuwe gezinsleden, hij accepteert haar niet als baasje. Dat heeft er toe geleid dat hij haar de laatste 2 jaar twee maal gehapt heeft, de laatste keer recent. Uiteraard geeft dit veel spanning bij haar en het gezin en na uitvoerig overleg met de dierenarts en een gedragstherapeut is de conclusie dat de kans dat dit gedrag naar haar zich zal herhalen, vrij groot is. Naar anderen is hij gewoon heel lief en relaxed wat het extra moeilijk maakt om afscheid van hem te moeten nemen.

We zoeken een nieuw baasje voor Sjaak zodat hij zich weer continu blij en relaxed gaat voelen. Zijn nieuw baasje heeft normaal gesproken ruime ervaring met honden en moet hem goed aan kunnen en duidelijkheid en zekerheid geven. Sjaak is verder graag buiten, dus een afgesloten tuin(tje) zou fijn zijn. Hij kan ip goed met kinderen, maar gezien het voorgaande zoeken we toch een gezin zonder of evt met volwassen kinderen.  Een andere hond in huis zou kunnen, moeten we uitproberen, maar met de meeste honden gaat hij prima.

 

Sjaak verblijft niet in het asiel, maar bij ons thuis in Veghel. Bel gerust als je wat meer info wilt: 06-53832368

Sam

Ik ben Sam, een hele leuke intacte Cocker Spaniël met een geboorte datum van 18 oktober 2017,

Ik heb altijd een goed huisje gehad, maar door omstandigheden konden de baasjes niet meer voor mij zorgen en zit ik nu bij Hokazo.

Ik houd enorm van wandelen, en spelen vind ik ook echt te gek!

Hier speel ik graag met de vrijwilligers op de zandweide en nemen ze me vaak mee op pad.

Ik ben een tikkeltje onzeker als ik in een nieuwe situatie terecht kom, waardoor ik soms wat gespannen kan reageren,

Hierbij grom ik wat en als ik het heel erg spannend vindt dan durf ik ook wel stiekem een beetje te snappen. Ik bescherm soms mijn spulletjes en vind het niet heel fijn om aangelijnd te worden. Maar als ik eenmaal gewend ben en

als je hier doorheen kan kijken en mijn spanning begrijpt, ben ik een echte knuffel kont!

 

Ik ben helemaal gezond en zoek dus een nieuw leuk huis, waar er de tijd voor mij is en waar ik lekker mee op pad mag. Heb je verstand van Cockers en hun trekjes en weet je dit in goede banen te leiden

vul dan mijn aanvraagformulier in en hopelijk kunnen wij elkaar snel ontmoeten.

 

 

Tibor

Tibor is een engelse Bulldog geboren op 28-2-2020. Wat een ontzettend leuke pretletter is hij!

Zodra hij je ziet gaat zijn pootje omhoog en daarmee wil hij zeggen; kom je me even knuffelen? Tuurlijk willen we dat. Heerlijk om hem bij zijn hamsterwangen te pakken en hem kusjes te geven. Soms is hij wel een beetje lomp dus je moet wel op je neus letten. Voor mensen is hij echt de allerliefste. Iedereen wil hij gedag zeggen en hij geniet dan ook volop van alle aandacht die hij krijgt. Hij neemt er alle tijd voor en probeert het liefst op schoot te klimmen.

Aan de riem wandelt hij gezellig mee en heeft hij echt een guitig loopje. Het is voor Tibor wel wenselijk dat hij een tuigje heeft. Een halsband vernauwd zijn luchtpijp en dat is voor hem niet prettig.

Hij heeft een boss operatie gehad omdat hij bijna niet kon adem halen. Deze operatie is goed geslaagd en het gaat inmiddels veel beter met hem. Wel zal hij altijd rustiger aan moeten doen als het warm weer wordt. Hij moet zich dan echt gedeisd houden. Dit is voor Tibor een hele opgave want hij is ontzettend druk en speels. Ook zijn huidplooien hebben de nodige verzorging nodig. Deze zijn erg diep en gaan snel smetten. Verder heeft Tibor voorkeur voor bepaalde honden en durft hij zich best stoer op te stellen als hij een reu tegenkomt.

We zoeken iemand voor Tibor die zich goed realiseert dat hij altijd wat medische aandacht nodig zal hebben. Iemand die snapt hoe heerlijk eigenwijs een Bull kan zijn en dat in goed banen weet te leiden. Denk jij dat je hem het beste van het beste kan geven reageer dan snel!

Pablo

Pablo is een grote, knappe Akbash met een geschatte geboorte datum van 28 juli 2021.

Hij is als zwerver bij ons binnengekomen en zijn eigenaar is hem nooit op komen halen.

De Akbash is van nature een hele waakzame hond. Ze zijn gefokt om de kudde te bewaken en te beschermen. Daardoor zijn ze erg zelfstandig en vinden ze dat ze zelf wel kunnen bepalen wanneer ze moeten in grijpen om “hun kudde” te beschermen. Dit houd in dat ze vaak dus ook maar 1 baas hebben en andere mensen zullen zien als buitenstaanders.

Als gezinshond zijn ze daarom niet geschikt, tenzij ze daar van pup af aan mee opgroeien.

 

Wat zoeken we voor Pablo. Iemand die bekend is met het ras en stevig in zijn/haar schoenen staat.

Pablo heeft meer met vrouwen dan met mannen en laat dit dan ook duidelijk merken. Hij heeft even nodig om aan nieuwe mensen te wennen. Het mooiste zou zijn als hij veel ruimte heeft om lekker rond te banjeren. Een goed hoog omheind terrein een must. Wandelen kan hij ook wel echt waarderen en van genieten. Je hebt dan wel goede spierballen nodig. Hij loopt het grootste deel van de wandeling lekker mee maar af en toe een geintje uithalen als hij iets leuks ziet doet hij zeker.

 

Pablo moet nog een boel leren en het is zeker aan te raden om met hem een positieve cursus te volgen.

Het is wenselijk dat hij goed opgevoed wordt voordat hij straks helemaal een grote bink is.

 

Denk je voldoende ruimte te hebben om Pablo lekker hond te laten zijn neem dan contact met ons op. Hij kijkt ernaar uit om een eigen stekkie te hebben die hij kan bewaken.

 

Moor

Moor is een drukke jonge Hollandse herder met een geschatte geboorte datum van 1 mei 2021.

Ze is als zwerver bij ons binnengekomen en we hebben helaas geen eigenaar kunnen achterhalen.

Moor is een drukke energieke dame die erg dol is op balletjes. Ze wordt graag mentaal uitgedaagd en staat eigenlijk non-stop aan. Dit houdt in dat ze baasjes nodig heeft die met haar aan het werk willen.

Baasjes die naast wandelen ook met haar gaan sporten. Denk bijvoorbeeld aan speuren of fun training. Ze is zeker geen hond die voldoende heeft aan wandelingen van 10 minuten 3 maal daags.

Ze is erg baas gericht en loopt al netjes mee aan de riem. Ze moet nog wel veel leren maar daar is ze slim genoeg voor en pakt alles snel op.

De kans is groot dat als ze niet voldoende uitdaging krijgt, ze zich gaat vervelen en snel vervelend gedrag gaat vertonen.

Lijkt het je leuk om met haar aan de slag te gaan en durf je de uitdaging aan neem dan snel contact met ons op. We denken dat je dan lang veel plezier met haar kunt beleven.

Kyra

Even voorstellen, deze knappe dame heet Kyra en is geboren op 27 februari 2014. Kyra is een enthousiaste en nieuwsgierige Tsjechoslowaakse Wolfhond kruising.

Ondanks haar leeftijd is ze nog erg actief. Ze is ontzettend mensgericht en geniet enorm van alle aandacht. In huis is ze doorgaans rustig en ook autorijden is geen enkel probleem. Tijdens de wandeling loopt ze goed mee. Het passeren van andere honden verloopt wisselend. We zijn er wel vrij zeker van dat met een juiste en geduldige introductie bij andere honden er geen problemen zullen ontstaan.

Ze doet het goed met grote kinderen, maar kan wat zenuwachtig reageren op kleine kinderen en daarom zoekt ze een huisje zonder kleine kinderen. Bezoek ontvangt Kyra met groot enthousiasme. Ze speelt graag met iedereen. Ook hersenwerkjes waarmee ze wat lekkers kan verdienen zijn wel aan haar besteed.

De basis commando’s kent ze en ze geniet van aandacht en knuffelen. Helaas heeft Kyra last van beginnende lichamelijke problemen. Deze zijn met eenvoudige middelen te behandelen.

Diva

Graag stellen wij u voor aan Diva. Diva is een old english bulldog met een geschatte geboortedatum van 1 november 2012. Diva is al eerder bewoner van Hokazo geweest. Na een schitterende plaatsing in 2015 heeft haar baasje haar helaas bij ons terug moeten brengen. En vol goede moed zoeken wij weer een huisje voor Diva!

Diva is voor mensen een geweldige hond. Ze is vrolijk, super lief, speelt graag en knuffelt er op los. Lekker achter een balletje aangaan, of op de bank televisie kijken met de baas. Voor zo’n luizenleventje is Diva weggelegd (en dat past natuurlijk ook uitstekend bij haar naam).

Zoals haar postuur al weggeeft is Diva een sterke dame. Kinderen zijn dan ook geen goede combinatie met deze powervrouw.

Diva tolereert absoluut geen andere honden. Daarom zijn we in 2015 al gestart met het uitlaten van Diva met een muilkorf. Bij haar baasje zijn ze daar consequent mee verder gegaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat Diva de muilkorf als volkomen normaal is gaan zien en ze duwt dan ook enthousiast haar snuit erin wanneer ze weet dat er gewandeld wordt. Gedurende de wandeling ervaart men weinig problemen met Diva. Ze is natuurlijk eenmaal een grote hond, dus is beresterk, maar dat gebruikt ze niet tegen je. Ze loopt braaf aan de lijn. Vanwege haar leeftijd doe je Diva geen plezier meer met urenlange wandelingen of fietstochtjes. Gewoon aan de lijn een mooi blokje om, dat vindt ze heerlijk. In een afgesloten tuin achter een bal aan rennen doet ze nog wel erg graag.

Wil jij deze lieve dame op leeftijd nog een paar mooie jaren gunnen? En weet jij wat het inhoudt om een powervrouw als deze in huis te halen?

Ed

Deze grote jongen heet Ed.
Zijn geboortedatum is 18 april 2018. Ed is een blauwe bully XL en met XL bedoelen we ook echt Extra Large. Alles aan Ed is groot: zijn lijf, zijn enthousiasme, zijn lieve toet en zijn liefde voor de mens.

Ed vindt het heerlijk om aangehaald te worden en gezellig bij zijn baasjes te zijn. Dan ligt hij tevreden een beetje rond te kijken. Hij vindt de meeste mensen leuk en is niet eenkennig, maar stiekem heeft hij wel een voorkeur voor bepaalde mensen. Over het algemeen houdt Ed gewoon van een klein blokje om sjokken, met lange wandelingen of fietsen doe je hem geen plezier. Maar wanneer hij met een van zijn favoriete mensen is, wil hij af en toe een enthousiast drafje maken. Dan vliegen zijn wangen vrolijk in het rond en straalt Ed een en al plezier uit.

Dat grote lijf van hem is prachtig om te zien, het zit Ed helaas wel een beetje in de weg. Doordat hij zo groot en zwaar is, worden zijn gewrichten extra belast. Daardoor heeft Ed beginnende artrose. Hiervoor krijgt hij flexadin, dat geven wij hem als snoepjes en eet hij met veel smaak op. Ook hebben we Ed een orthopedisch kussen gegeven om op te slapen, zodat zijn lijf ontzien wordt tijdens het slapen. Met die combinatie is Ed momenteel pijnvrij. We kunnen helaas geen garantie geven dat die zo blijft en verwachten zelfs dat Ed te zijner tijd op pijnstillers over zou moeten gaan. We gunnen Ed daarom extra hard een baasje. Een baasje dat verstand heeft van het ras en hoe hard dat voor zichzelf is. Iemand die haarfijn aanvoelt wanneer Ed last ervaart en er dan ook naar handelt. Iemand die met natuurlijk overwicht op een zachte manier leiding kan geven aan Ed. Want hoewel hij groot en lomp is, heeft Ed een klein hartje. Voor deze man zoeken we ook een baas met humor, want dat heeft Ed ook zeker.

Ed gaat graag mee in de auto en tijdens wandelingen en loopt hij relaxt met je mee. Als hij wat ruikt en daar “even naar toe wil” dan kan hij wat trekken. Omgevingsprikkels, zoals: auto’s, fietsers, andere honden en mensen kan hij over het algemeen goed negeren. Ed kan goed overweg met kinderen, maar vanwege z’n postuur en onbehouwenheid plaatsen we hem niet in een gezin met kinderen of ergens waar ook andere dieren wonen.
Wil jij Ed het leven bieden wat hij verdient? Vul dan snel het onderstaande formulier in!

Olaf

Deze bol fluff is Olaf.
Olaf is een middelgrote onherleidbare kruising die van oorsprong uit Roemenië komt. Olaf heeft een geschatte geboortedatum van 21 mei 2015. Olaf is een heerlijke pluizige vent die hartstikke lief en speels is. Helaas is zijn baasje overleden en daarom zoeken wij een nieuw huis voor hem. En wellicht samen met zijn vriendinnetje Chicca.

Olaf is een goedzak, hij vindt het allemaal wel prima. Hij raakte redelijk snel gewend bij Hokazo waar iedereen met veel enthousiasme, knuffels en speluitdagingen wordt begroet. Op sommige momenten kan hij wat bangig reageren, maar met steun van een begripvolle baas hersteld hij snel. Hij vindt speeltijd met Chicca op de weide helemaal het einde. De twee spelen er dan fanatiek op los. Olaf vindt niet alle honden even leuk, maar hij kan met de meeste andere honden goed overweg.

Olaf is wel beschermend naar Chicca en zijn mensen. Niet tegen andere mensen, want die zijn wel allemaal leuk, maar tegen auto’s. Als er een auto dicht langs hem op rijdt, dan kan hij uitvallen. Zo wil Olaf dat grote ijzeren gevaarte vertellen dat hij rekening moet houden met viervoeters. Auto’s die op normale manier passeren zijn dan ook geen probleem.
Omdat Olaf en Chicca samen zo’n ontzettend leuk koppel zijn, willen we de grote uitdaging aangaan om ze samen een nieuw huis te geven. Chicca floreert in de aanwezigheid van Olaf en Olaf is erg gesteld op Chicca. Om deze twee lieverds het beste te geven, zoeken we een baasje die ze beide in huis zou willen nemen.
Een baasje met ervaring met honden met een rugzakje – want hoewel Olaf en Chicca fantastische honden zijn, het zijn wel honden met een verleden – en ervaring heeft met honden die wat angstig kunnen zijn en dan echt steun nodig hebben van de baas.
Ben jij die liefdevolle, begripvolle baas die Olaf en Chicca door dik en dun zal steunen? Vul dan snel het onderstaande formulier in

Chicca

Deze knappe, bruine, draadharige dame met mini wit voetje is Chicca. Zij is een middelgrote onherleidbare kruising met een geboortedatum van 8 december 2016. Oorspronkelijk komt deze knapzak uit België, maar ze blaft accentloos Nederlands. Chicca is samen met Olaf bij Hokazo terechtgekomen nadat haar baasje plotseling is overleden. Die arme Chicca heeft daar wat moeite mee, ze is dan ook een gevoelige dame.

Het liefst kruipt Chicca in je binnenzak, lekker knus bij de baas. In de binnenzak van Olaf vindt ze ook goed. Bij Olaf en de baas voelt Chicca zich erg veilig. Dan is ze een vrolijke, knuffelige en speelse dame. Met haar ruige kop staat ze Olaf lekker uit te dagen om snel weg te zoeven wanneer hij daarop in gaat. Heerlijk kunnen ze achter elkaar rennen en af en toe over elkaar heen te duikelen als de een besluit links te gaan en de ander rechts.
We weten niks over Chicca’s verleden, of ras en kunnen daar enkel naar gissen. Chicca is wat angstig. Zij zoekt actief steun bij Olaf en haar baas. Een geruststellende hand op d’r kop helpt haar al enorm om een spannende situatie het hoofd te bieden. Omdat ze zo veel steun aan Olaf heeft, zou zij enorm graag samen met Olaf naar haar nieuwe plekje verhuizen.
Met wandelen is Chicca een chille dame. Ze trekt niet aan de lijn, reageert positief op andere honden en je maakt haar blij met veel kilometers, maar af en toe een klein rondje op een drukke dag is ook prima. Chicca is geen drukke hond. Zodra ze binnen is, ligt ze graag bij de baas in de buurt. Lekker aan je voeten of met d’r kop op je schoot, zodat je d’r lekker achter d’r oren kunt kriebelen.

Chicca is een zachtaardig knuffelhondje dat een baas zoekt die haar met zachte hand begeleid. Die haar kan steunen wanneer ze angstig is en rust uitstraalt. We zoeken iemand met ervaring met honden met een rugzakje – want hoewel Olaf en Chicca fantastische honden zijn, het zijn wel honden met een verleden – en ervaring heeft met honden die wat angstig kunnen zijn en dan echt steun nodig hebben van de baas. En als het even kan, zoeken we iemand die deze ontzettend leuke dieren samen een huis wil bieden.
Ben jij die perfecte baas voor deze dame en heer? Vul dan snel het onderstaande formulier in