Puk 5466

Puk is een guitig manneke, geschatte geboortedatum 1 mei 2023. Hij is als zwerver bij ons binnengekomen, dus we kunnen helaas niks vertellen over zijn afkomst.

Als snel was duidelijk dat zijn oogje niet in orde was en zijn we gestart met medicatie. Na de nodige onderzoeken bleek dat het oogje zodanig was aangetast dat het verwijderd moest worden en hebben we hem ondergebracht in een pleeggezin. Zijn herstel is goed verlopen en hij gaat gewoon verder alsof er niks gebeurd is.

Puk is graag onder de mensen en geniet van alle aandacht. Hij gaat op zijn rug liggen zodat je zijn buikje kan kriebelen en is dan helemaal in zijn element. Andere honden vindt hij gezellig maar ze moeten wel tegen zijn drukte kunnen. Hij is brutaal en erg aanwezig. Katten pesten vindt hij leuk vooral als ze weg rennen. Kinderen daarentegen vindt hij geweldig. Puk gaat graag mee op pad en is sociaal naar iedereen die hij tegenkomt. Kortom een heerlijk ventje die veel liefde te geven heeft.

Ben je opzoek naar een maatje voor het leven en heb je geen katten reageer dan snel en wie weet ligt deze knapperd binnenkort bij je thuis op de bank.

Sjors

Sjors mag dan al een leeftijd van 10 jaar bereikt hebben maar hij is nog behoorlijk fit voor zijn leeftijd, is echt een enorm blij ei, en geniet van alle aandacht en knuffels die hij hier krijgt. Bij ons laat hij goed merken dat hij alle aandacht wilt en dit uit zich dan ook in overmatig blaffen, het is onbekend of hij dit in een huishouden ook doet.
Hij kan best wat trekken aan de lijn en hij heeft een enorme focus op eten, toen hij net bij ons was, was hij dan ook flink wat kilo’s te zwaar, nu hij regelmatig wandelt en wij zijn voer afmeten is hij gelukkig al wat afgevallen. Helaas heeft de focus op voer er toe geleid dat Sjors voernijd heeft ontwikkelt, ook speelgoed bijt hij kapot en eet hij op, om die reden geven wij Sjors geen speelgoed.

Sjors heeft een bult aan de onderkant van zijn staart, dit hebben we laten onderzoeken, echter kwamen daar geen gekke dingen uit, de bult groeit ook niet meer verder, en kunnen we laten voor wat het is. Hij is dan ook al op leeftijd.

Verder is Sjors een energieke, leuke hond, die geniet van aandacht en fijne wandelingen maken, lekker buiten in de tuin rond te banjeren en te relaxen.

Wij zoeken voor Sjors een rustig huishouden, waar hij zijn laatste jaren als gelukkige en begrepen huishond oud mag worden, waar hij alle liefde en aandacht krijgt die hij verdiend, lekkere wandelingen mag maken en waar zijn gewicht in de gaten gehouden wordt.
Een huishouden zonder andere dieren en geen kinderen, gezien zijn voernijd en zijn drang om speelgoed kapot te maken en op te eten.

Wil jij deze ontzettende lieve oude Senior nog een mooie tijd geven?

Vul dan snel onderstaand formulier in en wie weet ontmoeten jullie elkaar snel!

 

Duke

Duke is een schattig mannetje van 6 jaar, hij is afgestaan aan ons asiel wegens verhuizing, waar hij helaas niet mee naar toe kon.

Duke is een iet wat onzeker hondje, als hij je eenmaal kent ben je zijn grootste vriend en hij is dan ook graag onder de mensen, hij  woonde in een gezin met jongere kinderen en dat vind hij helemaal prima, hij knuffelt graag, is gemiddeld qua energie level, en wandelen vind hij heerlijk.

Hij loopt keurig mee aan de lijn, heeft geen gedragsproblemen en is zeker nog in voor een spelletje.

Hij kan prima tot ongeveer 4 uurtjes alleen zijn, als het veel langer duurt dan gaat hij piepen en blaffen.

Bij de dierenarts is een lichte patella luxatie geconstateerd maar hier hoeft niks aan gedaan te worden, hier dient wel qua beweging iets rekening mee te worden gehouden.

 

Kortom dit lieve mannetje zoekt een fijne mand waar hij niet hele dagen alleen thuis hoeft te zijn, bij mensen die hem alle liefde en aandacht willen geven, zie jij Duke helemaal zitten?

Vul dan snel zijn aanvraagformulier in en wie weet ontmoeten jullie elkaar snel!

Buzz 5596

Buzz, geschatte geboorte datum 18 januari 2024 is als zwervertje bij ons binnen gebracht. Iemand heeft gezien dat hij uit een auto is gezet. Het arme manneke snapt er niks van. Wij ook niet! Hij is nog zo jong, wie doet zoiets?

Buzz heeft energie voor 10 en vraagt veel aandacht. Hij heeft geen idee wat hij met andere honden aan moet. Hij vindt ze eng en jaagt ze weg door luid te gaan blaffen. Hij heeft duidelijk veel gemist in zijn socialisatiefase en zal veel begeleiding nodig hebben om dit weer recht te trekken.

We zoeken voor Buzz iemand die veel geduld en ervaring heeft met honden. Iemand die hem kan leren dat hij ook zijn rust moet nemen en niet non stop aan hoeft te staan. Iemand die hem kan leren op een positieve manier anders te reageren op zijn omgeving. Daarnaast zal een nieuwe eigenaar ook moeten beseffen dat hij veel energie heeft en dus veel lichaamsbeweging en mentale uitdaging nodig gaat hebben. Buzz is een ideaal hondje voor agility en funtrainingen. Wie weet zelfs doggydance!

Durf je de uitdaging aan om hem te begeleiden tot liefdevol gezellige maatje voor het leven vul dan snel zijn formulier in en wie weet ligt hij dan snel in je armen.

Harry

Harry is een energieke reu van 4,5 jaar oud. Hij is een kruising tussen een Boxer en een Hollandse herder. Hij houdt enorm van spelen en komt vrolijk iedere stok brengen die hij tegenkomt in het bos. Hij laat die netjes los op commando om er vervolgens weer achteraan te sprinten als de stok wordt gegooid. Dit kan hij prima 100 keer achter elkaar volhouden. Ook binnen is Harry een harstikke lieve hond. Het is een ontzettende knuffelkont die het liefste bij je op de bank komt liggen. Als hij genoeg beweging heeft gehad met wandelen zal hij de rest van de dag lekker slapen op zijn plaats. Hij heeft geen voernijd en wacht rustig af op een seintje totdat hij mag beginnen met eten.

Harry heeft echter ook minpunten. Hij valt uit naar andere honden en daarom wordt hij nu uitgelaten met een gentle leader. Hoewel hij nog nooit een andere hond heeft gebeten zullen ze Harry’s manier van ‘spelen’ eerder ervaren als vrij worstelen. Hier zal aan gewerkt moeten worden. Hij reageert overigens niet naar fietser, hardlopers oid. De grootste reden dat we een nieuwe baas zoeken voor Harry is dat hij niet alleen kan blijven. Hij gaat ‘op zoek’ naar zijn baasjes waarbij hij alle deuren opent en raakt in paniek als er dan een op slot zit. We gunnen daarom Harry een nieuwe eigenaar die meer tijd voor hem heeft.

Dit is in een notendop Harry zoals wij hem kennen.

Harry woont momenteel nog bij zijn huidige baasjes, en verblijft niet in het asiel.

 

 

 

Maria 5376

Maria is een erg aanwezige drukke mechelse herder dame met een geschatte geboortedatum van 1-april 2022. Ze is als vondeling bij ons binnen gekomen en we weten helaas niks van haar herkomst.

Ze is een echte werklijn hond en als ze geen flostouw vast heeft dan kan ze flink klappertanden. Als de opwinding te hoog wordt dan durft ze ook even je hand of arm vast te pakken. Wandelen gaat goed maar dan heeft ze wel graag haar touw mee.

Ze vind het ook erg lastig om alleen gelaten te worden. Ze claimt je dan door je vast te pakken.

We zijn hier druk mee aan het oefenen en boeken al wel vooruitgang.

We zoeken dan ook echt iemand die veel ervaring heeft en haar met een zachte hand kan begeleiden en met haar aan het werk wil. Ze heeft niet voldoende aan af en toe een rondje lopen.

Denk aan speurwerk of andere activiteiten om haar ook mentaal bezig te houden.

Zoek je een hond om lekker mee te werken en actief bezig te zijn reageer dan snel en stuur ons een ingevuld vragenformulier en wie weet nodigen we je uit om kennis te maken met deze leuke meid.

Sjekkie

Hallo, ik ben een Sjekkie, een Heidewachtel reu (ongecastreerd)

Ik ben door mijn huidige baasjes gehaald bij mijn oorspronkelijke eigenaar waar ik door omstandigheden snel weg moest. Helaas kan ik hier niet blijven en zoeken mijn baasjes nu voor mij een fijne plek waar ik voorgoed kan blijven.

Met mijn bijna 7 jaar ben ik een echt volwassen hond, maar Heidewachtels worden 12 tot 15 jaar oud, dus ik kan nog best een tijdje mee.

Helaas heb ik van mijn 1e baas niet zo veel training gehad, maar de huidige baasjes zijn hard met mij aan het werk: ik luister al naar ‘zit’, ‘af’, ‘kom’, ‘down’, en steeds vaker ook naar ‘blijf’. En natuurlijk ‘vrij’.

Ik kan redelijk goed alleen thuis blijven en maak niets stuk als ik alleen ben. Natuurlijk vind ik het niet leuk als de baasjes weggaan, maar een snoepje of kauwstaaf leidt mij voldoende af. Ook ’s nachts blijf ik gewoon in de woonkamer, dat gaat zonder problemen en hoef ik gelukkig niet in de bench. Wel heb ik de neiging om op de bank te gaan liggen, mijn huidige baasjes vinden dat niet goed, dus die dekken hem iedere avond af.

Ik ben niet zo blij met veranderingen in mijn situatie, dan kan ik nerveus overkomen. Dat was best lastig toen ik bij mijn huidige baasjes kwam, maar dat gaat nu al veel beter. Door de stress wil ik dan ook erg trekken, dus vooral in het begin was er wat spierkracht nodig bij het uitlaten. Dat gaat steeds beter en tegenwoordig gebruiken ze ook een zgn. ‘Gentle Leader’ en dan loop ik voorbeeldig zonder spanning op de lijn.

Wat algemene eigenschappen:

  • Geboortedatum: 20 september 2017
  • Karakter: volgens mijn baasjes ben ik zachtaardig en lief; totaal geen agressie of dominant gedrag
  • Ik ben gewend aan kleine kinderen, maar door mijn trekgedrag is het (nog) niet raadzaam om mij door kinderen te laten uitlaten
  • Andere honden: snuffelen ter kennismaking, vind ik de ander leuk? dan spelen, anders loop ik gewoon door; op losloopveldje met andere honden kan ik goed spelen
  • Katten reageer ik nauwelijks op; interesseren me niet zoveel
  • Van mijn oorspronkelijke baas mocht ik nooit loslopen, maar nu wel. Maar door mijn onderzoekende aard wil ik ongemerkt afdwalen, dus je moet me wel goed in de gaten houden en op tijd weer bij je roepen
  • Buiten zijn vind ik leuk, een tuin waar ik kan rondstruinen zou fantastisch zijn
  • Ik ben wel alert op de omgeving, maar ik blaf niet; bij bezoek ben ik even druk en wil aandacht maar ga dan weer lekker op mijn plaats
  • Vanzelfsprekend ben ik gezond en ga jaarlijks voor mijn ‘APK’ naar de dierenarts, in augustus mag ik weer

 

Denk je dat jij mij een goed thuis kunt bieden? Ik verblijf nu nog bij mijn huidige baasjes dus het eenvoudigste is bellen: 06 3943 0523

Mila

Mila is een lieve, iets wat onzekere en energieke jonge kruising van nu rond de 5 maanden oud. We zijn er inmiddels achter dat haar moeder een kruising Husky x Stafford is en haar vader een “onherleidbare bastaard”. Het is dus een mixje van, van alles wat.

 

Bij mensen die ze niet kent is Mila in het begin wat onzeker, dit heeft ze voornamelijk met mannen. Ze moet echt even wennen en rustig kennis maken. In haar onzekerheid kan ze dan ook wat grommen en blaffen. Ze hersteld gelukkig redelijk snel en wanneer ze hier doorheen is, is ze een ontzettend lief, aanhankelijk meisje. Ze is erg leergierig en wil voor je “werken”, natuurlijk is ze nog ontzettend jong en moet ze dus nog veel leren. Er is in haar vorige situatie niet veel met haar getraind waardoor ze veel van de basis nog moet leren. Ze is grotendeels zindelijk maar moet nog wel met regelmaat naar buiten gelaten worden, ze is natuurlijk nog een pup.

 

Ze reageert wisselend op andere honden, stabiele/rustige volwassen honden reageert ze goed op en ze laat zich dan ook goed begrenzen. Wanneer een andere hond ook wat onzeker is kan ze hier fel op reageren. In het gastgezin waar Mila verblijft zijn 3 andere volwassen honden en een aantal katten aanwezig. Dit gaat heel goed en hier gaat ze met respect mee om. Ze jaagt niet achter katten aan en zoekt nauwelijks contact. Ze speelt lekker met de jongste hond en ligt goed in de roedel.

 

Ze is door alle veranderingen en gebeurtenissen die ze al heeft meegemaakt momenteel erg snel overprikkeld en kan dan wat doorslaan in haar gedrag. Dit uit zich in blaffen en rondrennen. Toch kan ze in huis ondertussen wel goed haar rust pakken, ze gaat lekker ergens liggen en kan dan ook diep slapen. Het is dus belangrijk dat er gedoseerd met haar gewerkt wordt en ze genoeg ruimte krijgt om prikkels te verwerken.

 

Mila heeft helaas al veel meegemaakt, ze is al verschillende keren van eigenaar gewisseld en ze hebben haar veel te snel “alleen” gelaten in een afgesloten bench, zonder dit rustig op te bouwen, waardoor ze verlatingsangst heeft gecreëerd en nu bang is voor de bench. Het is in haar geval dus belangrijk dat hier in het begin veel tijd een aandacht aan gegeven wordt en dit heel rustig en voorzichtig wordt opgebouwd.

 

Vanwege medische redenen is de staart van Mila geamputeerd. Er bleken meerdere gecompliceerde breuken in haar staart te zitten waar ze veel pijn door had. Omdat dit “oude” breuken waren, was hier helaas niets meer aan te doen en om haar een pijnvrij leven te geven moest haar staart tot bovenin geamputeerd worden. Dit is nog steeds een gevoelige plek waar ze liever niet aangeraakt wordt maar omdat het gewicht van de staart nu niet meer aanwezig is heeft ze in haar dagelijkse activiteiten geen pijn meer.

 

Omdat Mila onverwachte en onvoorspelbare dingen erg spannend vind is ze niet geschikt voor een gezin met jonge kinderen. Wat oudere kinderen die haar grenzen respecteren zouden wel kunnen.

 

Mila heeft in haar jonge leventje al veel te veel meegemaakt. We zijn daarom op zoek naar een stabiel huisje met mensen die ervaring hebben met honden met een rugzakje.

Nanook

Nanook is een lieve  husky meid met een geschatte geboorte datum van 1 oktober 2023.

Ze is als vondeling bij ons binnengekomen dus we weten helaas niks van haar geschiedenis.

De eerste week was Nanook erg moe en sliep ze erg veel. Na een week alleen maar slapen begint ze zich eindelijk te ontplooien tot een hele leuke hond. Ze durft nu te spelen en de andere honden in haar pleeggezin uit te dagen tot spel. Ook komt ze graag bij je liggen om even te knuffelen.  Ze is duidelijk niet veel gewend en moet nog veel leren. Hier wordt hard aangewerkt. Ze loopt lekker mee aan de riem en snuffelt graag overal . Ze schrikt nog wel van onverwachte bewegingen van mensen en kijkt eerst de kat uit de boom voordat ze contact zoekt met onbekende. Dat is de reden dat we haar niet uitplaatsen bij kleine kinderen. Ze is zindelijk maar durft nog niet te plassen en of te poepen tijdens het uitlaten. Los in de tuin of op een goed afgezet veld durft ze het wel. Ze wordt hier rijkelijk voor beloond in de hoop dat ze het straks ook aan de lijn kan. Hier zit dus nog wel wat werk in.

We zoeken voor Nanook iemand die verstand heeft van het ras en weet dat een Husky niet voldoende heeft een paar kleine rondjes wandelen per dag. Ook moet haar nieuwe eigenaar zelf al 1 of meerdere stabiele honden hebben. Ze trekt duidelijk naar een roedel toe en voelt zich het prettigst in het bijzijn van andere honden. Ze durft wel haar grenzen aan te geven en als een hond te ver gaat geeft ze dat aan door een klein nipje.

Heb je ervaring geduld en veel liefde om haar te laten uitgroeien tot een onbezorgde vrije hond reageer dan snel door het formulier in te vullen en wie weet mag je haar dan snel ontmoeten.

Makker

Makker is een grote sterke knappe man met een geschatte geboorte datum van 1 mei 2022.

Makker is binnengekomen en was er erg slecht aan toe. Door ondervoeding waren zijn poten helemaal krom en kon hij bijna niet lopen. We zijn een zwaar traject gestart met hem. Goede voeding, supplementen en elke dag fysiotherapie. Ook heeft hij weken lang 2 keer per week Hydro zwemmen gehad om zijn spieren sterker te maken. Langzaam aan begonnen zijn spieren sterker te worden en trokken zijn poten recht en is hij uitgegroeid tot een grote sterke hond. Hij kan nu wel lekker een stukje mee wandelen en hij vind het heerlijk om te zwemmen. Door zijn slechte start kan hij niet uren wandelen en is slenteren zijn favoriete hobby.

Hij snapt zelf eigenlijk niet hoe groot en lomp hij is. Het liefst ligt hij op schoot, ook al past dat eigenlijk niet helemaal. Hij is een clown en houdt ervan om lekker te klieren. Ook kan hij enorm kwijlen en komt dat het liefste met je delen. Je moet hier dus wel tegen kunnen.

Makker is bij honden geplaatst geweest maar toen hij uitgroeide tot een echte meneer vond hij het niet meer nodig zijn huis te delen en liet dit ook duidelijk weten. Dat deed hij niet vriendelijk. Wij plaatsen hem daarom ook niet meer uit bij andere honden en het is niet meer mogelijk om hem met andere honden te laten spelen.

Mensen vindt hij wel geweldig en wil het liefst iedereen gedag zeggen en knuffels ontvangen.

Makker is zeker geen beginnershond en we zoeken iemand die met een zachte hand hem goed weet te begeleiden. Iemand die zijn pubergedrag in goede banen weet te leiden en begrip heeft voor het feit dat hij lichamelijk een flinke klap heeft gehad en hier mogelijk later weer problemen mee kan krijgen. Hij is geen hond die alleen buiten wil zijn maar een grote tuin waar hij lekker in kan rondhangen zou hij zeker waarderen. Een heerlijke bank waar hij languit op zijn rug op kan chillen is een must.

Ben je ook meteen verliefd geworden en denk je dat je hem een warm huisje kunt bieden, vul dan snel het formulier in op onze website en wie weet ligt deze uit de kluiten gewassen loebas binnenkort bij jou op de bank.